ZA 27.04

16U00

Competitie

Patro Eisden MM - KMSK Deinze

HOT Koop nu jouw KMSK Deinze wedstrijdshirt!

Naar de webshop!

TICKETS

Bestel hier jouw tickets

Voorbeschouwing KMSK Deinze – Club NXT: De Tigers staan voor een belangrijk drieluik

Nieuws Bericht geplaatst op donderdag 26 januari 2023

Dit weekend is het opnieuw menens in de Challenger Pro League. Over twee weken weten we wie nog mag hopen op promotie en wie zal moeten strijden tegen de degradatie. Ondertussen worden de tickets voor die play-offs en play-downs stilaan uitgedeeld. Ook voor onze Tigers wordt het nog een helse strijd om de promotieplay-off te bereiken, maar in het voetbal is niets onmogelijk. Al zit de reguliere speeltijd er in de Challenger Pro League bijna op. Oranje-Zwart is opnieuw klaar voor de strijd tegen een rechtstreekse concurrent. Deze keer wacht Club NXT.

Mathematisch kan er in de stand nog veel gebeuren voor de play-offs beginnen. Er zijn namelijk nog drie wedstrijden te spelen, waarin er nog negen punten verdiend of verschillende punten verloren kunnen worden.

 

Het drieluik

 

SK Beveren en RWD Molenbeek zijn al zeker van hun plaats in de promotieplay-off te bereiken. Voor Beerschot is er ook al een plaats gereserveerd, alleen hebben zij nog een extra punt nodig om zeker te zijn.

Naast de drie ploegen die al (bijna) zeker een certitude zijn, wacht nog een strijd tussen vijf ploegen. Slechts zes punten scheiden Lommel SK, de vierde in de stand, en SK Deinze, de achtste in de stand, van elkaar. Ook RSCA Futures, Club NXT en Lierse Kempenzonen strijden nog mee voor de overige drie tickets in die belangrijke promotieplay-off. Daarbij hebben de jonge Bruggelingen en de Pallieters overigens nog een extra inhaalmatch te spelen.

Voor Lierse Kempenzonen wacht schijnbaar nog het moeilijkste programma. In de resterende drie wedstrijden nemen ze het alleen maar op tegen ploegen die hoger gerangschikt staan. Daarnaast wacht dus ook nog het eerder genoemde inhaalduel tegen Club NXT, dat slechts een punt minder heeft. Club NXT mag zich dan weer verheugen op duels tegen Virton en SL16FC, twee ploegen in de onderste regionen van het klassement én natuurlijk de confrontatie tegen KMSK Deinze dit weekend. Lommel SK, RSCA Futures en KMSK Deinze hebben dan weer een gelijkaardig programma met confrontaties tegen rechtstreekse concurrenten en een wedstrijd tegen een ploeg, wiens lot al bezegeld is.

Toch is dit seizoen vooral een overgangsseizoen in de Challenger Pro League. De Jupiler Pro League wordt na dit seizoen namelijk gereduceerd tot 16 ploegen, waarbij slechts één club uit de tweede afdeling promoveert naar de eerste. Vanaf het seizoen 2023-2024 zullen twee clubs uit de Challenger Pro League promoveren en zal een derde barragematchen spelen tegen de derde laatste uit de degradatieplay-off van de Jupiler Pro League.

 

Een terugblik naar de 19de speeldag in de Challenger Pro League

 

Onze tegenstander op de 20ste speeldag, Club NXT, begon het jaar met een driepunter. Blauw-zwart won met 2-1 van Lommel na doelpunten van Hautekiet en Sandra. Anello maakte al snel de knappe aansluitingstreffer vanop een vrije trap, maar uiteindelijk raakte Lommel niet meer op gelijke hoogte. Bij Brugge wordt het vooral uitkijken naar kapitein Hautekiet, die overigens op interesse kan rekenen van Standard en ook een indrukwekkende Talbi. De flankspeler is met zijn snelheid en dribbels vaak een gesel voor de verdediging, dus wordt het zaak voor onze Tigers om hem niet uit het oog te verliezen. Club NXT moet het overigens ook zonder sterkhouders Arne Engels en Noah Mbamba stellen, die allebei een transfer maakten naar de Duitse Bundesliga.

RWDM wist net als Club NXT de punten thuis te houden, al had het daar veel geluk en ook enkele scheidsrechterlijke (betwistbare) keuzes voor nodig. De Tigers maakten namelijk twee keer aanspraak op een penalty, maar scheidsrechter Willems weigerde die te geven. Ook Janssens had met zijn vrije trap op de dwarsligger weinig geluk. Uiteindelijk kwam de aansluitingstreffer van Dansoko er te laat om RWDM nog te bedreigen.

In de onderste regionen van het klassement maakten Dender en Virton er een spektakelwedstrijd van met maar liefst zeven doelpunten. Beide ploegen hielden elkaar goed in evenwicht tot Dender een rode kaart kreeg. Daarna trok Virton het spelbeeld naar zich toe en trokken ze ook met de drie punten terug naar de Gaumestreek, in Luxemburg.

Beveren-Beerschot was de topper van de negentiende speeldag. Bovendien stond ook de leidersplaats op het spel. Beveren kwam al snel op voorsprong via een doelpunten van topschutter Barry en ondanks aanhoudende druk van Beerschot wist Beveren de voorsprong toch te behouden. In het slot van de wedstrijd wisten de Waaslanders overigens nog een tweede doelpunt te maken, al had het daar wel een eigen doelpunt van Konstantopoulos voor nodig. Beveren wist zo de drie punten thuis te houden en springt over Beerschot naar de eerste plaats.

De laatste wedstrijd van de speeldag, tussen Lierse Kempenzonen en RSCA Futures, werd er opnieuw een van de vele en snelle doelpunten. Na een aantrekkelijke partij tussen twee ploegen die elkaar geen duimbreed toegaven werd het 3-3. Uiteindelijk vielen er 21 doelpunten afgelopen speeldag.

 

Puzzelen voor Grosjean

 

De terugkeer van Lennart Mertens in de kleuren van onze club is in mineur gestart. Onze topschutter aller tijden kreeg meteen het vertrouwen van coach Marc Grosjean, maar na een fors duel met doelman Defourny moest Mertens al na een kwartier na de kant. Onze spits blesseerde zich aan de knie en liep daarbij een scheur op in zijn mediaal collateraal ligament. Mertens zal er daardoor niet bijzijn tegen zijn ex-club Club NXT en is bovendien minstens zes weken buiten strijd.

Ook onze andere nieuwe centrumspits, Ilhan Fandi, is voor lange tijd uit. Fandi is een veelbelovend Singaporees talent met een immens loopvermogen, goede balvastheid en een sterk schot (zowel met voet als hoofd), maar hij blesseerde zich in een oefenwedstrijd van de Singaporese nationale ploeg. Onze Singaporese international liep daarbij een scheur in zijn kruisbanden op.

Daarnaast kampt ook Joachim Carcela met een spierblessure aan de heup. Ondertussen traint hij individueel op het veld. Naast het blessureleed bij onze Tigers moet onze coach ook rekening houden met de schorsing van sterkhouders als Denis Prychynenko en Dylan De Belder. Prychynenko ontpopte zich na de blessure van Schuermans tot een sterkhouder in de selectie van de Tigers. Zijn afwezigheid zal waarschijnlijk worden opgevangen door de terugkeer van Quintero in de ploeg. Daarnaast werd de afwezigheid van Dylan De Belder ook al eens opgevangen in de bekerwedstrijd tegen Zulte Waregem, waar Deinze een sterke beurt maakte met veel snelheid langs de flanken en in het centrum.

Tot slot wordt de confrontatie voor onze kapitein, Gaëtan Hendrickx, een speciaal moment. Hij speelt zijn 50ste wedstrijd in de kleuren van Oranje-Zwart. En het zal niet zijn laatste zijn, want Hendrickx tekende onlangs nog voor een verlengd verblijf in de Dakota Arena, tot en met 2025.

GOUDEN RELATIES

Dakota Vastgoed Domestic Services StarCasino Playsia TV Tachikawa house JAKO