VR 29.07

19U00

Oefenwedstrijd

KMSK Deinze - Sparta Petegem

HOT Koop nu jouw KMSK Deinze wedstrijdshirt!

Naar de webshop!

Duel der Ongeslagenen

Voorbeschouwing KVC Westerlo – KMSK Deinze

Nieuws Bericht geplaatst op zaterdag 18 september 2021

KMSK Deinze trekt aanstaande zondag, op 19 september om 16 uur, richting ’t Kuipje van KVC Westerlo voor de topper op de vijfde speeldag in de D1B Pro League. Beide clubs weten nog niet wat verliezen is dit seizoen en spelen zondag dan ook een duel op het scherpst van de snee. De Kemphanen wonnen vorig weekend de clash tegen Waasland-Beveren en daarmee evenaren ze de beste 1B-competitiestart van Beerschot. Onze Tigers staan voor een lastige verplaatsing, want vorig seizoen pakte Deinze slechts een 1 op 12 tegen de Kemphanen.

Vorig seizoen bewees de D1B Pro League al een competitie te zijn waarbij iedereen kan winnen van iedereen en ook dit jaar is dat opnieuw het geval. Al blijven Westerlo en KMSK Deinze voorlopig nog ongeslagen. Westerlo kan rekenen op de beste competitiestart in 1B sinds het voetbalseizoen 2017-2018. Daarbij evenaarden ze het record van Beerschot, al hadden de Kielse Ratten wel een beter doelsaldo dan Westerlo. De Kemphanen wisten in vijf wedstrijden al zeven keer de weg naar doel te vinden, terwijl de Mannekes drie jaar geleden tien keer scoorden in vier wedstrijden.

De afgelopen speeldag was er een voor de geschiedenisboeken. Vrijdagavond dienden onze Tigers een vierde nederlaag op rij toe aan Royal Excel Moeskroen. De troepen van Enzo Scifo en co kwamen al snel op voorsprong dankzij nieuwkomer Teddy Chevalier, maar daarna trok Deinze het laken naar zich toe. Met dank aan De Belder, Mertens en Dansoko sprong Deinze op en over Moeskroen en stuurden ze de Les Hurlus met een 3-1 nederlaag terug naar huis. Virton wist dan weer zijn eerste zege van het seizoen te behalen tegen Lommel SK. De Luxemburgers scoorden twee keer op minder dan zestig seconden, die twee doelpunten waren uiteindelijk ook voldoende voor de zege. Kevin Kis milderde vanop de penaltystip nog tot 2-1. Lierse SK haalde dan weer zwaar uit tegen RWDM. De Pallieters droogden de Brusselaars af met 4-1. Dankzij de riante zege staat Lierse momenteel op een derde plaats met 7 op 12. De vierde speeldag in de D1B Pro League werd afgesloten met een duel tussen Waasland-Beveren en Westerlo. Beide ploegen speelden voor de leidersplaats en het was uiteindelijk Westerlo dat aan het langste eind trok. De Kemphanen dienden de Waaslanders hun tweede nederlaag van het seizoen toe, waardoor de degradant van vorig seizoen momenteel op een vierde plaats in het klassement staat.

Nieuwe wind aan het stuur van KVC Westerlo

Vorig seizoen startte KVC Westerlo als de grote uitdager van Union SG. De Kemphanen parkeerden uiteindelijk het schip op een vierde plaats. Na drie en een half jaar mocht Bob Peeters beschikken. Hij is nu aan de slag bij het Nederlandse Top OSS. Zijn plaatsje werd ingenomen door Jonas De Roeck. De nieuwe T1 van Westerlo krijgt de taak om de club na vijf jaar opnieuw zo snel mogelijk in 1A te krijgen.

Aanstaande zondag confronteren we dan ook een nieuw Westerlo. De Kemphanen namen afscheid van huurlingen Özer, Cicek, Alici en Plumain en bovendien vervoegden Abrahams en Janssens onze Tigers. Het wordt ongetwijfeld ook voor hen een bijzondere namiddag in ’t Kuipje. Ze namen ook afscheid van Kader Keita en Thomas Ephestion.

De nieuwkomers daarentegen zijn meteen een toegevoegde waarde aan de selectie. Jordanov (ex-Union vorig jaar), Maxim De Cuyper en Thomas Van Den Keybus (ex-Club NXT) stonden afgelopen weken meteen in de basis bij de Kemphanen en vallen ook op dankzij hun sportieve prestaties. Bovendien werd er ook vooral jong en buitenlands geweld ingekocht met namen als Goure, Fofana en Bernat. Die laatstgenoemde wordt trouwens een van de mannen om in de gaten te houden aanstaande zondag. In vier wedstrijden vond de 20-jarige Slovaak met een verleden bij Zilina al drie keer de weg naar doel.

Daarnaast is het ook uitkijken naar de sportieve prestaties van de jonge Kyan Vaesen. De aanvaller pikte tijdens de oefencampagne geregeld zijn doelpuntjes mee en ook in de afgelopen vier competitiespeeldagen was de jonge spits al goed voor een doelpunt en twee assists.

Onderlinge confrontaties

Het duel tussen KMSK Deinze en KVC Westerlo wordt een duel op het scherpst van de snee. Westerlo slaagde er dit seizoen in om drie keer aan het langste eind te trekken en bovendien speelden de Kemphanen slechts een keer gelijk. Aan scorend vermogen geen gebrek want met een gemiddeld aantal doelpunten van 1,8 per wedstrijd scoren ze ook daar hoge punten. Bovendien danken ze ook hun nieuwe doelman David Jensen, want het sluitstuk krijgt gemiddeld slechts 0,5 doelpunten per wedstrijd tegen.

Ook KMSK Deinze kan straffe statistieken voorleggen in hun eerste vier wedstrijden van het seizoen. Onze Tigers begonnen met twee overwinningen en twee gelijke spelen aan het voetbalseizoen 2021-2022. Gemiddeld vindt Oranje-Zwart twee keer per wedstrijd de weg naar doel en krijgen we precies een doelpunt per wedstrijd tegen.

Toch beleeft KMSK Deinze geen al te goede herinneringen als ze terugdenken aan de wedstrijden tegen KVC Westerlo vorig seizoen. Onze Tigers behaalden slechts een 1 op 12 tegen de Kemphanen en hadden het op sommige momenten vaak lastig tegen Bob Peeters en zijn troepen. Een terugblik:

De eerste confrontatie vorig seizoen tegen de Kemphanen werd een dubbeltje op zijn kant. De Westelse ploeg leek lange tijd op weg naar de overwinning, maar Lennart Mertens zorgde in de absolute slotfase voor de gelijkmaker. KMSK Deinze kwam enkele keren goed weg, maar wisten zich telkens in de wedstrijd te knokken. Uiteindelijk is het de enige wedstrijd waarin Deinze een punt wist te pakken tegen de Kemphanen.

De volgende confrontatie tegen Westerlo werd er een om snel te vergeten. Na een wedstrijdbegin dat redelijk gelijk op ging nam Westerlo het commando over. Met dank aan een Olympisch doelpunt van Van Eenoo en doelpuntenmakers Vetokele en Cicek. De derde confrontatie tegen Westerlo werd vooraf aangekondigd als een scherprechter in de strijd om een barrageplaats in 1B, maar uiteindelijk draaide het uit op een collectieve offday van ons team. Vetokele, Cicek (2x) en Keita waren de doelpuntenmakers van dienst en straften de individuele fouten bij Deinze af.

Tot slot draaide ook de laatste confrontatie tegen Westerlo uit op een zure nederlaag. Kyan Vaesen, een van de uitblinkers tijdens de oefencampagne van de Kemphanen, maakte met een gelukje de enige treffer van de partij. Westerlo blijkt dus terecht een ‘zwart beest’ te zijn voor onze troepen.

‘Statistiekenboekje’

Het statistiekenboekje is een vaste rubriek in de voorbeschouwing naar een wedstrijd toe. Afgelopen speeldag noteerden we veertien doelpunten en scoorde Virton eindelijk haar eerste doelpunten van het seizoen. Bovendien staat er na vier speeldagen een verrassende naam aan kop van het topschuttersklassement in 1B. Kenneth Schuermans, een boomlange verdediger van Lierse Kempenzonen, scoorde afgelopen weekend al zijn vierde doelpunt van het seizoen. Hij zit aan een gemiddelde van één doelpunt per match en is alleen topschutter. In vergelijking met vorig seizoen: toen scoorde Kevin Kis, de vlotst scorende verdediger van vorig jaar, slechts vijf doelpunten over het gehele seizoen. Op de gedeelde tweede plaats staat Lennart Mertens samen met Maderner, Hoggas en Bernat met drie doelpunten.

In de assistenranking blijft Tuur Dierckx (Westerlo) aan kop van het klassement staan met drie assists. Al komen er wel enkele spelers opzetten, waaronder ook Dylan De Belder en Challouk van KMSK Deinze. Het wordt zondag niet alleen een ‘duel der ongeslagenen’, maar ook een duel van de sportieve rankings in 1B.

In de ‘clean sheetranking’ staat David Jensen van KVC Westerlo alleen op kop. Hij hield drie keer de nul in vier duels en is daarmee de onbetwistbare nummer een in de ranking. De vijfde speeldag in de 1B-competitie wordt ook de eerste wedstrijd waarbij onze supporters opnieuw de verplaatsing kunnen maken om onze club aan te moedigen! Het ‘Duel der Ongeslagenen’ wordt opnieuw een scherprechter, maar onze ploeg tankte veel vertrouwen in de afgelopen wedstrijden. #ForzaSKD

 

Weetje van de week: de band tussen 'Herboren' Dierckx en Wim De Decker

De Westelse spits Tuur Dierckx kende vorig seizoen een moeilijke start bij KVC Westerlo. Maar dit jaar lijkt de 26-jarige spits herboren onder de nieuwe trainer Jonas De Roeck. Na vier duels in de D1B Pro League zit de spits ondertussen aan twee goals en drie assists. Daarmee doet de flankspeler nu al beduidend beter dan vorig seizoen. Met zijn potentieel geeft hij extra touch aan het Westelse spel en is hij een absolute meerwaarde in de ambities van de Kemphanen.

Ongetwijfeld wordt het voor hem een spannend weerzien met onze coach Wim De Decker. In een niet zo ver verleden, daarvoor gaan we terug naar het seizoen 2016-2017, speelde Tuur Dierckx onder de vleugels van onze T1 bij Royal Antwerp FC. In totaal kwam Dierckx zestien keer aan de bak onder De Decker en was hij goed voor vier doelpunten en vier assists. Nog straffer zijn de andere statistieken die het duo kan voorleggen. Van die zestien matchen won Antwerp maar liefst elf keer, speelden ze vier keer gelijk en verloren ze slechts een keer. Van een straffe statistiek gesproken... Wim De Decker loodste Antwerp in het seizoen 2016-2017 ook opnieuw naar de hoogste klasse van het Belgische voetbal. Het wordt zondag voor beide heren dan ook ongetwijfeld een blij weerzien.

GOUDEN RELATIES

Dakota Vastgoed Domestic Services Group Ceyssens EDA Declercq