VR 19.08

20U00

Competitie

KMSK Deinze - Jong Genk

HOT Koop nu jouw KMSK Deinze wedstrijdshirt!

Naar de webshop!

KMSK Deinze haalt de sloophamer boven in de derby tegen Sparta Petegem

Nieuws Bericht geplaatst op zaterdag 30 juli 2022

KMSK Deinze heeft twee weken voor de start van de competitie de sloophamer bovengehaald tegen stadsgenoot Sparta Petegem. In een absolute spektakelmatch haalde Oranje-Zwart uit met 8-1 tegen de kampioen uit de Tweede Afdeling. Bij Deinze stonden maar liefst zeven verschillende namen op het scorebord, enkel Dansoko zette zijn naam er twee keer op. Vansteenkiste maakte het enige doelpunt voor de Spartanen in de derby.

Een zonnige vrijdagavond zou de prelude vormen van een doelpuntenfestival in de Dakota Arena. Hoofdcoach Takahisa Shiraishi koos opnieuw voor de vaste namen achterin. De Spanjaard Nacho Miras verdedigde opnieuw de netten, hij kreeg het centrale duo Kenneth Schuermans en Teo Quintero voor zich. Op de links- en rechtsachter stonden respectievelijk Christophe Janssens en Fuakala. Shiraishi koos daarnaast voor dezelfde drie namen op het middenveld als in de oefenwedstrijd tegen Francs Borains. Liam Fraser, Gaëtan Hendrickx en Achraf El Bouchataoui vormden de centrale as. Voorin startte Koné als diepe spits, op de flanken stonden De Belder en Dansoko. 

 

Doelpuntenkermis in de eerste helft

 

Beide teams hadden het doel om zich te tonen in de stadsderby. Sparta Petegem speelde vorig seizoen kampioen in de Tweede Amateurklasse en begon met dezelfde drive als toen aan de wedstrijd tegen Deinze. Maar ook onze Tigers hadden hun start in de derby niet gemist. Deinze kreeg al in de openingsminuut van de wedstrijd een vrije trap op een interessante positie. Janssens zette zich achter de bal en knalde die enig mooi voorbij de Dimitri Carré, de Petegemse goalie.

De openingsgoal vormde het begin van een aanvallend offensief van Deinze. Sterk combinatievoetbal tussen De Belder en Hendrickx, zorgde ervoor dat onze vice-topschutter van vorig seizoen opnieuw kon uithalen op het doel van de bezoekers. Alleen de dwarsligger hield De Belder van zijn tweede doelpunt in de oefencampagne. Oranje-Zwart domineerde de partij en zorgde voor een constante druk op de verdediging van onze buren. 

Na tien minuten kwam Petegem voor het eerst opzetten. De bezoekers konden dreigen op een voorzet van Joye en een schot van Berwouts, maar die werden vakkundig weggewerkt door Oranje-Zwart. Na twaalf minuten was het opnieuw prijs voor de Tigers. Hendrickx maakte de steal rond de middencirkel en kon daarna onbedreigd de actie opbouwen op de helft van Petegem. Koné bedankte en werkte de bal voorbij doelman Carré. 

Het doelpuntenfestival zette zich daarna ongebreideld voort. De ene international vond de andere, Fraser stak Bafodé Dansoko diep en die gebruikte zijn snelheid om zich voorbij de Spartaanse verdediging te werken. De Guineeër krulde de bal beheerst tegen de touwen. De Tigers bleven hun aanvalsdrift doorzetten in de eerste helft en zo’n zeven minuten voor het einde van de eerste helft mocht ook Hendrickx zijn naam op het scorebord zetten. Onze aanvallende middenvelder, die zich duidelijk in zijn sas voelde op de 10, werd zo de vierde naam op het scorebord. Op slag van rust maakte Dansoko de dominantie van Deinze in de eerste helft compleet, want hij legde het vijfde doelpunt van de avond in het mandje. 

 

“Wij zijn SK Deinze, onze kleuren Oranje en Zwart”

 

De tweede helft begonnen de Tigers met een wijziging in vergelijking met de eerste helft. De Poorter, die in de jeugdreeksen nog voor Deinze speelde, verving de Ivoriaan Koné. Die had De Poorter duidelijk inspiratie gegeven, want na drie minuten in de tweede helft mocht de Deinzenaar met de Haïtiaanse nationaliteit ook zijn naam op het scorebord zetten. Met een geweldige run omspeelde hij alles en iedereen en werkte hij de 6-0 tegen de touwen. 

Ook het zevende doelpunt van de avond liet niet lang op zich wachten. Kenneth ‘De Schuur’ Schuermans stak boven iedereen uit en pikte via corner ook zijn doelpunt mee. Vorig jaar maakte hij er zijn handelsmerk van, want toen scoorde hij maar liefst zes doelpunten met het hoofd in het shirt van Lierse Kempenzonen en ook voor Deinze blijft hij het doen. 

Net als in de eerste helft sprokkelde Petegem na een kwartier toch wat kansjes bij elkaar en dat resulteerde uiteindelijk ook in een eretreffer. Vansteenkiste werd niet gedekt en verlengde de vrije trap met het hoofd in doel. Miras zat er nog bij, maar dat volstond niet om zijn netten proper te houden.

Na het tegendoelpunt werden enkele geplande wissels doorgevoerd. Zo werd de complete verdediging van Oranje-Zwart vervangen. Almenara, Prychynenko, Blondelle en Winke vervingen respectievelijk Fuakala, Schuermans, Quintero en Janssens. En ook met de nieuwe verdediging werd het aanvallende stramien gevolgd. Hendrickx zette zich in een een-tweetje met De Belder door, maar de deklat lag in de weg voor een tweede doelpunt van de avond voor Hendrickx.

Zo’n twintig minuten voor het einde besloot Shiraishi om voor een derde keer in de partij enkele wissels door te voeren. Beloftevolle spelers als Geldhof en Spegelaere maakten hun opwachting voor De Belder en Hendrickx, terwijl onze Rwandese international Bizimana die andere international, Fraser, mocht vervangen. 

Het verse bloed bij Deinze zorgde duidelijk voor inspiratie, want de Tigers bleven de helft van Petegem bezetten. In het slot van de wedstrijd besliste El Bouchataoui de wedstrijd met een achtste treffer voor Deinze. Voor onze Nederlandse middenvelder was het zijn tweede in het shirt van Oranje-Zwart.Met nog twee weken voor de start van de competitie toont Deinze dat ze duidelijk klaar zijn om de eerste speeldag tegen de RSCA Futures aan te vatten. De Tigers voerden gedurende 90 minuten een constante druk op en lieten weinig liggen op aanvallend en verdedigend vlak. Petegem moest de kelk tot op de bodem ledigen en kreeg uiteindelijk acht doelpunten om de oren. Volgende week spelen de Tigers hun laatste voorbereidingswedstrijd, dan nemen ze het in de eigen Dakota Arena op tegen La Louvière.

GOUDEN RELATIES

Dakota Vastgoed Domestic Services Group Ceyssens EDA Declercq