HOT Koop nu jouw KMSK Deinze wedstrijdshirt!

TICKETS

Bestel hier jouw tickets

KMSK Deinze gaat met het kleinste verschil onderuit in eerste oefenwedstrijd

Nieuws Bericht geplaatst op donderdag 07 juli 2022

KMSK Deinze heeft in zijn eerste oefenwedstrijd met het kleinste verschil verloren van vice-kampioen Union Saint-Gilloise. Bart Nieuwkoop zorgde voor het enige doelpunt in de partij. De Brusselse club begon zijn voorbereiding twee weken geleden. KMSK Deinze begon pas deze week met trainen. Bij Deinze mochten alle nieuwkomers hun eerste minuten maken. Gonzalo Almenara, David Winke en Sergio Moyita maakten een sterke indruk.

Het was een blij weerzien in de Dakota Arena. De supporters mochten voor het eerst kennismaken met de nieuwkomers en met de nieuwe staff. In de eerste helft stuurde onze nieuwe hoofdcoach Takahisa Shiraishi meteen vijf nieuwkomers op het veld. Koné, Moyita, Schuermans, Miras en kersvers nieuwkomer Carcela-Gonzalez begonnen aan de aftrap. Zij werden geflankeerd door Fraser, Hendrickx, Dansoko, Vansteenkiste, Blondelle en Fuakala. Ook bij Union was er een afwisseling tussen jeugdspelers, nieuwkomers en meer ‘ervaren’ rotten.

Beide ploegen begonnen gedreven aan de wedstrijd. Sergio Moyita toonde zich meteen als een belangrijke schakel op het middenveld. Hij vormde de as tussen de verdediging en de aanval. Met zijn spelinzicht probeerde hij de acties op te zoeken, maar bij Deinze stonden de mechanismen nog niet op scherp. Niet onlogisch ook, aangezien Oranje-Zwart pas begin deze week de trainingen terug heeft opgestart. De enige grote kans van de eerste helft mocht Dansoko op zijn naam schrijven. Onze Guinese international kon alleen op doelman Pirard afgaan, maar zijn schot ging niet tussen het kader.

Ook Union toonde zich gevaarlijk in de eerste helft. Lazare loste enkele schoten af op onze nieuwe doelman Ignacio Blanco, maar hij werd voorlopig niet getest. Schuermans en Blondelle hielden de verdediging van Deinze overigens goed gesloten. De snelle Ziani probeerde zich meerdere keren een weg te banen richting doel, maar zonder gevaar. Miras moest in de eerste helft slechts een keer aan de bak. Hij ging goed plat op het schot van Berradi.

Beide ploegen gingen de rust in bij 0-0. In de tweede helft verscheen er een compleet nieuwe basiself op het terrein. Elyn nam de plaats in van Miras. Achterin nam het Duitse duo Winke en Prychynenko het over. Zij werden geflankeerd door Almenara en Janssens. In het centrum kreeg Bizimana de tester Abubakar Moffat naast zich. De aanval rekende in de tweede helft op de diensten van De Belder, Staelens, El Bouchataoui en Abrahams.

Ook bij Union verscheen er een compleet nieuwe basiself tussen de lijnen. De eerste kans van de wedstrijd kwam ook op naam van de bezoekers. Mohammed Salah, niet die van bij Liverpool, mikte enkele meters naast de kooi van Elyn. Daarna was het de beurt aan Deinze om tegen te prikken. Janssens stuurde Staelens diep. Onze aanvallende middenvelder nam de bal meteen op de slof, maar zijn schot ging enkele meters naast.

Na tien minuten in de eerste helft, moest Elyn voor het eerst goed plat. Hij stopte het schot van Safari in de korte hoek. Zoals eerder vermeld, begon Union twee weken geleden met trainen en startte Deinze begin deze week. Die mechanismen lieten zich ook soms voelen op het veld.

De jonge Duitse verdediger David Winke liet zich meteen gelden in het shirt van Deinze. Met enkele goede onderscheppingen haalde hij de angel uit verschillende aanvallen van Union. Die toonden zich bijzonder gedreven. Salah en Lewis mikten op de dwarsligger, Deinze kwam met de schrik vrij. In de tweede helft had Deinze het zichtbaar moeilijker tegen Union. Almenara hield het hoofd koel en wist zich met enkele sterke runs op te werken. El Bouchataoui mikte, na zo’n actie van onze rechtsachter, naast.

Twintig minuten voor het einde van de wedstrijd viel uiteindelijk het enige doelpunt van de wedstrijd. Nieuwkoop toornde boven de rest uit en knikte de corner onhoudbaar voorbij Elyn. KMSK Deinze begint zijn oefencampagne richting het nieuwe seizoen 2022-2023 met een nederlaag tegen de vice-kampioen. Volgende week oefenen de Tigers opnieuw. Ze treffen dan opnieuw een eersteklasser. Dan wacht de confrontatie tegen KV Oostende.