ZA 30.03

20U00

Competitie

KMSK Deinze - Zulte Waregem

HOT Koop nu jouw KMSK Deinze wedstrijdshirt!

Naar de webshop!

TICKETS

Bestel hier jouw tickets

Takahisa Shiraishi wordt de nieuwe coach van KMSK Deinze

Nieuws Bericht geplaatst op donderdag 19 mei 2022

Op donderdag 19 mei om 9u vond een persconferentie plaats waarin Takahisa Shiraishi werd voorgesteld als nieuwe hoofdcoach van KMSK Deinze.

Taka (46) werd in februari voorgesteld als deel van ACA Football Partners, de Japanse investeringsgroep die de club officieel overgenomen heeft. Hij zat zo ook in de Raad van Bestuur van KMSK Deinze samen met Hiroyuki Ono (eigenaar van KMSK Deinze), Denijs Van De Weghe (voorzitter), Akihisa Iizuka (CSO) en Olivier Van de Vijver (CCO). Hij stapt omwille van zijn nieuwe functie als hoofdcoach nu wel uit de Raad van Bestuur; zijn plaats wordt ingenomen door de Japanse Kyoko Ogawa, die ook lid is van de overkoepelende ACA groep.

Taka begon zijn voetbalcarrière als speler bij Meiji University Football Club en clubs in Argentinië en Frankrijk. Hij begon zich uiteindelijk te focussen op een carrière als trainer en werd zo Academy coach van de U6 tot en met de U12 van FC Barcelona. Van 2011 tot 2013 was hij hoofdcoach van het vrouwenteam van Sant Gabriel, waarmee hij de kwartfinale in de Queen’s Cup bereikte. Hij was nog assistent-coach bij verschillende Spaanse clubs, de performance analist van Keisuke Honda bij AC Milan (Italië) en CF Pachuca (Mexico), assistent-coach bij Excelsior Rotterdam (Nederland) en assistent-coach van de U21 en A-kern van STVV (België).

 

Takahisa Shiraishi: “Ik ben zeer blij met mijn nieuwe functie als hoofdcoach van KMSK Deinze en ik kijk uit naar deze nieuwe uitdaging. In Spanje, Nederland en Italië heb ik verschillende geavanceerde tactieken en trainingsmethodes geleerd alsook het belangrijkste: duurzame groei. Onze bedoeling is om gestaag te blijven groeien, steeds verder te bouwen aan onze tactiek en te blijven innoveren. Daarvoor moeten we dicht bij de spelers kunnen staan. Ik wil een team bouwen dat de individualiteit van elke speler respecteert en waar iedereen in staat is om zich te vinden in onze innoverend spel.”

 

Akihisa Iizuka (Chief Strategy Officer): “Onze ultieme visie is om een multiclub ownership model in Europa te creëren. KMSK Deinze is de eerste alsook de centrale club in de strategie van ACA Football Partners. Een gemeenschappelijke visie op en naast het veld is voor ons het belangrijkste onderdeel in dit model. Taka heeft heel wat internationale ervaring, een goede kennis van het voetbal en een uitdagende mindset. Wij geloven daarom dat hij de beste persoon is om onze visie op het veld te implementeren en de club naar een hoger niveau te leiden.”

 

De technische staf bestaat voorlopig uit assistent-coach/T3 René Van Eck (Nederland), keepertrainer Marc Gamon (Spanje), fitness coach David Rodriguez (Spanje), strength & condition coach Moisés Falces Prieto (Spanje) en recovery coach Samuel López (Spanje). Binnenkort wordt nog een assistent-coach/T2 en een performance analist aangesteld.

Welkom, Taka!

GOUDEN RELATIES

Dakota Vastgoed Domestic Services StarCasino Playsia TV Tachikawa house JAKO