ZA 27.04

16U00

Competitie

Patro Eisden MM - KMSK Deinze

HOT Koop nu jouw KMSK Deinze wedstrijdshirt!

Naar de webshop!

TICKETS

Bestel hier jouw tickets

Matchwinnaar Koné maakt het verschil in belangrijke do-or-die-wedstrijd voor de Tigers

Nieuws Bericht geplaatst op zaterdag 28 januari 2023

KMSK Deinze heeft zijn eerste wedstrijd van een belangrijk drieluik winnend afgesloten. De Tigers kwamen in de eerste helft vroeg op achterstand, maar haalden die in de tweede helft op met dank aan een bedrijvige Koné. De matchwinnaar lokte in de tweede helft meteen een penalty uit en zette zijn glansprestatie met een doelpunt nog wat meer in de verf. Oranje-Zwart komt door de overwinning tot op voorlopig twee punten van de top-6.

Voor onze coach Marc Grosjean was het puzzelen om de belangrijke wedstrijd tegen Club NXT aan te vatten. De Tigers konden namelijk niet rekenen op de geschorste De Belder en Prychynenko. Zij waren in de confrontatie tegen RWDM tegen hun vijfde gele kaart aangelopen en waren daardoor geschorst voor de match tegen Club NXT. Grosjean koos daarom voor Dansoko als valse negen met Van Landschoot, Balaj en Staelens in steun. Achterin koos Grosjean voor Quintero in plaats van de geschorste Prychynenko.

 

Club NXT gaf in de openingsminuten van de wedstrijd de bal aan Deinze en probeerde het vooral te hebben van de counter en de snelheid van hun flankspelers. Zo was Vermant er al na vijf minuten dichtbij op een voorzet van Sandra, maar zijn kopbal dwarrelde tegen de deklat. Oranje-Zwart was meteen wakker en reageerde met enkele kleine mogelijkheden, al stond de Brugse defensie solide opgesteld om het gevaar weg te werken. Buiten een plukbal van Hendrickx moest Lammens in het openingskwartier weinig werk verrichten. Bij de jonge Bruggelingen was het vooral opletten voor de pijlsnelle Japanner Homma. Hij stak Cisse diep in het hart van de Deinse defensie, maar Quintero hield de angel uit zijn schot. In de herneming botste Vermant op een sterke parade van Miras.

Na twintig minuten kreeg Deinze opnieuw een mogelijkheid op een vrije trap van Hendrickx. Na wat gerommel in de Brugse zestien kreeg Dansoko het leer uiteindelijk niet voorbij doelman Lammens. Aan de overkant recupereerde de immer bedrijvige Homma een slechte terugspeelbal van De Ridder. De Japanner bediende niet veel later Sandra van het openingsdoelpunt. Niet veel later bracht een tweede gele kaart, na een stevige tackle op Hendrickx, wel een einde aan zijn bedrijvige wedstrijd. Eerder had Homma ook al geel gekregen na een fout op diezelfde Hendrickx. Op het halfuur was Deinze dicht bij de gelijkmaker. Van Landschoot kon echter niet genoeg kracht achter zijn kopbal zetten, waardoor Lammens met een zweefduik de bal kon oppikken. Deinze domineerde op de helft van NXT, terwijl de Brugse jongelingen niet meer over de middellijn kwamen. Toch viel de gelijkmaker er in de eerste helft niet.

Hayen had zijn Club NXT goed opgesteld en kon bovendien rekenen op een solide prestatie van keeper Lammens die regeerde over zijn zestien, waardoor de eerste helft eindigde in een voorsprong voor blauw-zwart.

 

Grosjean koos in de tweede helft voor twee nieuwe pionnen in zijn basiself. Zowel Vansteenkiste als Koné maakten hun intrede in de ploeg en dat loonde. Deinze tapte uit een ander vaatje, al na amper één minuut in de tweede helft was het al bijna prijs voor De Ridder. Zijn afstandsschot botste tegen de paal. Niet veel later ging de Brugse defensie in de fout op Koné, waarop scheidsrechter Letellier naar de stip wees. Hendrickx zette zichzelf achter de bal en bracht Deinze in zijn 50ste wedstrijd voor Oranje-Zwart op gelijke hoogte.

Club NXT was tevreden met een puntje en loerde vooral op de counter en de open ruimtes na stilstaande fases bij Deinze. Die aanpak loonde want de jonge Bruggelingen waren er tot twee keer toe dichtbij, maar Miras behoedde Deinze van erger. Op de corner was het opnieuw geharrewar voor het doel van de Tigers, maar opnieuw was Miras er om een Brugs tweede doelpunt te verhinderen. Deinze reageerde met een schotje van Koné en een plaatsbal van Hendrickx net naast de kooi.

Diezelfde Koné zou niet veel zichzelf tot matchwinnaar kronen. Van Landschoot bediende, na snel samenspel met Vansteenkiste, Koné van de verdiende voorsprong. De invallers deden het hem in deze do-or-die-wedstrijd. In het slot van de wedstrijd kwam NXT meer opzetten en ging het op zoek naar de gelijkmaker, maar Deinze voetbalde de pot volwassen uit en hield uiteindelijk de punten thuis. Een belangrijke driepunter in de strijd om de play-offs.

 

Opstellingen

KMSK Deinze: 31. Nacho Miras (GK), 3. Teo Quintero, 6. Steve De Ridder, 7. Alessio Staelens, 10. Gaëtan Hendrickx (C), 11. Liridon Balaj (45’ 20. Mamadou Koné), 14. Bafodé Dansoko, 16. Christophe Janssens (45’ 17. Jannes Vansteenkiste), 18. Jellert Van Landschoot (86’ 52. Jur Schryvers), 23. Kenneth Schuermans, 77. Gonzalo Almenara

Club NXT: 91. Senne Lammens (GK), 2. Kyriani Sabbe, 3. Jorne Spileers, 4. Joel Ordoñez (72’ 26. Lenn De Smet), 7. Chemsdine Talbi (84’ 20. Mathis Servais), 10. Shion Homma, 11. Romeo Vermant (84’ 24. Jano Willems), 16. Liam De Smet, 21. Denzel De Roeve, 25. Joaquin Seys, 98. Cisse Sandra (C) (72’ 30. Daniel Pérez)

GOUDEN RELATIES

Dakota Vastgoed Domestic Services StarCasino Playsia TV Tachikawa house JAKO