VR 19.08

20U00

Competitie

KMSK Deinze - Jong Genk

HOT Koop nu jouw KMSK Deinze wedstrijdshirt!

Naar de webshop!

PARTNER IN DE KIJKER – MESSER BELGIUM NV

« De nabijheid van een lokaal bedrijf met de service en know-how van een internationale groep»

Nieuws Bericht geplaatst op vrijdag 23 april 2021

Het familiebedrijf Messer Benelux in Zwijndrecht staat gekend als producent van industriële gassen voor zowel de metaalverwerkende, de chemische, de medische en de voedingsindustrie. Messer biedt haar klanten totaaloplossingen aan voor alle toepassingen op het gebied van engineering, installatie, constructie en uiteraard gasbevoorrading. Managing Director Annett Beier spreekt met passie over het bedrijf.

“Eigenlijk ontstond het bedrijf, wat België betreft, al in 1896 in Luik dankzij de uitvinding van de chalumeau,” legt Beier uit. “Dat is een staalsnijbrander die op zuurstof en waterstof werkt.” Het bedrijf Oxhydrique werd gevormd uit de samentrekking van het Franse oxygène en hydrogène. Eind jaren zeventig kocht het Duitse Messer deze fabriek over. “Het familiebedrijf Messer begon in Duitsland met de fabricatie van carbidlampen op basis van acetyleen toepassingen. Die techniek werd steeds verder ontwikkeld.” De liefde voor techniek is altijd al het DNA van Messer geweest. “Onze firma bestaat uit techniekers en ingenieurs, eerder dan uit marketeers. Onze klanten rekenen op onze knowhow en advies,” vat Beier samen.

Zorgen uit handen nemen

Het ontzorgen van de klant staat centraal. Daarmee maakt Messer het verschil. “Voortdurend zetten wij in op optimalisatie,” aldus Beier. “Met onze uitgebreide e-services proberen wij mogelijke zorgen van de klant uit handen te nemen. Op het online portaal is er een overzicht van alle facturen en leverbonnen te zien. Daarnaast is er de mogelijkheid om online te bestellen en om uitgebreide informatie te krijgen van de stock bij de klant. Ook is de logistieke expertise de laatste 20 jaar sterk ontwikkeld en is dit een van de belangrijkste redenen voor de klant om te kiezen voor ons.”

Het motto van Messer is om de klant bij te staan met allesomvattende knowhow en advies. Ons uitgebreide verdelersnetwerk zorgt ook voor lokale verankering.

Realtime gasvoorraad monitoren met innovatieve software

Messer ontwikkelde het Customer Cylinder Tracking System, kortweg CCTS, dat realtime monitoring toelaat van de gasvoorraad bij de klant en door de klant. Deze internetapplicatie

geeft immers de mogelijkheid om in real time, vanachter de desk, de stock van de

gasvoorraad te consulteren. Onder andere stockanalyse, houdbaarheid opvolging en stockbeheer worden op die manier mogelijk gemaakt.

 

“Intensieve samenwerking voor minder CO2-uitstoot

Sinds de zomer van 2016 recupereert bioraffinaderij Alco Bio Fuel (ABF) zijn uitgestoten CO2. Samen met Messer en IJsfabriek Strombeek bouwde de fabriek een CO2-recuperatie-eenheid in de Gentse haven, Green CO2. De bedoeling is om jaarlijks 100.000 ton CO2 op te vangen en te distilleren. Daaruit komen eindproducten zoals vloeibare koolstofdioxide en droogijs voort, voor gebruik in frisdranken, voedselverpakkingen, koeltransport en meer. Onze duurzame aanpak richt zich op de behoeften van onze klanten en is gebaseerd op onze gedeelde verantwoordelijkheid voor mens, milieu en vooruitgang. Volgend jaar wordt deze installatie nogmaals uitgebreid.

Wilt u ontdekken wat we voor uw business kunnen betekenen? Contacteer ons, we kijken graag met u mee.

 

 

 

 

Messer Belgium NV   |  www.messer.be  |  sales: Jo Moens

 

Post X Gebouw 28     |  +32 3 561 61 11   |  jo.moens@messergroup.be

Borsbeeksebrug 28

2600 Berchem,                                              |  +32 496 59 71 49

GOUDEN RELATIES

Dakota Vastgoed Domestic Services Group Ceyssens EDA Declercq