ZA 22.01

20U45

Competitie

KVC Westerlo - KMSK Deinze

HOT Koop nu jouw KMSK Deinze wedstrijdshirt!

Naar de webshop!

Principieel akkoord tussen voorzitter Denijs Van De Weghe en ACA Football Partners

Nieuws Bericht geplaatst op woensdag 05 januari 2022

Voorzitter Denijs Van de Weghe heeft onlangs een principiële overeenkomst bereikt met ACA Football Partners, een investeringsmaatschappij gevestigd in Singapore. Na elf jaar lang de club alleen geleid te hebben, heeft voorzitter Denijs Van De Weghe een partij gevonden die de club verder zal professionaliseren en de ambities van KMSK Deinze samen met het huidige bestuur waar zal maken. Het gaat om een principiële beslissing met opschortende voorwaarden waaronder de formele goedkeuring van de Licentiecommissie.

Voorzitter Denijs Van De Weghe werd in 2011 waarnemend voorzitter, en in 2012 officieel voorzitter van de club. KMSK Deinze speelde toen nog in Derde Klasse A maar promoveerde na het seizoen 14/15 naar Tweede Klasse. KMSK Deinze werd opnieuw kampioen in het seizoen 19/20 en ging zo over naar de 1B Pro League. In die elf jaar voorzitterschap promoveerde de club dus in totaal twee keer. Het uiteindelijke doel is om een vaste waarde te worden op het hoogste niveau van het Belgisch profvoetbal, iets wat een hoop voorwaarden en uitdagingen met zich meebrengt.

Om een antwoord te kunnen bieden aan deze toekomstige uitdagingen van professioneel voetbal zijn er belangrijke investeringen nodig in zowel spelers als infrastructuur. “We zijn dan ook enorm verheugd dat ACAFP mee wil gaan in dit verhaal. Op deze manier kunnen we onze club verder uitbouwen”, aldus voorzitter Denijs Van De Weghe.

KMSK Deinze zal een centrale club worden binnen het multi-club ownership model van ACAFP. Er wordt, met andere woorden, een Europese structuur met meerdere clubs opgericht waarin KMSK Deinze een centrale rol zal vervullen. De komst van ACAFP betekent echter niet het einde van KMSK Deinze zoals de club gekend is. Meneer en mevrouw Van De Weghe blijven uiteraard aan boord in hun huidige rol en blijven waken over het familiale en warme karakter van de club. De voorzitter blijft ook het stadionproject in goede banen leiden, zodat de club binnenkort in een stadion kan spelen dat voldoet aan alle eisen van het professioneel voetbal.

Na afronding van de overeenkomst wordt nog een persconferentie ingepland met zowel voorzitter Denijs Van De Weghe alsook ACAFP, waarin de korte- en langetermijnstrategieën voor de club gedetailleerd toegelicht zullen worden.

 

Denijs Van De Weghe

Denijs Van De Weghe (Brussel, 3 september 1964) is een handels- en industrieel ingenieur die het bedrijf Dakota Coatings (nu Fixatti), die speciale lijmen produceert voor de auto- en schoenindustrie, opgericht heeft. Hij werd waarnemend voorzitter in 2011, nam in 2012 officieel het voorzitterschap van KMSK Deinze over van Eddy Lannoo, en leidde zo de club elf jaar lang.

ACA Football Partners

ACA Football Partners is een investeringsmaatschappij uit Singapore die een bedrijfsmodel met meerdere voetbalclubs wil oprichten. De missie van ACAFP is om "het potentieel van sport te benutten en te ontwikkelen". Het doel is om het management van voetbalclubs te verbeteren door een duurzaam bedrijfsmodel en transparante corporate governance te integreren. ACAFP gelooft dat wetenschap en globalisering de potentiële waarde van een voetbalclub kunnen verhogen.

https://acafp.com/

GOUDEN RELATIES

Dakota Vastgoed Domestic Services Group Ceyssens EDA Declercq