HOT Koop nu jouw KMSK Deinze wedstrijdshirt!

Naar de webshop!

TICKETS

Bestel hier jouw tickets

KMSK Deinze wint de laatste oefenwedstrijd van de stage met 1-3 van Almere City FC

Nieuws Bericht geplaatst op zaterdag 16 juli 2022

Op zaterdagnamiddag 16 juli, om 14u, speelden de Tigers van KMSK Deinze hun tweede en tevens laatste oefenmatch van de zomerstage. Tegenstander van de dag: Almere City FC, een club die uitkomt in de Nederlandse Keuken Kampioen Divisie (2e divisie). Vorig seizoen strandden ze op de 14e plaats. Ondertussen werden al enkele transfers gedaan om een hogere plaats te behalen in seizoen 22/23.

Onze coach Takahisa Shiraishi begon met bijna dezelfde opstelling als tegen Jong FC Utrecht. Enkele verschillen: onze keeper Nacho Miras en Alessio Staelens waren er deze keer niet bij omwille van spierklachten. Door de blessures bij William Dutoit en Nathan Elyn moest uiteindelijk de jonge Dries Arfaoui de volledige negentig minuten het doel bewaken. Ook Jannes Vansteenkiste stond in de basis, maar deze keer op rechtsachter in plaats van zijn gebruikelijke linksachter. Het duo Schuermans-Quintero stond centraal en Christophe Janssens op links. Liam Fraser, Gaëtan Hendrickx en Achraf El Bouchataoui controleerden het middenveld; de voorlinie werd gevormd door Joachim Carcela, Dylan De Belder en Bafodé Dansoko.

Doelpuntenloze eerste helft

Tijdens de eerste helft hielden beide ploegen elkaar goed in evenwicht en waren er enkele kansen voor zowel Oranje-Zwart als de thuisploeg. Een gevaarlijke vrije trap van Almere City FC werd weggekopt door Fraser, en een goed getrapte corner werd door Schuermans ongevaarlijk gemaakt. Tijdens de laatste tien minuten was het vooral de thuisploeg die het overwicht had. In de slotfase van de eerste helft kreeg KMSK Deinze toch een zeer grote kans, maar de verdediging van Almere deed zijn werk goed. Coach Taka bleef zijn troepen aanmoedigen en ook de jonge keeper Arfaoui maakte een goede indruk.

Doelpuntenrijke tweede helft

Tijdens de rust voerde coach Taka drie wissels door: Schuermans, Quintero en Janssens gingen eruit voor Prychynenko, Blondelle en Fuakala, waardoor KMSK Deinze met een bijna volledig andere verdediging speelde. Almere City FC wist echter toch in de eerste minuut van de tweede helft al te scoren, maar na een grote 10 minuten scoorde Joachim Carcela-Gonzalez dan de gelijkmaker op een assist van De Belder. Onmiddellijk daarna voerde onze coach 5 wissels door: Fraser, El Bouchataoui, Hendrickx, Vansteenkiste en Carcela gingen eruit voor Winke, Bizimana, Baka, Koné en De Poorter. Een tiental minuten voor het affluiten scoorde onze Ivoriaanse spits Mamadou Koné op een corner getrapt door De Belder en werd het 1-2 voor Oranje-Zwart. Het was trouwens het eerste doelpunt van Koné in het shirt van KMSK Deinze. In de twee minuten die volgden voerde onze coach opnieuw enkele wissels door – beloften Geldhof en Spegelaere kwamen erin voor De Belder en Dansoko – én pikte onze centrale verdediger/kapitein Siebe Blondelle ook nog zijn doelpuntje mee. 1-3 dus.

In de absolute slotfase van de tweede helft kreeg keeper Arfaoui nog een gele kaart, wat leidde tot heel wat verontwaardiging bij onze Tigers en technische staf. De scheidsrechter hield echter voet bij stuk waardoor Almere City FC een vrije trap op 10m afstand van doel kreeg. Onze jonge keeper bekroonde zijn solide prestatie en hield de eindstand op 1-3.