HOT Koop nu jouw KMSK Deinze wedstrijdshirt!

TICKETS

Bestel hier jouw tickets

KMSK Deinze boekt derde overwinning op rij in oefencampagne

Nieuws Bericht geplaatst op zondag 24 juli 2022

KMSK Deinze heeft tegen Francs Borains zijn derde overwinning op rij geboekt in de voorbereiding. Het werd 1-2. Het enthousiaste Francs Borains kwam in het openingskwartier op voorsprong dankzij een doelpunt van Teddy Chevalier. Daarna draaide Deinze de rollen om en maakten De Poorter en El Bouchataoui hun eerste voor KMSK Deinze. Een glansrol was er ook weggelegd voor onze doelman Nacho Miras. Hij stopte een penalty en pakte uit met een wereldsave op een afstandsschot van Donnez.

Na de intensieve oefenstage in het Nederlandse Wageningen trokken onze Tigers richting het Stade Edmond Romby voor de oefenwedstrijd tegen Francs Borains, een ploeg uit de eerste amateurklasse. In Crespin werkte KMSK Deinze zijn vijfde oefenwedstrijd van het seizoen af. Oranje-Zwart had vertrouwen getankt op stage met twee overwinningen tegen FC Jong Utrecht en FC Almere City. Tegen de ploeg van MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez wouden de Tigers dan ook de goede lijn doortrekken.

Onze hoofdcoach Takahisa Shiraishi koos opnieuw voor Miras in doel. Achterin mocht het centrale duo Schuermans-Quintero de honneurs waarnemen, terwijl ze werden geflankeerd door Janssens en Vansteenkiste. Het middenveld bestond uit Fraser, Hendrickx en De Poorter. Voorin waren het Carcela-Gonzalez, De Belder en Koné die hun goede vorm van op trainingsstage mochten doortrekken op het terrein van Francs Borains.

De Poorter zet individuele fout van Quintero recht

Francs Borains begon met veel enthousiasme aan de wedstrijd tegen KMSK Deinze. Veel kansen leverde dat evenwel niet op in de openingsminuten. Onze Rousseau De Poorter was er nog het dichtste bij nadat hij bleef druk zetten op doelman Saussez. De bal rolde een meter naast. Bij Francs Borains was er trouwens een weerzien met Teddy Chevalier. Vorig seizoen verdedigde de Franse aanvaller nog de kleuren van failliet verklaarde Royal Excel Moeskroen, dit jaar vinden we hem terug in de eerste amateurklasse. Chevalier bewees dat hij nog altijd gevaarlijk is voor doel, want na twaalf minuten tikte hij de openingstreffer van de partij binnen. Quintero wachtte te lang om de bal af te leveren, waardoor de Franse aanvaller de bal zomaar uit zijn voeten kon meegraaien en zo’n kansen moet je Chevalier niet geven.

De ploeg uit de eerste amateurklasse was allerminst onder de indruk van Oranje-Zwart en ging door op hun aanvallende elan. De kansen voor Deinze waren eerder schaars in het eerste halfuur van de partij. Na een groot halfuur spelen wist Oranje-Zwart toch de verdediging van Francs Borains te breken. Janssens stuurde De Poorter diep en die speelde de defensie én de keeper van de thuisploeg tureluurs en  tikte de gelijkmaker op het bord. De jongeling met Deinse roots speelde een sterke eerste helft en maakte het de verdediging van Francs Borains knap lastig met zijn snelheid en technisch vernuft.

Vlak voor de rust was er ook nog een glansrol weggelegd voor onze doelman Miras. Donnez probeerde het met een ambitieus afstandsschot richting de kruising, maar die werd weergaloos gepareerd door onze jonge Spaanse doelman. ’t Had het doelpunt van het jaar al kunnen zijn, ware het niet dat Ignacio Miras Blanco bij Oranje-Zwart in doel staat. Na een aangename en gelijkopgaande eerste helft gingen beide ploegen de rust in bij een 1-1 tussenstand.

Penaltypakker Miras en de eerste voor El Bouchataoui

De tweede helft in het Stade Edmond Romby begon zonder doelpuntenmaker De Poorter en Carcela-Gonzalez. Onze Guinese international Bafodé Dansoko en ex-Feyenoorder El Bouchataoui mochten hun plaats innemen. De tweede helft van KMSK Deinze begon overigens meteen dramatisch. Schuermans tikte de bal verkeerd weg, waardoor Francs Borains meteen kon tegenprikken. Quintero moest nadien aan de noodrem trekken, waarna de scheidsrechter naar de stip wees. Miras bewees zijn klasse en dook naar de juiste hoek. Ook in de herneming geraakte Francs Borains niet voorbij onze Spaanse doelman.

Op het uur kwam Oranje-Zwart er nog eens uit met snel combinatievoetbal vanop links. Dansoko bouwde zette de actie op en bereikte de achterlijn, waarna El Bouchataoui gewoon maar hoefde binnen te tikken. Zijn eerste is het in het shirt van KMSK Deinze. De voorsprong was meteen het sein voor onze hoofdcoach Shiraishi om ons centrale duo op het middenveld Fraser-Hendrickx eruit te halen. Zij werden vervangen door onze Rwandese international Bizimana en de tester Abubakar Moffat. Daarna gebeurden nog een resem wissels. Onder andere Prychynenko, Winke, Blondelle en Fuakala vervingen het kwartet Vansteenkiste, Janssens, Schuermans en Quintero achterin en ook de Tunesische beloftevolle doelman Arfaoui mocht nog een halfuur meespelen. In het slot van de wedstrijd mochten ook de beloften Spegelaere en Geldhof nog minuten maken tegen Francs Borains. Zij vervingen respectievelijk Koné en De Belder.

De Tigers drongen daarna nog een paar keer aan, maar verder dan enkele hoekschoppen en schermutselingen voor doel kwamen ze niet meer. Oranje-Zwart wint zijn derde oefenwedstrijd op rij en neemt het volgende week vrijdag in de derby op tegen Sparta Petegem.