ZA 01.10

20U00

Competitie

K Beerschot VA - KMSK Deinze

HOT Koop nu jouw KMSK Deinze wedstrijdshirt!

Naar de webshop!

TICKETS

Bestel hier jouw tickets

Voorbeschouwing KMSK Deinze – Lommel SK: Initium Novum

Voorbeschouwing KMSK Deinze – Lommel SK

Nieuws Bericht geplaatst op zaterdag 20 november 2021

KMSK Deinze kleedt vanaf zondag in een nieuw jasje. Het Burgemeester Van De Wielestadion werd eerder deze week omgedoopt tot de Dakota Arena en ook de goaltune hoort vanaf zondag helemaal anders. Lommel SK is de eerste ploeg die ‘het nieuwe begin’ van Deinze kan meemaken. De Tigers ontvangen voor de twaalfde speeldag van het seizoen de vijfde in de stand. De City Football Group leverde opnieuw heel wat talentvolle spelers af in Limburg, zoals de beloftevolle Sales. Zondagavond ontvangt Oranje-Zwart voor het eerst dit seizoen de mannen van Lommel voor de zesde thuiswedstrijd van het seizoen.

Na een interlandbreak van twee weken wordt er opnieuw op het hoogste niveau gevoetbald Operatie ‘Redding Moeskroen’ is helemaal een feit. Les Hurlus pakten tegen KMSK Deinze twee weken geleden een zeven op negen en zo heeft Jeunechamps het tij helemaal kunnen keren. Na een kwartier opende Ribeiro Costa de score na een afgemeten voorzet van Chevalier. Op het halfuur zette diezelfde Chevalier zijn naam ook op het scorebord via een penalty. KMSK Deinze verhoogde in de tweede helft de druk, maar verder dan enkele kansen van Abrahams kwamen ze niet. Virton won dan weer op het veld van Lommel. Virton kon na een nul op zes opnieuw proeven van de overwinning, Lommel blijft achter met een nul op negen. RWDM en Lierse Kempenzonen maakten er ook een thriller van. In het Edmond Machtensstadion bleven beide ploegen steken op een 3-3 gelijkspel. Tot slot deelden ook Waasland-Beveren en Westerlo de punten. Westerlo blijft daardoor zijn zeven punten voorsprong in het klassement behouden op de Wase Leeuwen.

Onderlinge confrontaties

Lommel SK is voor de Deinse Tigers geen vreemde ploeg, daarom ook geen gebrek aan onderlinge confrontaties. Het wordt ongetwijfeld ook een speciaal weerzien voor Dylan De Belder, want hij heeft ook nog een verleden bij de Lommelse ploeg. In het seizoen 2015-2016 speelde onze flankaanvaller een jaartje in dienst bij de Limburgers en wist hij de netten achttien keer te laten trillen.

In een iets nabijer verleden, vorig jaar, speelden beide ploegen vier keer tegen elkaar. Vorig seizoen trok Deinze in de onderlinge duels aan het langste eind. Deinze kon twee  keer winnen, Lommel won een keer en tot slot werden de punten ook eens verdeeld.

Op 29 augustus stonden beide ploegen ook al eens tegenover elkaar. Ook toen werden de punten verdeeld tussen beide ploegen, al werd het wel een spannend treffer tussen beide teams. In het Soevereinstadion bleef het spelbeeld lang gesloten tot Kevin Kis de thuisploeg met een vrije trap op voorsprong bracht. Mertens en Abrahams, die zijn eerste maakte voor onze club, zorgden voor de ommekeer, maar uiteindelijk kon Oranje-Zwart zijn voorsprong niet vasthouden en sleepte Neven er in het slot van de partij nog een gelijkspel uit de brand.

Statistiekenrankings in de D1B Pro League

Twee weken langs zijn de statistiekenrankings in de D1B Pro League ongewijzigd gebleven. Dit weekend is het tijd om opnieuw veranderingen aan te brengen in de rankings. Vorige speeldag is er eindelijk iemand in geslaagd om de magische grens van drie assists te overschrijden. Alexander Maes, de aanvoerder van Lierse Kempenzonen, zorgde ervoor dat hij met zijn vierde assist van het seizoen nu alleen aan de leiding staat in de assistenranking. In het zog van de Lierse middenvelder volgen tien spelers, waaronder ook twee spelers van Deinze namelijk Challouk en De Belder.

In het topschuttersklassement blijven de statistieken dan weer ongewijzigd. De Oostenrijkse leider Maderner bleef op zes doelpunten steken en ook bij de achtervolgers veranderde weinig. Schuermans staat nog altijd met vijf doelpunten achter zijn naam. Daci (Westerlo) en Anne (Virton) tekenden voor hun vierde doelpunt van het seizoen en vervoegen zo Yvan Yagan (Lierse) en onze Tijgers De Belder en Mertens.

Het ‘Statistiekenboekje’

Met dertien op drieëndertig staat Lommel SK momenteel op een gedeelde vijfde plek geparkeerd in het klassement van de D1B Pro League. De Limburgers delen die vijfde plaats met RWDM. Onze Tigers staan een punt hoger gerangschikt in het klassement. Op de derde plaats staat dan weer Lierse Kempenzonen. De achterstand op leider Westerlo tot eerste achtervolger Waasland-Beveren blijft dan weer zeven punten.

Lommel SK vond dit seizoen al achttien keer de weg naar doel. Dat deden ze in achttien wedstrijden en zo zitten ze aan een gemiddeld aantal doelpunten van 1,6 per wedstrijd. Die doelpunten hebben ze vooral te danken aan Arno Verschueren, Koki Saito en de revelatie van de laatste wedstrijd Arthur de Oliveira Sales. Die drie spelers ontpoppen zich dan ook tot de doelpuntenmakers bij uitstek in de Lommelse selectie. Bovendien pikt ook gevestigde waarde, Kevin Kis, geregeld zijn doelpunt mee. Hij is vooral gevaarlijk op stilstaande momenten. De Belgische linksback die ook centraal op het middenveld uit de voeten kan toont zich ook sterk als onderschepper bij uitstek.

Daarnaast is het ook uitkijken voor de centrale verdediger Glenn Neven. De kapitein van Lommel won al het meeste aantal duels van zijn ploeg, levert ook het meeste aantal succesvolle terugspeelballen af en gaf al meer dan 500 geslaagde passes af in zijn matchen voor Lommel. Hij vormt dan ook de motor in het jeugdige Lommelse elftal.

Daarnaast wordt het voor Deinze ook vooral uitkijken naar de 37ste minuut in de wedstrijd. Uit statistieken blijkt dat Lommel gemiddeld dan zijn eerste doelpunt scoort. Deinze scoort dan weer gemiddeld het snelst van alle 1B-teams. Onze Tigers vinden meestal in de eerste 25 minuten van de wedstrijd de weg naar doel.

Op vlak van tegendoelpunten liggen Lommel SK en Deinze dan weer heel erg dicht bij elkaar. Deinze krijgt gemiddeld zijn eerste doelpunt tegen in de laatste minuut van de eerste helft. Bij Lommel gebeurt dat in de voorlaatste minuut. Het mag dan ook niet verbazen dat het verschil tussen beide ploegen ook bijzonder klein is. Lommel won een wedstrijd meer dit seizoen, maar Deinze speelde dan weer vijf keer meer gelijk. De Tigers verloren dit seizoen ook nog maar twee keer in elf wedstrijden. Lommel verloor dan weer zes van zijn elf competitiewedstrijden.

Voorbeschouwen met Alessio Staelens en Wim De Decker

Zoek niet naar Tom Vandenberghe in de aankomende wedstrijd tegen Lommel. Onze doelman blesseerde zich tijdens de trainingen eerder deze week en liep een spierscheur op. Hij zal een aantal weken buiten strijd zijn, maar een termijn wou coach De Decker er niet op kleven aangezien dat afhankelijk is van speler tot speler. Dutoit wordt zijn vervanger zondag. De Franse doelman is bezig aan zijn tweede jaar in de kleuren van Oranje-Zwart. Onze coach Wim De Decker betreurde de blessure van Vandenberghe, maar zag ook een uitgelezen mogelijkheid voor Dutoit om zich te bewijzen: “Het is zeker niet leuk dat Tom er niet bij is, niet voor hem en ook niet voor ons, maar that’s part of the job. Gelukkig zit er iemand klaar die erop gebrand staat zich te bewijzen. William is een totaal andere keeper dan Tom, maar het voordeel is dat de ploeg elkaar perfect aanvoelt en ook beschikt over de nodige ervaring om met dergelijke situaties om te gaan.”

KMSK Deinze maakte tijdens de interlandbreak gebruik om een oefenwedstrijd te plannen tegen Oostende. In die wedstrijd speelden onze Tigers 4-4 gelijk, maar Staelens hield er net als de rest van de ploeg een goed gevoel aan over: “We hebben heel wat vertrouwen opgedaan uit die wedstrijd tegen Oostende en we blijven groeien in het systeem waar we de laatste weken aan gewerkt hebben. Maar 1B blijft gewoon een moeilijke competitie waarin iedereen van iedereen kan winnen, al trekken met een positief gevoel naar zondag.”

GOUDEN RELATIES

Dakota Vastgoed Domestic Services Group Ceyssens GGG DEA MGG