VR 19.08

20U00

Competitie

KMSK Deinze - Jong Genk

HOT Koop nu jouw KMSK Deinze wedstrijdshirt!

Naar de webshop!

Dwarsligger houdt Deinze van een ruime overwinning

Nieuws Bericht geplaatst op zondag 07 augustus 2022

KMSK Deinze heeft ook zijn laatste wedstrijd van de oefencampagne met een overwinning afgesloten. De Tigers waren te sterk voor RAAL La Louvière en sloten de wedstrijd met een 2-1 overwinning af. De score kon nog opgelopen zijn, maar de dwarsligger hield Deinze tot drie keer toe van een doelpunt. De Tigers weten zo hun laatste vijf wedstrijden van de oefencampagne te winnen en beginnen met een positief gevoel aan de start van de competitie, de Challenger Pro League. Volgende week trekt Oranje-Zwart richting het Lotto Park voor de openingsspeeldag tegen RSCA Futures.

Met de laatste twee nieuwste transfers, Adrian Ortola en Jellert Van Landschoot, in de basis begon KMSK Deinze aan hun laatste oefenwedstrijd van de voorbereidingscampagne. RAAL La Louvière, dat dit seizoen aantreedt in de Eerste Nationale, was de tegenstander van de avond. Verder bestond de verdediging van Deinze uit Alessio Staelens, Kenneth Schuermans, Siebe Blondelle en Christophe Janssens. Op het middenveld stonden opnieuw de vaste drie namen zoals de voorbije weken; met El Bouchataoui, Fraser en Hendrickx. De aanvalslinie bestond uit nieuwkomer Van Landschoot, De Belder en Koné.

La Louvière begon snedig aan de wedstrijd met meteen dreiging in de openingsminuten. Een reactie van Oranje-Zwart liet niet lang op zich wachten, Koné besliste vanuit een scherpe hoek op de dwarsligger. Het openingskwartier werd er een van afwachten en zoeken naar het juiste gaatje in de defensie. Het vluchtschot van Zakari, die opviel aan de zijde van La Louvière, ging meters naast.

Op het kwartier kwamen de Tigers op voorsprong via een knap doelpunt. De Belder zorgde voor het voorbereidende werk met een indrukwekkende run op de rechterflank, nieuwkomer Van Landschoot moest de bal alleen maar binnen te tikken. De wedstrijd werd bitsiger naarmate de minuten verstreken, waardoor het spel vaak stil kwam te liggen.

De tweede helft begon meteen met een save voor Ortola. Onze Spaanse keeper had in de eerste helft enkel afstandsschoten moeten pakken, maar in de tweede helft kwam La Louvière er vaker door. Ortola maakte een sterke indruk en hield La Louvière met een aantal broodnodige saves van de gelijkmaker. Meteen kwam er reactie van Deinze via Hendrickx, maar ook zijn vrije trap werd door de dwarsligger gestopt.

Na het sterke begin van La Louvière in de tweede helft nam Deinze stillaan de fakkel over. Blondelle mikte over op corner en ook De Belder zag zijn schot van buiten de zestien op de dwarsligger stranden. Zo’n twintig minuten voor het einde van de wedstrijd kwam de verdubbeling van de score er toch. Staelens, die vanop de rechtsachter was gestart, stak met een steekbal El Bouchataoui diep. Onze Nederlandse aanvallende middenvelder was niet hebzuchtig en zorgde ervoor dat Koné zijn derde doelpunt van de voorbereidingscampagne binnenwerkte.

In de laatste minuten van de wedstrijd wist La Louvière toch nog tegen te prikken. Ortola beloonde zijn sterke debuut niet met een clean sheet. De Spanjaard gaf de bal ongelukkig weg in de voeten van de aanvallers van La Louvière, waardoor Lemoine kon profiteren en de eretreffer in het net legde.

KMSK Deinze zette het laatste kwartier nog op, maar liet het na de score nog verder uit te diepen. Oranje-Zwart sluit zijn oefencampagne af met een vijfde overwinning op rij en kan met vertrouwen de openingswedstrijd tegen RSCA Futures aanvatten. Die wordt afgewerkt op zondagavond 14 augustus om 20 uur in het Lotto Park.

 

GOUDEN RELATIES

Dakota Vastgoed Domestic Services Group Ceyssens EDA Declercq