ZA 11.02

20U45

Competitie

KMSK Deinze - RSCA Futures

HOT Koop nu jouw KMSK Deinze wedstrijdshirt!

Naar de webshop!

TICKETS

Bestel hier jouw tickets

KMSK Deinze stuit op een uitgekookt RWD Molenbeek

Nieuws Bericht geplaatst op zaterdag 21 januari 2023

KMSK Deinze is er in een uitgekookt Edmond Machtensstadion niet in geslaagd om het blok van RWDM te ontwrichten. Het openingsdoelpunt van Biron viel er al na vier minuten, maar verder leverde de eerste helft weinig kansen op. De tweede helft was een pak attractiever met Deinze als beste ploeg op het veld. Toch was het opnieuw Biron die zijn tweede van de namiddag binnen tikte. In het slot maakte Dansoko nog de aansluitingstreffer, maar die kwam te laat. Voor Lennart Mertens werd het trouwens een debuut in mineur, na een kwartier viel hij uit met een knieblessure na een duel met doelman Defourny.

KMSK Deinze trok naar het Edmond Machtensstadion met een duidelijke opdracht, namelijk punten verzamelen om de achterstand op de top 6 zo klein mogelijk te houden. Marc Grosjean kon in tegenstelling tot de inhaalwedstrijd tegen Beerschot, wél rekenen op de diensten van Lennart Mertens, die zijn wederoptreden maakte in de kleuren van Oranje-Zwart. De Belder, die op een kaart van schorsing zat, werd verwezen naar de bank. Grosjean hield op de andere posities wel vast aan zijn basiself van vorige week.

 

In een zonnig Brussel was het RWDM dat als beste aan de match begon. Topschutter Biron zette het openingsdoelpunt al na vier minuten op het bord, op aangeven van ex-Deinzespeler Youssef Challouk. Nochtans waren het vooral onze Tigers die het meeste balbezit verzamelden in het eerste kwartier. Op het kwartier liet Mertens zich voor het eerst zien voor de kooi van Defourny, maar toen hij in contact kwam met de Brusselse doelman liep het fout. Onze topschutter aller tijden verdraaide zijn knie door een contact met de Molenbeekse doelman en moest de strijd staken, een debuut in mineur voor Mertens. Bovendien een discutabele fase, die scheidsrechter Laurent Willems had moeten fluiten. 

RWDM liet na het openingsdoelpunt de bal aan onze Tigers en loerde vooral op de counter. Met de snelheid van Challouk en Botella op de flanken probeerden ze onze ervaren defensie te ontwrichten, maar Miras werd in een kansarme eerste helft nauwelijk in gevaar gebracht. Enkel Challouk kon op slag van rust nog eens dreigen, maar zijn schot week af op een Deins been.

 

De Tigers begonnen met meer aanvalslust aan de tweede helft. In de eerste minuten tikte Oranje-Zwart de bal mooi over en weer, en dat resulteerde al snel in een vrije trap op de rand van de zestien. De dwarsligger verhinderde Janssens en vooral Deinze van de gelijkmaker. Bovendien was de tweede helft ook een pak attractiever als de eerste helft. Niet veel later puurde Deinze er opnieuw een mooie combinatie uit, met Van Landschoot die een voorzet op het hoofd van Dansoko schilderde. Onze Guinese international besliste over.

De Tigers bleven druk zetten op de defensie van de thuisploeg. Bij een nieuwe vrije trap probeerde Janssens opnieuw Defourny te kloppen, maar opnieuw voorkwam de doelman van de thuisploeg de gelijkmaker. In de herneming kon ook De Belder Oranje-Zwart niet op gelijke hoogte hijsen.

Toen RWDM er in de tweede helft uitkwam, zorgde het meteen voor dreiging via Challouk en Biron. Prychynenko hield de Tigers tot twee keer toe recht. Uiteindelijk zou de tweede treffer van de thuisploeg er toch vallen. Na een slechte terugspeelbal van Dansoko, profiteerde Hazard van de counter, waarna Biron de bal met een stifter over Miras in doel legde.

In het slot speelde Marc Grosjean alles of niets en voerde hij nog een aantal aanvallende wissels uit. De immer bedrijvige Dansoko drong de zestien binnen en ging na contact met een Brusselse verdediger liggen. Scheidsrechter Willems wees echter opnieuw niet naar de stip. In de slotminuten zette Schryvers zich goed door, Defourny kon de bal niet klemmen, waarna Dansoko de aansluitingstreffer kon binnentikken. De treffer kwam echter te laat, want niet veel later floot de scheidsrechter de wedstrijd af. Nochtans hoefde Deinze in de tweede helft niet onder te doen voor de Brusselaars en was het de betere ploeg op het veld. Bovendien nam de scheidsrechter in enkele fases meer dan discutabele beslissingen. Volgende week speelt Deinze opnieuw een levensbelangrijke wedstrijd in de strijd voor de top 6, thuis tegen Club NXT.

 

Opstellingen

RWD Molenbeek: 33. Théo Defourny (GK), 3. Florian Le Joncour, 5. Yan Vorogovskiy, 7. Mickaël Biron (88’ 9. Luke Plange), 16. Jake O’Brien, 19. Jonathan Heris, 20. Théo Gécé, 21. Youssef Challouk (88’ 70. Vinicius Lopes),  55. Lois Oyama, 77. Zakaria El Ouahdi, 99. Ivann Botella (67’ 7. Kylian Hazard)

KMSK Deinze: 31. Nacho Miras (GK), 6. Steve De Ridder (88’ 4. Liam Fraser), 7. Alessio Staelens, 10. Gaëtan Hendrickx (C),13. Denis Prychynenko, 14. Bafodé Dansoko, 16. Christophe Janssens (73’ 17. Jannes Vansteenkiste), 18. Jellert Van Landschoot (88’ 11. Liridon Balaj), 23. Kenneth Schuermans, 77. Gonzalo Almenara (72’ 52. Jur Schryvers), 92. Lennart Mertens (20’ 9. Dylan De Belder)

GOUDEN RELATIES

Dakota Vastgoed Domestic Services Group Ceyssens GGG DEA MGG