ZA 01.10

20U00

Competitie

K Beerschot VA - KMSK Deinze

HOT Koop nu jouw KMSK Deinze wedstrijdshirt!

Naar de webshop!

TICKETS

Bestel hier jouw tickets

KMSK Deinze krijgt Bocholt pas klein in de verlengingen

Nieuws Bericht geplaatst op donderdag 22 september 2022

KMSK Deinze heeft gedaan wat het moest doen en stoot door naar de zesde ronde in de Croky Cup. De Tigers hadden er wel verlengingen voor nodig tegen Bocholt VV, een ploeg die uitkomt in de tweede nationale. Deinze wist pas op het einde van de eerste helft het eerste doelpunt van de wedstrijd te maken, maar liet het na om in de tweede helft de voorsprong uit te diepen. Bocholt maakte in de slotminuut gelijk en zo waren er volledig nodig in het verre Limburg. De Belder besliste uiteindelijk de wedstrijd via een strafschop. Oranje-Zwart moet vooral zijn doelman Miras bedanken, want hij won de wedstrijd voor onze club.

Coach Takahisa Shiraishi kon voor de bekerwedstrijd tegen Bocholt VV niet rekenen op de diensten van Teo Quintero en Bafodé Dansoko. Beide spelers hadden interlandverplichtingen voor respectievelijk Venezuela en Guinee. Miras mocht dan weer aantreden als doelwachter van de Tigers. Schuermans was noodgedwongen out door een enkelblessure en ook De Ridder, Vansteenkiste en Balaj werden verwezen naar de bank.

 

Het enthousiasme van de supporters werkte aanstekelijk voor de thuisploeg. Bocholt was duidelijk van plan om niet zomaar over zich heen te laten lopen en maakte zowaar de beste start van de partij. Mathei testte al na drie minuten de handschoenen van onze Spaanse keeper Miras. Hij bracht redding in twee tijden. Deinze had het moeilijk in de openingsminuten en Bocholt bleef aanstalte maken naar voor. Met een hoge pressing probeerde het Deinze te verschalken en dat leek aanvankelijk te werken. Na vijf minuten kregen de Tigers hun eerste poging op een corner. De doelwachter van Bocholt, Wertelaers, bracht redding. Niet veel later probeerde Van Landschoot het met een pegel, opnieuw moest Wertelaers de nodige ingreep doen.

 

Na de sterke openingsminuten van de Black Wolves namen onze Tigers stilaan het overwicht over. Toch leidde dat tot weinig kansen. Deinze was slordig in het uitvoetballen en kwam niet meer in de buurt van Wertelaers. Oranje-Zwart had het moeilijk met het verdedigende blok van Bocholt en vond voorlopig de oplossingen niet. In het slotkwartier van de eerste helft begon Deinze steeds meer aan te dringen. Van Landschoot en De Belder waren er dichtbij, maar het was niet voldoende om Wertelaers te verschalken. Uiteindelijk loonde het slotoffensief dan toch. Blondelle vond De Belder in het centrum en onze spits hoefde de bal enkel onder de keeper te schuiven. De Tigers konden met veel moeite toch met een voorsprong de rust induiken.

 

Ook in de tweede helft was het de thuisploeg die opnieuw het sterkste uit de kleedkamer was gekomen. Opnieuw moest Miras tot twee keer toe de nodige ingrepen doen op een poging van Bocholt. De thuisploeg nam de tweede helft voor zijn rekening en belaagde Deinze van alle kanten. Na een uur kwam Deinze er dan toch nog eens uit, de voorzet van Van Landschoot belandde in de handen van Wertelaers. Bocholt stapelde de kansen op, terwijl Deinze moeilijk nog tot een combinatie kwam. Zo’n kwartier voor het einde was het opnieuw Bocholt dat dichter bij het doelpunt kwam dan Deinze. Nacho moest opnieuw drie keer stevig tussenkomen om de meubelen voor Deinze te redden.

 

In de slotminuten van de tweede helft was het vooral pompen of verzuipen voor onze Tigers, terwijl Bocholt voelde dat er nog eens in zat. En het sprookje van Bocholt kende toch een verlenging, want Mathei mikte in de allerlaatste slotminuten de gelijkmaker van dichtbij tegen de touwen.

 

Verlengingen moesten daarna bepalen of Deinze mocht verder bekeren of niet. Het spelbeeld van de tweede helft zette zich door en het was opnieuw Bocholt dat de overhand nam. Deinze had het vooral nodig van op de counter en die leverde op. Van Landschoot verzilverde een penalty, waarop De Belder de keeper de verkeerde kant uitstuurde.

 

Uiteindelijk weet Deinze verder te bekeren, al mag het daar zijn keeper Nacho Miras enorm voor bedanken. Miras keepte de partij van zijn leven en hield met enkele straffe parades Deinze in de beker.

 

Opstellingen

Bocholter VV: 1. Stijn Wertelaers, 4. Toon Lenaerts, 5. Ian Opdenakker (74’ 15. Rik Jacobs), 6. Rune Doms, 7. Thomas Guimaraes Azevedo (16’ 14. Arne Bussels), 8. Jobbe Dirkx, 11. Siebe Paesen, 16. Jordy Mathei, 19. Andrea Cascio (102’ 2. Maarten Ovnicek), 20. Bram Vanheukelom, 23. Yannick Vandersmissen

 

KMSK Deinze: 31. Ignacio Miras Blanco, 7. Alessio Staelens, 8. Achraf El Bouchataoui (89’ 6. Steve De Ridder), 9. Dylan De Belder, 10. Gaëtan Hendrickx (79’ 4. Liam Fraser), 13. Denis Prychynenko, 16. Christophe Janssens, 18. Jellert Van Landschoot (105’ 17’ Jannes Vansteenkiste), 22. Siebe Blondelle, 30. Joachim Carcela (57’ 11. Liridon Balaj), 52. Jur Schryvers

GOUDEN RELATIES

Dakota Vastgoed Domestic Services Group Ceyssens GGG DEA MGG