ZA 16.04

20U00

Competitie

Lommel SK - KMSK Deinze

HOT Koop nu jouw KMSK Deinze wedstrijdshirt!

Naar de webshop!

Welkom, Mamadou Koné!

Nieuws Bericht geplaatst op dinsdag 07 juni 2022

De Ivoriaanse Mamadou Koné (30) verlaat eersteklasser KAS Eupen, waar zijn contract dit seizoen afliep, en komt naar KMSK Deinze. Hij tekent voor 2 seizoenen plus optie voor een extra seizoen.

Mamadou Koné werd geboren op 25 december 1991 in Bingerville, Ivoorkust, en genoot zijn jeugdopleiding bij het lokale ES Bingerville. In 2010 kwam hij naar Europa en begon eerst bij het Spaanse Racing Santander B en maakte in 2011 zijn debuut bij het eerste elftal tijdens de La Ligawedstrijd tegen FC Barcelona. In de jaren die volgden speelde hij voornamelijk bij Spaanse clubs (Real Oviedo, CD Leganés, FC Málaga en Deportivo La Coroña) en werd in 2018 voor een half seizoen verhuurd aan KAS Eupen. In 2020 kocht KAS Eupen hem van CD Leganés. Nu komt hij transfervrij over naar KMSK Deinze.

 

Mamadou Koné: “Nadat ik van Adrián over het project gehoord had, werd ik verleid door de uitdaging om de ambities van de club waar te maken. Vanaf dit seizoen hoop ik aantrekkelijk voetbal te spelen met een geweldig team en aan het einde van het seizoen te kunnen vechten voor mooie dingen.”

 

Adrián Espárraga (Sporting Director): “Mamadou Koné is een dynamische speler die ons verschillende mogelijkheden in de aanval kan bieden, want hij kan als spits of als vleugelspeler spelen. Hij weet hoe het Belgische voetbal werkt door zijn verleden bij KAS Eupen en hij heeft daarbovenop ook internationale ervaring. Het is een zeer positief persoon in de kleedkamer en hij past perfect in de identiteit die de club op het veld wil laten zien.”

 

Welkom, Mamadou!

GOUDEN RELATIES

Dakota Vastgoed Domestic Services Group Ceyssens EDA Declercq