ZO 28.11

20U00

Competitie

RWDM - KMSK Deinze

HOT Koop nu jouw KMSK Deinze wedstrijdshirt!

Naar de webshop!

Road to Heizel: “Hindernis 2: Landskampioen Club Brugge”

Nieuws Bericht geplaatst op dinsdag 26 oktober 2021

Een kolkend Jan Breydelstadion. Meer woorden hoeven er niet aan vuil gemaakt te worden. KMSK Deinze treft in de 1/16e finales van de Croky Cup landskampioen Club Brugge voor een plaats in de achtste finales. Actief in de hoogste divisie van de vaderlandse competitie, uitmuntende prestaties op het Europese toneel en nu ook nog eens de Croky Cup, Club Brugge kent een overvol programma. Misschien wel de kans voor onze Tigers om een nieuw bekersprookje te schrijven?

Voor een eerste bekerwinst van de West-Vlamingen moeten we al terug naar het jaar 1968. In de finale versloeg FC Brugeois de Kielse Ratten van Beerschot AC na strafschoppen. Twee jaar later was het opnieuw prijs voor Brugge. Na een 6-1 overwinning tegen Daring Brussel mochten de Bruggelingen voor een tweede keer de beker in de lucht steken. Die 6-1 overwinning was meteen ook de grootste zege ooit in een Belgische bekerfinale. Uiteindelijk kon Blauw-Zwart in totaal elf keer de Beker van België winnen. De laatste bekeroverwinning van de zeventienvoudige landskampioen dateert van het seizoen 2014-2015 toen ze Anderlecht versloegen met 2-1.

Onvoorspelbaar Club Brugge

Het wordt koffiedik kijken met welke elf spelers Club Brugge de bekerwedstrijd tegen Deinze zal aanvatten. Wat wel waarschijnlijk is dat Philippe Clement zijn selectie zal omgooien en heel wat spelers de nodige rust zal gunnen. Blauw-Zwart heeft namelijk vijf wedstrijden in twee weken op de kalender staan. Daarbij is de belangrijkste uitschieter de vierde speeldag in de poulefase van de Champions League, waarbij Club Brugge naar het Etihad Stadium in Manchester trekt voor de wedstrijd tegen de Citizens.

Hoogstwaarschijnlijk krijgen we dan ook een aantal nieuwe namen aan de aftrap in de Brugse basiself. Bas Dost, Owen Otasowie (ex-Wolverhampton), Noah Mbamba (vorig jaar nog bij Club NXT) en Tibo Persyn lijken nu al zekerheden voor de bekerwedstrijd. Wie daarnaast ook minuten zal mogen maken, zijn ‘verloren zonen’ José Izquierdo en Wesley Moraes. Die laatste was er ook bij in het laatste officiële treffen tussen KMSK Deinze en Club Brugge.

Wesley Moraes kwam deze zomer opnieuw thuis in Jan Breydel. De imposante Braziliaanse aanvaller speelde het voorbije anderhalve jaar slechts achttien minuten in het shirt van Aston Villa. Club Brugge zag wel graten in een prestatiegericht huurcontract en kon zo de bonkige spits eerst en vooral laten herstellen van zijn zware knieblessure. Daarnaast gunnen ze de Braziliaan ook speelminuten om zo naar zijn beste niveau toe te werken.

Op ‘Transfer Deadline Day’ versterkte Club zich ook met de Colombiaan José Izquierdo. De voormalige gouden schoen zat zonder club nadat zijn contract bij Brighton was afgelopen. Tussen 2014 en 2017 speelde hij al in het shirt van Blauw-Zwart. Ook Izquierdo liep een zware knieblessure op, maar twee weken geleden maakte hij wel al speelminuten in de wedstrijd tegen Kortrijk.

KMSK Deinze, het Zwarte Beest van Blauw-Zwart

Bekersprookjes, ze bestaan. KMSK Deinze en Club Brugge troffen elkaar slechts een keer voor een officieel duel. Die wedstrijd vond plaats op 26 september 2018. Verder hoeft er geen tekeningetje meer bij worden gemaakt. Deinze won de wedstrijd met 2-0 dankzij doelpunten van Tarfi en De Greef. Deinze in extase en door naar de 1/8e finales.

In de andere drie onderlinge (vriendschappelijke) confrontaties trok Club Brugge twee keer aan het langste eind en speelden beide ploegen een keer gelijk. De statistieken hebben onze Tigers alvast mee.

Ook onze coach, Wim De Decker, kijkt ernaar uit om in een vol en kolkend Jan Breydel te staan: “Het wordt een totaal ander gegeven dan de wedstrijden in onze 1B-competitie. Iedereen weet dat een verplaatsing naar Brugge een moeilijke opgave is. Het wordt een uitdaging voor onze spelers om ons voetbal in Jan Breydel op de mat te leggen. Toch kijk ik er wel naar uit wat dat zal teweegbrengen. We trekken naar daar met geloof in onszelf en we gaan uit van onze eigen kansen. En op het einde zullen we zien hoe het muntje zal vallen…”

GOUDEN RELATIES

Dakota Vastgoed Domestic Services Group Ceyssens EDA Declercq