ZA 22.01

20U45

Competitie

KVC Westerlo - KMSK Deinze

HOT Koop nu jouw KMSK Deinze wedstrijdshirt!

Naar de webshop!

NATHAN FUAKALA EERSTE VERSTERKING VOOR SK DEINZE

Nieuws Bericht geplaatst op vrijdag 21 mei 2021

KMSK Deinze kondigt vandaag zijn eerste aanwinst aan: de Frans-Congolees Nathan Fuakala komt over van Club Brugge waar hij einde contract is. Drie jaar geleden plukte Club Brugge de toenmalige Franse jeugdinternational weg bij de Franse tweedeklasser Valenciennes voor de neus van andere geïnteresseerde topclubs uit Spanje, Italië en Engeland. Nathan is nog altijd maar 20 jaar maar zat al met de A-kern van Brugge op de bank voor Europese matchen in de Champions League en Europa League. De centrale verdediger, 1m86, kwam het voorbije seizoen ook 22 keer uit voor Club NXT waar hij een goede vormpeil kon voorleggen: grote duelkracht, weinig balverlies, snelheid en succesvolle passing.

Deze eigenschappen zijn ook de nieuwe coach Wim De Decker niet ontgaan: “Nathan is een jonge speler met een mooi profiel en heel wat potentieel om verder door te groeien. Ik ben zeker dat de neutrale voetballiefhebber snel overtuigd is van zijn kunnen. Het is aan hem en aan ons om hem hier verder te laten ontplooien.”

Ook Nathan zelf is zeer tevreden. “Vooral de ambitie van KMSK Deinze sprak me geweldig aan en overtuigde me om samen een mooi sportief verhaal te schrijven”, aldus een supergemotiveerde Fuakala, die een contract voor 2 jaar met optie ondertekende.

GOUDEN RELATIES

Dakota Vastgoed Domestic Services Group Ceyssens EDA Declercq