ZA 02.12

20U00

Competitie

KMSK Deinze - Club NXT

HOT Koop nu jouw KMSK Deinze wedstrijdshirt!

Naar de webshop!

TICKETS

Bestel hier jouw tickets

KMSK Deinze knokt zich naar een 10 op 12 na felbevochten zege tegen Lierse Kempenzonen

Nieuws Bericht geplaatst op maandag 21 november 2022

KMSK Deinze pakt na een felbevochten zege tegen Lierse Kempenzonen 10 op 12 onder nieuwe trainer Marc Grosjean. Oranje-Zwart moest er wel voor knokken nadat het een halfuur voor tijd met tien man verder moest na rood voor Steve De Ridder. De all-time topschutter in de Challenger Pro League, Dylan De Belder, bracht Deinze in de eerste helft op voorsprong na een fraaie kopbal. Bafodé Dansoko wiste in de tweede helft de fraaie gelijkmaker van Nils Schouterden uit en bracht de Dakota Arena in absolute extase. Door de overwinning springt Deinze naar een plek in de top 6.

Bij onze Tigers viel er slechts een wijziging te noteren in vergelijking met het billijke gelijkspel tegen Jong Genk. De Kosovaar Liridon Balaj moest voor meer creativiteit op het middenveld zorgen tegen de stugge defensie van Lierse Kempenzonen. Marc Grosjean kon overigens niet rekenen op de diensten van Canadees Liam Fraser. Hij zit namelijk op het WK in Qatar en treedt woensdag met de Canadese ploeg aan tegen de Rode Duivels. Tom Van Imschoot koos voor vier nieuwe wijzigingen in zijn team na het verlies tegen SK Beveren vorige week.

 

De wedstrijd begon met veel balbezit voor de bezoekers. Lierse probeerde telkens voor de snelle omschakeling te kiezen en trachtte voorin de boomlange Rocha te bereiken. Hun Portugese spits had er dit seizoen al negen in het mandje gelegd en toonde zich meermaals als een gesel voor de defensies in de Challenger Pro League. Beide ploegen speelden enorm compact en gaven elkaar in het openingshalfuur geen duimbreed toe.

 

Het spel zat muurvast tot Dansoko ging liggen in de zestien na contact met De Schryver. De Belder zette zich achter de bal, maar het was Maxime Delanghe die voor de goede hook koos en zo het openingsdoelpunt van onze Tigers nog even uitstelde. Uiteindelijk was de gemiste penalty slechts uitstel van executie. Vijf minuten later wist De Belder zijn fout recht te zetten na een afgemeten voorzet van Alessio Staelens. Lierse had het lastig om kansen te sprokkelen tegen het lage blok van onze Tigers. Deinze slikte in zijn laatste wedstrijden niet voor niets amper één tegendoelpunt.

 

Het openingskwartier na de koffie leverde meteen spektakel op. Lierse profiteerde op de snelle omschakeling van Deins balverlies. Schouterden kon oprukken op zijn eigen helft en bracht Lierse op een listige manier langszij. Miras stond wat ver uit zijn doel, waarop Schouterden vanop zijn eigen helft de bal richting de Deinse kooi stuurde, 1-1 werd het. Lang konden de bezoekers evenwel niet genieten van hun bijzonder fraaie doelpunt. Balaj zocht de zestien van Lierse op en probeerde een ploegmaat voor doel te vinden. De bezoekers kregen de bal niet weg, waarna Dansoko de bal in het dak van het doel schoot.

 

De tweede helft bracht veel meer spektakel met zich mee. Nog geen twee minuten later had Vekemans de gelijkmaker aan zijn voet. De spits van de Pallieters kwam alleen voor doel, alleen besliste hij onbesuisd naast. Een halfuur voor het einde van de wedstrijd moest Deinze met tien voort na een tweede gele kaart voor Steve De Ridder. De Pallieters probeerden de aanval op te zoeken, maar zelfs met een man meer konden de bezoekers niet profiteren.

 

In de absolute slotminuten van de wedstrijd was het tussen hangen en wurgen voor de Tigers. Toch stonden de defensie en onze keeper telkens pal. Lierse kwam in de allerlaatste minuut toch langszij, maar het doelpunt werd afgekeurd na een fout op onze keeper Miras. KMSK Deinze blijft ongeslagen onder Marc Grosjean. Oranje-Zwart pakt tien op twaalf en boekt ook zijn vierde thuisoverwinning op rij.

 

Opstellingen


KMSK Deinze:
31. Nacho Miras (GK), 3. Teo Quintero, 6. Steve De Ridder, 7. Alessio Staelens, 9. Dylan De Belder (88’ 22. Siebe Blondelle), 10. Gaetan Hendrickx, 11. Liridon Balaj (73’ 30. Joachim Carcela-Gonzalez), 13. Denis Prychynenko, 14. Bafodé Dansoko, 17. Jannes Vansteenkiste, 18. Jellert Van Landschoot

 

Lierse Kempenzonen: 16. Maxime Delanghe (GK), 2. Pieter De Schrijver (81’ 24. Jarno Libert), 4. Joedrick Pupe, 5. Brent Laes (81’ 44. Joeri Poelmans), 7. Lucas Walbrecq (76’ 6. Sebastiaan Brebels), 8. Thibaut Van Acker, 9. Leonardo Rocha, 10. Guillaume De Schryver, 18. Nils Schouterden, 22. Daan Vekemans (81’ 27. Jordy Gillekens), 28. Toon Ramaekers,

 

GOUDEN RELATIES

Dakota Vastgoed Domestic Services Playsia TV Tachikawa house JAKO