VR 19.08

20U00

Competitie

KMSK Deinze - Jong Genk

HOT Koop nu jouw KMSK Deinze wedstrijdshirt!

Naar de webshop!

LINDA BEGELEIDT SCHEIDSRECHTERS BIJ KMSK DEINZE

«Ik toon heel veel respect voor hun ondankbare job; zij verdienen dat!»

Nieuws Bericht geplaatst op donderdag 08 april 2021

Er is geen scheidsrechter in de Pro League of ze kennen Linda Cooleman. Al vele jaren zorgt Linda voor de goede ontvangst van de scheidsrechters te Moeskroen. Niet toevallig Moeskroen aangezien ze daar werkt, op het stadhuis. Door toeval kwam ze enkele jaren geleden regelmatig naar SK Deinze kijken. Toen Deinze na het ontslag van Marc zonder scheidsrechterbegeleider kwam te staan werd Linda door Kathleen, de vrouw van de voorzitter, aangesproken met de vraag of ze Deinze wou ‘depanneren’. Maar dat depanneren werd uiteindelijk definitief. En wanneer Linda iets doet dan wil ze het ook meer dan goed doen. Eens ze haar jawoord geeft, doet ze die job met hart en ziel. Ze is bovendien perfect tweetalig. Haar respect voor de scheidsrechters is groot en door de jaren heen is dat respect wederzijds geworden. Iedereen in het scheidsrechtermilieu kent Linda. Tijd om kennis te maken met deze sympathieke dame die de functie nota bene volledig pro Deo doet, uit liefde voor de club want naar Deinze komen is intussen een beetje thuiskomen.

We vragen nooit naar de leeftijd van een dame. Laat ons zeggen dat deze charmante vrouw  van middelbare leeftijd is, afkomstig van de West-Vlaamse gemeente Moen, een deelgemeente van Zwevegem. Toch werkt ze al vele jaren op het stadhuis van Moeskroen,  eerst lange tijd als directiesecretaresse van de intussen overleden schepen en volksvertegenwoordiger voor de Federale Regering en Waals Parlement, Damien Yzerbyt en nu voor schepen Marie-Hélène Vanelstraete.

Maar hoe belandde ze dan in het voetbal vroegen we ons af. “In 1995 vroeg M. Jean-Pierre Detremmerie, de toenmalige alom bekende burgemeester van Moeskroen en voorzitter van Royal Excelsior Moeskroen, mij of ik voor de ontvangst van de sponsors wilde instaan. Enkele jaren later stak ik een handje toe voor de ontvangst van de scheidsrechters. Moeskroen ging in 2009 jammer genoeg failliet. Een fusie in 2010 met Péruwelz die toen uitkwam in 3de klasse, zorgde voor een snelle opmars en een terugkeer op het hoogste niveau in het seizoen 2014-2015. Op vraag van mijn schepen Damien Yzerbyt, die investeerde in de overname, bleef ik ook daar de honneurs waarnemen van de scheidsrechters”, weet Linda.

“In Deinze komen de scheidsrechters heel graag. Ze worden er telkens goed ontvangen, zowel voor als na iedere match. In niet-coronatijden neem ik de scheidsrechters mee op restaurant, telkens bij een van de sponsors van de club. In deze coronatijden bieden we hen op de club bijvoorbeeld een spaghetti aan. Op een ontspannen manier wordt gemakkelijker en open nagekaart over de match. Soms is ook een ‘controleur’ mee uitgenodigd. Zelf blijf ik altijd heel neutraal. Het is een gebaar dat door iedereen wordt geapprecieerd. Scheidsrechters zijn dikwijls de pineut, een moeilijke job, maar het zijn uiteindelijk ook maar mensen”, aldus Linda. Linda weet in elk geval van aanpakken. Naast haar job en de begeleiding van de scheidsrechters in Moeskroen en Deinze laat Linda zich ook met andere zaken in. Zij is eveneens de ideale persoon om dingen te organiseren, een gave die in haar zit.

Zo staat ze sedert 2010 ook mee in voor de organisatie van de wielerwedstrijd “Circuit Franco–Belge”, wat nu de Eurometropool Tour heet.  Onze sympathieke gastvrouw is sowieso een bezige bij. Toch blijft ze in welke omstandigheid  altijd kalm en houdt alles onder controle. Samen met de scheidsrechters hopen we dat Linda nog vele jaren de taak als scheidsrechterbegeleider met passie mag blijven vervullen bij KMSK Deinze. Wij zijn haar hiervoor bijzonder dankbaar.

GOUDEN RELATIES

Dakota Vastgoed Domestic Services Group Ceyssens EDA Declercq