VR 19.04

20U00

Competitie

RFC Seraing - KMSK Deinze

HOT Koop nu jouw KMSK Deinze wedstrijdshirt!

Naar de webshop!

TICKETS

Bestel hier jouw tickets

Voorbeschouwing RSCA Futures - KMSK Deinze: “Attacking The New Season”

Nieuws Bericht geplaatst op zaterdag 13 augustus 2022

Geschiedenis. KMSK Deinze trekt zondagavond richting het Lotto Park voor de allereerste confrontatie in ons bestaan met de RSCA Futures. In het stadion van de 34-voudige landskampioen RSC Anderlecht opent Oranje-Zwart de competitie van de Challenger Pro League. Bij de Tigers stroomt er een nieuwe wind door de selectie en de staff, de beloften van Anderlecht zullen dan weer gebrand staan om zich te tonen voor hun allereerste optreden op professioneel niveau. Het voetbalseizoen 2022-2023 staat nu echt voor de deur. Heel wat spelers staan voor hun vuurdoop in de nieuwe voetbaljaargang.

Een nieuw seizoen betekent nieuwe gezichten en dat valt bij Deinze best letterlijk te nemen. Oranje-Zwart trok maar liefst twaalf nieuwe spelers aan en nam van dertien spelers ook afscheid. Onze kern werd gestoffeerd met enkele jonge talenten uit Duitsland en Nederland en daarnaast werden er ook heel wat spelers met een Spaanse achtergrond aan de kern toegevoegd. Vaste waarden in de Challenger Pro League en Jupiler Pro League en tevens ook nieuwkomers als Schuermans, Schryvers en Koné moeten met hun ervaring de balans in de kern tot stand brengen. 

 

Geslaagde voorbereiding, met een uitschuiver

Onze coach Takahisa Shiraishi staat tegen Anderlecht voor een debuut om nooit te vergeten. Niet alleen wordt het zijn allereerste wedstrijd op het hoogste niveau, daarnaast is hij ook de eerste Japanse hoofdcoach in België. Taka kende alvast een sterke voorbereiding met Oranje-Zwart. In de eerste twee weken van de voorbereidingscampagne leerde hij het team kennen en ontwikkelde hij zijn eigen speelstijl in de kern. Dat resulteerde eerst in een verlies met het kleinste verschil tegen vice-kampioen Union en daarna een uitschuiver tegen KV Oostende.

Daarna lukte het Shiraishi wel om zijn speelstijl te implementeren en om te zetten in positieve resultaten. Hij boekte maar liefst vijf overwinningen op rij tegen gelijkwaardige tegenstanders uit de Keuken Kampioen Divisie, de tweede klasse in Nederland. En ook ploegen als Francs Borains, Sparta Petegem en RAAL La Louvière vormden geen probleem voor Oranje-Zwart.

 

Grenzen vervagen bij RSCA Futures

Vorig jaar moesten de beloften van Anderlecht de titel aan Jong Genk, onze tegenstander van volgende week, laten. De jonge Ketten staken wel boven ploegen als Club NXT, SL16FC en AA Gent uit. De youngsters uit Brussel wisten de beker te winnen en versloegen in de finale de jonkies van Genk in een beslissende penaltyreeks. De belangrijkste vraag voor de beloftenploegen wordt natuurlijk of ze klaar zijn voor de overstap naar het hoogste niveau. Op dat vlak ontbreekt het hen natuurlijk aan wedstrijdervaring. 

Bij de beloftenploegen wordt het ook koffiedik kijken wie we in de basis mogen verwachten. In de jaren onder Vincent Kompany, die nu hoofdcoach is bij het Engelse Burnley, werd vaak de kans gegeven aan de eigen jeugdspelers. Youngsters als Sardella, Kana, Duranville en Colassin mochten al proeven van voetbal op het allerhoogste niveau. Wie van hen krijgt zijn kans bij Felice Mazzu en wie leunt er toch eerder naar de RSCA Futures?

In de voorbereiding maakten de jonge Ketten van Anderlecht alvast een sterke indruk. In de oefenmatchen werd er vooral geoefend tegen andere beloftenteams. Zo werd er stevig uitgehaald tegen de beloften van Beerschot en ook Jong Ajax, dat traditioneel een sterke jeugdopleiding heeft, kreeg vier doelpunten om de oren.

 

Jonge Ketten om in het oog te houden

Talenten, die lopen er sowieso rond op de velden rond Neerpede. De doelstelling van de beloftenploegen in de Challenger Pro League blijft dan ook om voor een doorstroming te zorgen richting de eerste ploeg. Julien Duranville, is een Belg van 16, die al voor de eerste ploeg mocht debuteren tijdens de Champions’ Play-offs. Volgens de directeur van de jeugdopleiding van Anderlecht is de tiener een razendsnelle dribbelaar en bovendien ontzettend onberekenbaar. In het begin van de zomer kon de jonge aanvaller zelfs rekenen op interesse van het grote Bayern München. Volgens roddels had de Duitse Rekordmeister maar liefst 15 miljoen euro veil over voor Duranville. 

Een andere jonge Belg om in de gaten te houden bij de RSCA Futures is de linksvoetige verdediger Ethan Butera. Ook hij tekende, net als Duranville, vorig seizoen een profcontract bij Anderlecht. Butera is de kapitein bij de beloftenploeg en staat gekend als een groot talent. Volgens bronnen is hij een natuurlijke leider en een rots in de branding. 

 

KMSK “New Look” Deinze

De eerste speeldag in het nieuwe voetbalseizoen heeft altijd wat weg van een eerste schooldag. Het is vaak afwachten hoe een ploeg naar een wedstrijd toeleeft of hoe een ploeg de wedstrijd zal aanvangen. Onze Japanse hoofdcoach Takahisa Shiraishi was alvast duidelijk: “De doelstelling is om met dit Deinze te promoveren en dat binnen de drie jaar. Onze ploeg werd op alle mogelijke manieren versterkt en van die sterkte gaan we ook uit tegen Anderlecht. Het doel is dan ook om met de drie punten op zak terug huiswaarts te keren.”

Onze coach kon op bijval rekenen van een van de nieuwkomers, namelijk verdediger Kenneth Schuermans: “Ik ben blij dat het echte werk kan beginnen, want de voorbereiding heeft lang genoeg geduurd. Dit jaar hebben we een ploeg die elke ploeg pijn kan doen, maar het is wel afwachten hoe de andere ploegen ervoor staan bij het begin van het seizoen. Bovendien is het ook moeilijk te voorspellen wie bij de RSCA Futures in de basis zal staan, aangezien zij de mogelijkheid hebben om A-kernspelers te implementeren in de wedstrijden van de Challenger Pro League. We mogen dit Anderlecht dus niet onderschatten, want als we dat doen bestaat er een mogelijkheid dat we van een kale reis terugkomen.”

Het wordt niet alleen voor heel veel spelers een speciaal moment en een debuut in de Challenger Pro League. Onze coach Shiraishi gaat de geschiedenisboeken in als de eerste Japanse hoofdcoach in België: “Het is een enorme eer voor mij. Ik wil het bestuur van Deinze dan ook bedanken voor die kans en ik zal er alles aan doen om de doelstellingen die we hebben vooropgesteld te verwezenlijken.”

GOUDEN RELATIES

Dakota Vastgoed Domestic Services StarCasino Playsia TV Tachikawa house JAKO