ZO 28.11

20U00

Competitie

RWDM - KMSK Deinze

HOT Koop nu jouw KMSK Deinze wedstrijdshirt!

Naar de webshop!

Voorbeschouwing KMSK Deinze - KVC Westerlo: Duel tussen sterkste defensies

Voorbeschouwing KMSK Deinze – KVC Westerlo

Nieuws Bericht geplaatst op zaterdag 30 oktober 2021

Op Halloween ontvangt KMSK Deinze de leider in de D1B Pro League, KVC Westerlo, in eigen huis voor de tiende speeldag van het seizoen. De Kemphanen komen naar het Burgemeester Van De Wielestadion op zoek naar het record van Beerschot. Westerlo blijft voorlopig ongeslagen in de D1B Pro League en kan rekenen op een ijzersterke defensie. Het wordt een duel op het scherpst van de snee tussen de twee minst gepasseerde ploegen in 1B.

Westerlo blijft een voorsprong van zeven punten behouden in het klassement. In eigen huis rekenden de Kemphanen snel af met Virton. Met hun overwinning boekten de troepen van Jonas De Roeck en co hun vierde zege op rij en pakten ze hun vijfde clean sheet in negen wedstrijd. Eerste achtervolger Waasland-Beveren houdt de achterstand op zeven punten. In de voorlaatste minuut van de wedstrijd tegen Lommel scoorde Schoonbaert de 2-1. Moeskroen behaalde tegen RWDM hun derde gelijkspel van het seizoen, en wonnen gisteren op Virton. Onze Tigers speelden vorig weekend voor de zesde keer dit seizoen gelijk. Op bezoek in ’t Lisp bleven we steken op een 2-2 gelijkspel. In de slotminuten zette Bafodé Dansoko de bordjes uiteindelijk nog in evenwicht met een werelddoelpunt.

Westerlo op recordjacht

Westerlo is bezig aan een stevige reeks dit seizoen. De Kemphanen wonnen hun laatste vier competitiewedstrijden en zijn dit seizoen ook nog altijd ongeslagen. Met die prestaties evenaarden ze ook een oud record dat momenteel aan Beerschot toebehoort. De Kielse Ratten wisten in het seizoen 2017/2018, net als Westerlo, ook negen matchen ongeslagen te blijven.

Destijds behield de ploeg uit het Kiel haar ongeslagen status ook tijdens de eerste negen wedstrijden, om daarna in het Kiel te worden verslagen met 0-3 door de uiteindelijke kampioen Cercle Brugge. Als Westerlo zondag in Deinze wint, worden zij de eerste ploeg in de geschiedenis die na tien speelronden ongeslagen is gebleven.

Onderlinge confrontaties

Het duel tussen KMSK Deinze en KVC Westerlo wordt een duel op het scherpst van de snee. De Tigers willen absoluut de drie punten in eigen huis houden en zullen dan ook met de nodige motivatie aan de wedstrijd starten. Toch blijft Westerlo een ploeg die Deinze bijzonder moeilijk ligt. Vorig seizoen behaalden onze Tigers slechts een 1 op 12 tegen de Kemphanen.

Ook dit seizoen stonden de Kemphanen en de Tigers al eens tegenover elkaar. Op de vijfde speeldag konden beide ploegen knappe statistieken voorleggen. Beide ploegen waren tot dan toe ongeslagen en leverden propagandavoetbal af. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd onbeslist en werd het 2-2. In ’t Kuipje liep Oranje-Zwart eerst tot twee doelpunten uit, maar in de slotfase sleepte Westerlo er toch nog een punt uit.

Statistiekenrankings in de D1B Pro League

Na negen speeldagen in de D1B Pro League is er voor het eerst lichte afscheiding in de race naar de topschutterstitel. Daniel Maderner prikte afgelopen weekend opnieuw tegen Lommel en zo tekende hij voor zijn zesde goal dit seizoen. De bonkige Oostenrijkse spits stond al alleen aan de leiding, maar slaat nu een eerste kloof van betekenis. Bij de eerste achtervolgers staan nog altijd Lierseverdediger Kenneth Schuermans en onze flankaanvaller Dylan De Belder met vier goals.

In de assistenranking is er geen afscheiding en staat alles op een zakdoek van elkaar. Zo staan er momenteel vijf spelers aan de leiding met drie assists achter hun naam. Bij die vijf spelers staat ook de assistenkoning van vorig seizoen Youssef Challouk. Daarnaast dingen ook twee spelers van Westerlo mee aan de top van het klassement, namelijk De Cuyper en Dierckx. Die laatste blesseerde zich aan de kruisbanden en is lange tijd out.

Ook bij de clean sheets staat er een speler van Westerlo aan kop. Westerlodoelman Jensen hield vorige week voor de vijfde keer zijn netten schoon dit seizoen. De achtervolgers, met daarbij ook onze Tom Vandenberghe, staan op twee clean sheets.

‘Het Statistiekenboekje’

Met 23 op 27 is Westerlo de autoritaire leider in de D1B Pro League. Daarmee hebben ze al zeven punten voorsprong op hun eerste achtervolg Waasland-Beveren. KMSK Deinze volgt op elf punten van de Kemphanen.

Westerlo kan naast een ijzersterke defensie ook rekenen op een vlot scorende ploeg. Dit seizoen vonden de Kemphanen al zeventien keer de weg naar het doel. Daarmee hebben ze samen met Waasland-Beveren en Lierse Kempenzonen de best scorende ploeg in 1B. Op basis van de statistieken scoren ze zo gemiddeld 1,9 doelpunten per wedstrijd. Deinze heeft een gemiddelde van 1,6 doelpunten per match. Die doelpunten hebben ze vooral te danken aan hun Slovaakse middenvelder Jan Bernat en Noord-Macedonische spits Erdon Daci. Ook Lukas Van Eenoo en Kyan Vaesen zijn dit seizoen al goed voor twee doelpunten.

De assists in het Westelse kamp worden dan weer voorzien door Maxim De Cuyper en Tuur Dierckx. Ook Jan Bernat, opnieuw hij, en Kyan Vaesen leverden al twee assists af.

Tot slot is het ook nog uitkijken voor het stevige sluitstuk achterin. David Jensen hield al vijf keer de nul dit seizoen en slikte nog maar zes doelpunten dit voetbaljaar. Twee van die zes kreeg hij er wel binnen in de wedstrijd tegen KMSK Deinze. Ook achterin staat het stevig op slot met Pietro Perdichizzi en Rubin Seigers als vaste waarden achterin. Die laatstgenoemde miste samen met Lukas Van Eenoo en David Jensen nog geen enkele minuut dit seizoen.

Voorbeschouwen met onze coach Wim De Decker en Kurt Abrahams

Wim De Decker kan zondag rekenen op zijn voltallige selectie, buiten Christophe Janssens gerekend. De ex-Westerlospeler pakte in de wedstrijd tegen Lierse Kempenzonen zijn vijfde gele kaart van het seizoen en is daardoor geschorst voor de wedstrijd tegen zijn ex-ploeg.

Kurt Abrahams daarentegen is er wel bij tegen zijn ex-ploeg: “We moeten winnen en we gaan er dan ook vol voor gaan. We verwachten als ploeg een sterk en gemotiveerd Westerlo, maar we hebben er vertrouwen in. Het zal ook een speciaal gevoel zijn voor mij om tegen mijn ex-ploeg te spelen, maar dat geeft me een extra boost.”

GOUDEN RELATIES

Dakota Vastgoed Domestic Services Group Ceyssens EDA Declercq