ZO 08.10

19U15

Competitie

Lierse K - KMSK Deinze

HOT Koop nu jouw KMSK Deinze wedstrijdshirt!

Naar de webshop!

TICKETS

Bestel hier jouw tickets

Nabeschouwing KMSK Deinze - FC Dender: Opdoffer in de Dakota Arena

Nieuws Bericht geplaatst op zaterdag 17 september 2022

De derby van Oost-Vlaanderen is geëindigd in een opdoffer voor Oranje-Zwart. Rode lantaarn Dender won met 0-2 en pakt zo zijn eerste drie punten van het seizoen. Rajsel en Lallemand (ex-Deinze) waren de doelpuntenmakers van dienst. Oranje-Zwart kon geen vuist maken tegen een compact verdedigend Dender en pakt zo zijn derde nederlaag op rij. Dender kwam wel twee keer goed weg met een bal tegen het doelhout.

De Oost-Vlaamse derby tussen Dender en Deinze begon met vijf wijzigingen bij Oranje-Zwart. Coach Takahisa Shiraishi greep stevig in na de nederlaag tegen RWDM. Zo maakten Quintero, Fraser, El Bouchataoui, Carcela-Gonzalez en Janssens plaats voor vijf nieuwe krachten waaronder ook een debutant. Liridon Balaj heeft er twee weken op moeten wachten, maar maakte tegen Dender eindelijk zijn debuut in het shirt van Oranje-Zwart. Ook Steve De Ridder, Jur Schryvers, Prychynenko en Vansteenkiste mochten in de derby starten in de basis.


In een afwachtend openingsbegin zonder veel dreigend gevaar was het voor beide ploegen zoeken naar de mogelijkheden. Buiten enkele speldenprikken kwamen beide ploegen niet in de buurt van de poortwachters. Na een kwartier kwam de eerste gekadreerde poging op naam van Jur Schryvers te staan. Onze middenvelder kreeg de bal teruggespeeld van Dansoko en besliste in de handen van de doelman van Dender. De bezoekers reageerden als door een wesp gestoken. Op een rake kopbal van Cukur was de nodige redding van Ortola nodig. Ook Deinze kwam daarna dicht bij het openingsdoelpunt, maar Dansoko trof de paal op de counter.


De kans van Dansoko was het sein voor Dender om de boel in de Dakota Arena op stelten te zetten. Myny zorgde met een afgeleverde voorzet op het hoofd van Rajsel dat Dender op voorsprong kwam. Staelens was net te laat om de bal uit het doel te keren, daardoor verschalkte hij zijn eigen doelman Ortola. Dender had bloed geroken. De bezoekers gingen daarna op zoek naar een verdubbeling van de score, maar die kwam er niet voor het einde van de eerste helft. Deinze was duidelijk aangeslagen en had geen verhaal in huis tegen de gedreven bezoekers.


Het begin van de tweede helft zorgde voor weinig verbetering bij KMSK Deinze. Onze Tigers bleven zoeken naar de openingen, maar Dender hield de boel compact. Van Landschoot probeerde het vanuit de zestien. Ook zijn poging viel niet binnen het kader. Coach Takahisa Shiraishi bracht het op uur twee nieuwe aanvallende Tigers in het spel om de boel open te breken. De beste kans in de tweede helft viel uiteindelijk aan de overkant. Marzo liet het na om de tweede van de avond voor Dender binnen te tikken.
Gies, de doelman van Dender, moest op het uur stevig ingrijpen op een pegel van De Belder. Zijn hand en zijn gezicht verhinderden onze spits van de gelijkmaker. Ook Carcela kwam er daarna nog dichtbij maar ook zijn poging belandde tegen de paal. In de tweede helft gaf Dender de bal meer aan Deinze en loerde het meer op de counter. Die aanpak werkte want een kwartier voor het einde maakte Lallemand de 0-2 na balverlies in de Deinse verdediging.

Dender pakt zijn eerste drie punten van het seizoen in het hol van de leeuw, maar blijft voorlopig wel de rode lantaarn behouden. De Tigers boeken door de nederlaag tegen Dender wel hun derde verlies op rij.


Opstellingen:


KMSK Deinze: 12. Adrián Ortolá (GK), 6. Steve De Ridder (46’ 4. Liam Fraser), 7. Alessio Staelens, 10. Gaëtan Hendrickx, 11. Liridon Balaj (56’ 30. Joachim Carcela-Gonzalez), 13. Denis Prychynenko, 14. Bafodé Dansoko, 17. Jannes Vansteenkiste, 18. Jellert Van Landschoot(72’16.ChristopheJanssens), 23.KennethSchuermans (23’3.TeoQuintero), 52. Jur Schryvers (56’ 9. Dylan De Belder)


FCV Dender: 1. Xavier Gies, 2. Mike Smet, 4. Kjetil Borry, 8. Olivier Myny (48’ 28. Stefano Marzo), 9. Michael Lallemand, 10. Lennard Hens (72’ 6. Jonny Rowell), 11. Nicolas Antoine Rajsel (85’ 7. Ridwane M’Barki), 18. Nathan Rodes, 19. Tiago Cukur (85’ 11.Zakaria Atteri), 21. Kobe Cools, 25. Kenneth Houdret

GOUDEN RELATIES

Dakota Vastgoed Domestic Services Playsia TV Tachikawa house JAKO