VR 29.07

19U00

Oefenwedstrijd

KMSK Deinze - Sparta Petegem

HOT Koop nu jouw KMSK Deinze wedstrijdshirt!

Naar de webshop!

MICHIEL DE LOOZE: REVELATIE VAN DE HEENRONDE, MAAR TERUGRONDE VERLIEP MOEILIJKER!

«Ik blijf ambitieus en zal me altijd 100% geven»

Nieuws Bericht geplaatst op vrijdag 16 april 2021

Hij was een van de eerste aanwinsten in het seizoen 2019 – 2020, overgekomen van Rupel-Boom. Als jeugdtalent verbleef hij eerst in Westerlo, verkaste daarna op zijn 14de naar Anderlecht waar hij tot zijn 18de verder werd opgeleid. Met zijn 1,60m is Michiel, een Kempenzoon maar met Oost-Vlaamse roots, wellicht de kleinste van de groep, maar ongetwijfeld ook een van de dappersten. Een echte Galliër. Dat heeft menig tegenstrever al aan den lijve moeten ondervinden. Wanneer je als aanvaller denkt hem verschalkt te hebben, kom je bedrogen uit want altijd opnieuw is Michiel er terug. Een echte pitbull! In de heenronde stond hij tot aan de uitwedstrijd op Lierse met het meest aantal speelminuten op zijn teller. Plots was hij van het toneel verdwenen. Hij moest drie maanden toezien vanop de bank of zelfs vanuit de tribune. Daarna kon hij zich af en toe terug in de ploeg knokken. Hoe gaat het met Michiel die begin dit jaar 22 jaar is geworden?

Van Anderlecht tot profvoetballer bij Deinze

“Bij Anderlecht kreeg ik al op mijn 16de een profcontract. Trainer was toen René Weiler. Op die leeftijd kunnen proeven van het leven als profvoetballer vroeg naar meer. Ik stak er heel veel op maar bleef steken bij de beloften. Ik was wellicht te ongeduldig op mijn jonge leeftijd, was ambitieus en wou doorstromen naar de 1ste ploeg. Daarom trok ik naar KV Mechelen met Dennis Van Wijk als trainer. Maar ook daar kreeg ik onvoldoende kansen en koos ik voor Rupel-Boom in 1ste Amateur. Ik  speelde me toen in de belangstelling van KMSK Deinze. Na een goed gesprek twijfelde ik niet meer: Deinze was dé club met grote ambitie. Met deze club kon ik terug hogerop en kampioen spelen”, vertelt Michiel.

Favoriete positie

“De rechterflank geniet mijn voorkeur. Ik hou ervan kilometers te malen op de flank, in welk systeem ook. Ik ben, ondanks mijn kleine gestalte, vrij snel. Het is zeker geen nadeel. Ik speel logischerwijze laag bij de grond maar ben zeer explosief en dat is zeker een van mijn pluspunten, net als mijn karakter. Ik geef me nooit gewonnen”, zegt Michiel met een glimlach.

Project KMSK Deinze

“Het is een prachtig project. Ook dat speelde een niet-onbelangrijke rol bij het ondertekenen van mijn contract. De ambitie die deze club uitstraalt heeft een positieve invloed op ons als speler. De aanpak in Deinze is top. We beschikken over interessante trainingsfaciliteiten, en er is een schitterende medische begeleiding door de clubdokter en de kiné. Kortom, het is aangenaam vertoeven in Deinze. Daarom ben ik ook in Deinze komen wonen samen met mijn vriendin op wandelafstand van het stadion. Ik heb veel respect voor wat de voorzitter allemaal voor ons doet. Ik wil er dan ook alles aan doen om het vertrouwen dat hij in mij stelt niet te beschamen. In eerste instantie met goede prestaties”, weet Michiel.

Studeren

“Er is nog leven na het voetbal. Ik wil daarom zeker en vast aan mijn toekomst denken. Bovendien hebben wij als profvoetballer toch heel wat vrije tijd en deze wil ik nuttig invullen.  Ik volg al een tijdje een opleiding Bachelor Landmeter. Intussen zit ik in mijn derde jaar en verzamelde al 120 van 180 studiepunten”.

Een sterke 1B – reeks

“Het blijft wennen om zo dikwijls tegen elkaar te moeten uitkomen. Er zijn veel sterke ploegen die aan elkaar gewaagd zijn. Union steekt daar wel bovenuit en is de terechte kampioen. Het verschil met vorig jaar in 1ste Amateur is ook vrij groot, dat had ik zelf niet verwacht. Alles is fysiek nog een trap hoger en ook tactisch staat 1B op een totaal ander niveau. Elke wedstrijd wordt veel meer tot in de kleinste details geanalyseerd”, verklaart Michiel.

Een persoonlijke schitterende heenronde – Terugronde is moeilijk

“Bij de aanvang van de competitie had ik nooit gedacht zoveel aan spelen toe te komen omdat de concurrentie heel groot is. Ik was lang de nummer één in de ranking van het aantal gespeelde wedstrijdminuten. Tot de uitmatch in Lierse had ik nog geen enkele minuut gemist. Iedere speler wil altijd 90 minuten spelen maar het is natuurlijk de trainer die keuzes moet maken en die kunnen ook tactisch zijn. Sedert die match was ik mijn basisstek verloren. Ik viel zelfs een aantal keren buiten de selectie. Dat doet uiteraard pijn want als speler met ambitie wil je altijd spelen. De echte reden heb ik nooit geweten. Ik heb me steeds als een echte prof gedragen en zelfs toen ik niet geselecteerd werd bleef ik me 100% geven op de trainingen. Na de trainerswissel kreeg ik van coach Cédric opnieuw mijn kans. Ik speelde op RWDM misschien niet mijn beste wedstrijd maar was zeker ook niet de mindere. Het is kwestie van opnieuw vertrouwen winnen en dat krijg je maar door te spelen. De match tegen Lierse deed me aan de heenmatch denken want toen scoorde ik een onvergetelijk doelpunt, mijn enigste tot op heden in deze competitie. Ik voelde me al beter in mijn sas en was ook tevreden met mijn assist. Toch kon ik de positieve lijn niet doortrekken tijdens de inhaalwedstrijd thuis tegen RWDM. Ik werd toen terecht een kwartier voor het einde vervangen. Op Club NXT startte ik op de bank en mocht 10’ voor tijd invallen. Misschien speelde vermoeidheid wel een rol. Sindsdien lag ik voortdurend in balans met mijn collega Soufiane. Sowieso blijf ik altijd alles geven, ook al krijg ik maar 10 minuten”, verduidelijkt Michiel strijdvaardig.

Einde contract

“Mijn contract loopt eind dit seizoen af. Een verlengd verblijf zie ik echt wel zitten want ik ben heel graag in Deinze. Ik woon hier en het is een toffe, familiale club. Natuurlijk beslist de club en de voorzitter hierover. Ik ben nog steeds maar 22 jaar en kan zeker nog beter worden. Daar heb ik heel veel voor over. Ik zou maar al te graag met SK Deinze naar 1A promoveren”, aldus de sympathieke Michiel .

Met of zonder supporters

“Corona heeft de wereld op zijn kop gezet. Het is nu meer dan een jaar dat wij dit ondergaan. Wij mogen als voetballer nog enigszins gelukkig zijn onze job te mogen en te kunnen blijven uitoefenen. Dat het nu al die tijd zonder publiek is doet vreemd aan en went nooit. Het is sowieso leuker voetballen met supporters want die kunnen in moeilijke momenten wel eens het verschil maken en ons extra motiveren. Nu moeten we spelen in de gedachte dat de vele supporters ons volgen op TV of luisteren naar radio Tequila. Maar gelukkig zien we een lichtpuntje. De vaccinatie is volop aan de gang. Ik hoop dan ook dat we snel een normaal leven hebben en dat we vanaf volgend seizoen terug regelmatig voor en na de wedstrijden een babbel kunnen hebben met onze supporters. Ik heb ze erg gemist!”, besluit Michiel.

GOUDEN RELATIES

Dakota Vastgoed Domestic Services Group Ceyssens EDA Declercq