VR 19.08

20U00

Competitie

KMSK Deinze - Jong Genk

HOT Koop nu jouw KMSK Deinze wedstrijdshirt!

Naar de webshop!

Nog drie finales én hopen op die waterkans

Voorbeschouwing RFC Seraing – KMSK Deinze

Nieuws Bericht geplaatst op vrijdag 09 april 2021

Op paasmaandag bracht de paashaas nog een klein cadeautje richting het Burgemeester Van de Wielestadion. Tarfi en Mertens zorgden voor de eieren in het mandje en zo pakten onze ‘Tigers’ de scalp van Lommel SK. Door de zege komen we naast KVC Westerlo te staan op de vierde plek in de ranking. Komend weekend wacht ons de verplaatsing naar RFC Seraing. ‘Les Métallos’ tellen nog altijd zeven punten meer dan ons, maar elke speeldag is nu een finale, en in voetbal is alles mogelijk. Zelfs die ene waterkans die recht geeft op de tweede plaats. Zaterdagavond azen we op revanche in het Stade du Pairay, aftrap om kwart voor negen.

Op de 25ste speeldag van het seizoen kwam Lommel SK op bezoek in het Burgemeester Van De Wielestadion. Via een vroege openingsgoal van Kadiri liepen we al snel tegen een achterstand aan. In de tweede helft bezorgden Tarfi en Mertens ons in vier dolle minuten de 2-1 overwinning. Door de zege staan we nu op de vierde plaats in het klassement én ligt de tweede plaats zelfs nog binnen handbereik. Westerlo zit in de hoek waar de klappen vallen, want afgelopen weekend kwamen ze niet verder dan een 0-0 tegen Lierse Kempenzonen. In hun laatste vier wedstrijden pakten ze bovendien slechts een 3 op 12. Ook Seraing liet afgelopen weekend punten liggen. Union toonde zich een maatje te sterk en won met 2-0. Tot slot kwam ook RWD Molenbeek niet verder dan een gelijkspel tegen de beloften van Club Brugge. De laatste drie speeldagen beloven dan ook ongemeen spannend te worden in 1B. De achterstand lijkt dan wel onoverbrugbaar, maar in voetbal is alles mogelijk.

Onderlinge confrontaties

De wedstrijd tussen RFC Seraing en KMSK Deinze wordt een duel tussen de tweede en de vierde in het klassement. KMSK Deinze pakte in hun vorige confrontaties tegen RFC Seraing een 4 op 9. Dat wil zeggen dat beide ploegen de pot gelijk verdelen met elk een overwinning, een nederlaag en een gelijkspel. In zijn laatste vier wedstrijden kwam RFC Seraing maar moeilijk tot scoren. Zo scoorden ze slechts drie keer in vier wedstrijden. Ver weg van hun gemiddelde van gemiddeld twee aantal doelpunten per wedstrijd.

Onze ‘Tigers’ staan sinds vorig weekend terug op een positief doelpuntensaldo. In totaal maakten onze oranjehemden 43 doelpunten en kregen ze er 42 tegen. Dat wil zeggen dat het gemiddelde aantal doelpunten per wedstrijd nog altijd op 1.7 staat en ook het gemiddelde aantal tegendoelpunten per wedstrijd staat op 1.7. RFC Seraing scoorde dit seizoen daarentegen al 46 doelpunten en kregen er 36 tegen.

RFC Seraing kan in de wedstrijd tegen Deinze alvast niet rekenen op enkele sterkhouders, maar dat wil niet zeggen dat ze geen andere ijzers hebben voor in het vuur te gooien. Zo blijven Théo Pierrot en Benjamin Boulenger nog altijd het vaste duo in de centrale verdediging. Zij nemen de uitverdedigende acties en tackles voor hun rekening. Voorin zal Emilio Ferrera vooral rekenen op de diensten van Abdoulie Jallow en Antoine Bernier. Zij wisten allebei vijf keer te scoren dit seizoen en deelden ook al vijf assist uit.

Een onthoofd RFC Seraing

Vorig weekend verloor RFC Seraing kostbare punten in het Joseph Mariënstadion. Op het veld van kampioen Union gingen de Luikenaars met 2-0 de boot in. Bovendien verloren ze ook nog eens twee sterkhouders die match. Doelman Guillaume Dietsch botste met middenvelder Sami Lahssaini. De doelman wou een bal onderscheppen en ging daarbij door op zijn eigen ploegmaker.

Latere onderzoeken wezen uit dat Dietsch een neusbreuk opliep en daardoor enkele weken langs de kant moet blijven. Ook Lahssaini liep een blessure op, hij werd gediagnosticeerd met een zware hersenschudding en zal dus ook de match tegen onze ‘Tigers’ missen.

En ook de topschutter bij RFC Seraing is er zaterdagavond niet bij. Georges Mikautadze ligt nog in de lappenmand, nadat hij twee weken geleden zijn debuut bij Georgië in mineur had gevierd. Opvallende statistiek: van zijn 18 goals in de 1B-Pro League maakt Mikautadze er slechts één tegen Deinze.

Uitgelicht: Cédric Vlaeminck

Niemand die het zag aankomen dat we onze laatste vijf wedstrijden ongeslagen zouden blijven. Op de 21ste speeldag kregen we nog een stevige pandoering van KVC Westerlo (4-0). Die speeldag zorgde ook voor het vertrek en ontslag van T1 David Gevaert. Sindsdien nam T2 Cédric Vlaeminck het roer over en dat bezorgt ons een momenteel onoverwinnelijke status.

Onder onze nieuwe hoofdcoach ad-interim wisten we drie keer te winnen en speelden we twee keer gelijk. Bovendien werkten onze ‘Tigers’ in vier matchen tien goals in het mandje. Daarmee scoren we gemiddeld meer dan twee keer per wedstrijd.

Cédric Vlaeminck is 41 en trainde de voorbije seizoenen ook al de beloften bij KMSK Deinze. Ook daar deed hij het uitstekend met een plaats bij de eerste negen in het klassement. Bovendien deed onze T1 ook ervaring op bij de jeugd van Club Brugge. Ook tegen Seraing hoopt onze T1 zijn ongeslagen status te behouden!

GOUDEN RELATIES

Dakota Vastgoed Domestic Services Group Ceyssens EDA Declercq