ZA 22.01

20U45

Competitie

KVC Westerlo - KMSK Deinze

HOT Koop nu jouw KMSK Deinze wedstrijdshirt!

Naar de webshop!

WIM DE DECKER STELT ZIJN TECHNISCHE STAF VOOR: JONG, AMBITIEUS EN VERRASSEND

Nieuws Bericht geplaatst op vrijdag 11 juni 2021

Coach Wim De Decker werkte de voorbije maanden hard aan de uitbouw van de ploeg voor het komend seizoen, maar ook de technische staf krijgt een volledige facelift, jong en verrassend. Cédric Vlaeminck, die vanaf januari de honneurs waarnam als T1, gaat terug aan de slag als beloftentrainer. Verder wordt de samenwerking met T3 Kenny Engels en physical coach Stijn Desmet stopgezet. Gewezen profvoetballer Pieter-Jan Monteyne wordt de nieuwe T2, en Flavien Le Postollec, die de laatste drie seizoenen nog op het veld van KMSK Deinze stond, zal nu zijn carrière verderzetten als T3. Als keeperstrainer werd ex-international Brian Vandenbussche aangetrokken ter vervanging van Stefaan Vergote die eerder aangaf zich te willen focussen op zijn verantwoordelijkheden als stadion- en teammanager. Boris Roobaert blijft aan boord als video-analist.

De nieuwe T2 wordt Pieter-Jan Monteyne. De verdediger sloot zijn carrière af in 2019 bij FC Hamme en speelde in totaal 463 wedstrijden in 1ste klasse. Hij voetbalde ook bij KSV Roeselare, OHL, RAEC Mons en Royal Mouscron-Péruwelz en Germinal Beerschot, waar hij meer dan 300 wedstrijden speelde. “Ik heb er heel veel zin in. Deze functie als T2 is voor mij de start van een tweede carrière in het voetbal”, dixit Pieter-Jan.

Flavien Le Postollec, 37 jaar, neemt de rol van T3 op. “Het is voor mij een unieke kans. Eerst twijfelde ik nog even om toch nog een jaartje door te gaan als voetballer maar de ambitie was er al om ooit trainer te worden en alhoewel het heel plots is, wil ik deze kans toch met beide handen grijpen”, motiveert Flavien zijn beslissing. “Flavien is een op en top professional die zich steeds 100% heeft verzorgd. Bovendien was hij steeds een goede voorbeeldige kapitein. Hij kent de groep en hij kent de club, en omgekeerd. Hij betekent zeker en vast een meerwaarde voor de staf”, weet coach Wim De Decker.

Al eerder kondigde Stefaan Vergote via social media aan te stoppen als keeperstrainer. Hij blijft wel actief op de club als teammanager en stadionmanager. “De combinatie van drie jobs was jammer genoeg niet meer haalbaar”, verduidelijkt Stefaan.

De nieuwe keeperstrainer is de 39-jarige Brian Vandenbussche. Na een mooie professionele carrière van 20 jaar in België en Nederland stopte hij begin dit jaar zijn actieve loopbaan bij KSC Blankenberge, de ploeg waar het voor hem ook allemaal begon. In 2001 werd hij daar weggehaald door Club Brugge, waarna hij voor Sparta Rotterdam en SC Heerenveen uitkwam. In 2014-2015 keerde hij terug naar België bij AA Gent, en in 2017 ging hij nog voor 1 seizoen aan de slag in Cercle Brugge. Onder bondscoach René Vandereycken werd Brian tussen 2006 – 2009 ook 13 keer geselecteerd voor de Rode Duivels en kon hij 3 caps veroveren. In oktober vorig jaar startte hij ook zijn eigen VDB Elite keepersschool op. 

Boris Roobaert, 30, was dit seizoen al aan de slag als video-analist voor KMSK Deinze en zal deze taken ook volgend seizoen opnieuw opnemen. Voordien was hij ook al enkele jaren jeugdtrainer bij onder andere de U17 en U19 van KMSK Deinze.

GOUDEN RELATIES

Dakota Vastgoed Domestic Services Group Ceyssens EDA Declercq