ZA 22.01

20U45

Competitie

KVC Westerlo - KMSK Deinze

HOT Koop nu jouw KMSK Deinze wedstrijdshirt!

Naar de webshop!

Voor het eerst in 6 jaar opnieuw ‘les Hurlus’ in het Burgemeester Van De Wielestadion

Voorbeschouwing KMSK Deinze – Excel Moeskroen

Nieuws Bericht geplaatst op donderdag 09 september 2021

Voor het eerst sinds 2015 komt Royal Excel Moeskroen nog eens naar het Burgemeester Van De Wielestadion. In 2015 verloor KMSK Deinze in de zesde ronde van de Beker van België tegen het toenmalige team uit eerste klasse. Nu liggen de kaarten anders. Na drie speeldagen in 1B pronkt KMSK Deinze op een voorlopige derde plaats, terwijl Moeskroen nog geen enkele keer kon winnen. De Henegouwse club heeft zo een negatief record te pakken in 1B, maar kocht zich op ‘Transfer Deadline Day’ nog ferm in. Enzo Scifo kan vrijdagavond, om 20 uur, rekenen op enkele nieuwe spelers voor de wedstrijd tegen onze ‘tigers’.

De derde speeldag in de D1B Pro League is uitgedraaid op een sisser voor Moeskroen. ‘Les Hurlus’ begonnen het seizoen met een 0 op 6 en daarmee evenaarden ze de slechte start van Royal Union Saint-Gilloise (2017-2018 en 2018-2019), RE Virton (2019-2020) en onze ‘tigers’ vorig seizoen. In tegenstelling tot Moeskroen konden laatstgenoemde teams wel punten pakken op de derde speeldag waardoor Moeskroen nu alleen recordhouder is. In het duel van de degradanten kregen de Henegouwers vorige speeldag een pak rammel van Waasland-Beveren. Hoggas, Maderner en Kablan waren de geselaars van dienst op Le Canonnier.

In de andere wedstrijden op de vorige speeldag deelden RWDM en Virton de punten. Virton pakte zo zijn eerste punt van het seizoen en werkte de 0 van het bord. Beide ploegen wisten niet te scoren en daarmee jaagt Virton ook nog een negatief record na. In het seizoen 2019-2020 moest Lommel SK wachten tot de vierde speeldag vooraleer ze een eerste keer de netten konden laten trillen. Robin Henkens kon in de wedstrijd tegen Roeselare na 36 minuten scoren, waardoor het record voor wachten op het eerste doelpunt voorlopig staat op 306 minuten. Virton zit aan 270 minuten zonder doelpunt. Westerlo nam op de zaterdagavondwedstrijd dan weer de scalp van Lierse Kempenzonen. De Kemphanen wonnen met 3-2 waardoor ze naar de leidersplaats springen in de D1B Pro League. KMSK Deinze en Lommel sloten dan weer de derde speeldag af met een 2-2 gelijkspel na een aangename en potige tweede helft.

RE Moeskroen doorgelicht: Ervaren technische staf en 17 (!) inkomende transfers

Moeskroen voerde heel wat wijzigingen door binnen de technische staf. Zo werden de broers Mpenza binnengehaald. Mbo Mpenza zal fungeren als sportief directeur, terwijl Emile Mpenza de T2 wordt van Enzo Scifo. De voormalige Rode Duivel werd aangesteld als nieuwe hoofdcoach.

De degradatie liet zich duidelijk merken in de selectie, want zo namen ze op Le Canonnier afscheid van vijftien spelers. Bij ‘Les Hurlus’ zagen ze sterkhouders als Ciranni, Olinga, Van Durmen, Onana en Hocko vertrekken, maar daartegenover wisten ze wel enkele gerenommeerde namen binnen te halen. De Henegouwers versterkten zich met heel wat ervaring uit de hoogste klasse van ons Belgische profvoetbal. Zo komen Parfait Mandanda, Christophe Diandy en Lucas Ribeiro Costa over van Charleroi en daarnaast versterkten de Henegouwers zich ook met Joachim Carcela Gonzalez, Teddy Chevalier en Calvin Dekuyper als voornaamste namen. In totaal werden er maar liefst zeventien nieuwe transfers voorgesteld de afgelopen transferperiode.

'Statistiekenboekje’

'Statistiekenboekje’

De wedstrijd tussen KMSK Deinze en Moeskroen wordt een duel tussen respectievelijk de derde en de achtste in het reguliere klassement. Zoals eerder aangegeven kon Moeskroen dit seizoen nog geen enkele wedstrijd winnen en kwamen ze in drie wedstrijden slechts een keer tot scoren. Dat doelpunt kwam tot stand via een penalty die op naam komt te staan van Dimitri Mohammed. Bovendien schoten ‘les Hurlus’ in die drie wedstrijden ook nog geen enkele keer op doel.

Onze ‘Tigers’ zijn nog ongeslagen dit seizoen. Ze begonnen het nieuwe voetbaljaar met een gelijkspel tegen Lierse, daarna wonnen we op Waasland-Beveren in het Freethielstadion en afgelopen speeldag speelden we dan weer 2-2 gelijk tegen Lommel SK. Bovendien scoren onze ‘Tigers’ gemiddeld 1,7 keer per wedstrijd en krijgen we gemiddeld slechts een doelpunt per wedstrijd tegen. Bij Moeskroen leunt dat aantal tegen gemiddeld 2,7 doelpunten per wedstrijd aan.

KMSK Deinze: Meest Belgisch getinte ploeg in 1B

KMSK Deinze is na drie speeldagen de meest Belgisch getinte ploeg in 1B. Onze coach zette in elke wedstrijd al negen Belgen in de basisploeg. In vergelijking met de andere ploegen in 1B ligt het aantal Belgen bij ons beduidend hoger. Zo speelt Moeskroen slechts met 4 à 5 Belgen in de basis.

Bovendien kan De Decker ook rekenen op enkele trouwe gezanten. Na de transferperiode zijn er heel wat spelers vertrokken, daarnaast zijn er ook negen nieuwe spelers bij ons bijgekomen, maar kunnen we ook rekenen op de spelers die onze club deze zomer opnieuw trouw zijn gebleven. Zo spelen Tom Vandenberghe, Lennart Mertens, Gert Van Walle en Youssef Challouk al het langst in Deinse loondienst.

GOUDEN RELATIES

Dakota Vastgoed Domestic Services Group Ceyssens EDA Declercq