VR 19.08

20U00

Competitie

KMSK Deinze - Jong Genk

HOT Koop nu jouw KMSK Deinze wedstrijdshirt!

Naar de webshop!

Laatste veldslag in het ‘Burgemeester Van De Wielestadion’

Voorbeschouwing KMSK Deinze – KVC Westerlo

Nieuws Bericht geplaatst op zondag 18 april 2021

Op maandag 19 april spelen onze ‘Tigers’ voor de laatste keer dit seizoen in het eigen Burgemeester Van De Wielestadion. Dit seizoen verloor KMSK Deinze slechts van één ploeg in eigen huis: de kampioen van de 1B Pro League, Royal Union Saint-Gilloise. De andere elf matchen in eigen huis bleven onze ‘Tigers’ ongeslagen. Maandagavond, 19 april om 20 uur, komt KVC Westerlo op bezoek voor de strijd om de vierde plaats in het klassement. Westerlo kon in zijn laatste vijf wedstrijden niet meer van de overwinning proeven. Vorige week kwam aan onze ongeslagen reeks een einde met een verlies tegen RFC Seraing.

Op de 26ste speeldag van het seizoen gingen we op bezoek in het Stade du Pairay in Luik voor nog aanspraak te maken op die ene kleine waterkans op de tweede plaats. Georges Mikautadze trapte onze droom in stukken en verzekerde Seraing van de tweede plaats in de 1B Pro League. Door onze nederlaag klommen we niet in het klassement en moesten we zelfs een plaats toegeven op KVC Westerlo. Zij speelden vorige week 2-2 gelijk tegen RWDM en behaalden zo hun derde gelijkspel op rij. Het leverde hen meteen een evenaring van het competitierecord in 1B op. Het was al de voor de twaalfde keer dit seizoen dat de troepen van Bob Peeters de punten deelden dit seizoen. De laatste ploeg die Seraing nog iets in de weg kon leggen was Lommel, maar de Limburgers schoten zichzelf in de voet met een nederlaag tegen de Brusselse kampioen Union. Club NXT behaalde vorige week dan weer zijn derde zege van het seizoen na de 2-0 winst tegen Lierse Kempenzonen. Zo maakten de Brugse jonkies de strijd om de laatste plaats nog spannend.

Onderlinge confrontaties

De wedstrijd tussen KMSK Deinze en KVC Westerlo wordt een duel tussen respectievelijk de vijfde en de vierde in het klassement. KMSK Deinze kon in hun vorige drie confrontaties tegen Westerlo slechts één punt pakken. De Kemphanen konden de overige twee partijen winnen en wisten al heel wat doelpunten te scoren tegen onze ‘Tigers’. Zo weten ze gemiddeld drie doelpunten per wedstrijd tegen oranje-zwart te scoren, terwijl Deinze er slechts 0.66 per wedstrijd scoort tegen de troepen van Lukas Van Eenoo en co.

Door de malaise bij de Kemphanen van de afgelopen weken hebben de gemiddeldes een flinke knauw gekregen. Gemiddeld scoort Westerlo per wedstrijd 1.5 keer en krijgen ze gemiddeld 1.1 doelpunten tegen. Deinze wist dit seizoen al 43 keer te scoren in 26 wedstrijden en hebben daardoor een gemiddelde van 1.7 doelpunten per wedstrijd. In vergelijking met Westerlo krijgen we ook meer doelpunten binnen, ook daar is ons gemiddelde 1.7 doelpunten per wedstrijd.

Zoals eerder aangegeven speelde Westerlo dit seizoen al twaalf keer gelijk, maar verloren ze slechts vijf keer. Deinze, daarentegen, speelde dit seizoen slechts 8 keer gelijk, maar verloor ook 8 keer. Op vlak van overwinningen dit seizoen hebben onze ‘Tigers’ er een meer op zak dan de Kemphanen. Toch blijft het vooral uitkijken naar hoe Bob Peeters zijn troepen terug aan het winnen krijgt…

Het wordt voor oranje-zwart opnieuw uitkijken naar sterke beren als Noël Naby Soumah en Kader Keita. Zij scoren sterk op vlak van passnauwkeurigheid, uitverdedigende acties en gewonnen duels. Daarnaast is het ook weer uitkijken naar een treffen met de spelmaker bij Westerlo, Lukas Van Eenoo. In de vorige confrontatie op ’t Lisp wist hij Dutoit te verschalken met een Olympisch doelpunt. In de voorhoede rekenen de Kemphanen dan weer op de diensten van Atabey Ciçek en Igor Vetokele.

Een onthoofd KMSK Deinze?

Vorig weekend verloren we met het kleinste verschil in het Stade du Pairay van RFC Seraing. De gemoederen liepen af en toe hoog op, waardoor Siebe Blondelle en Alessio Staelens tegen hun vijfde gele kaart van het seizoen aanliepen. Dat betekent dat zij vanop de tribune de allerlaatste thuismatch van Deinze dit voetbalseizoen moeten bekijken.

Uitgelicht: Mehdi Tarfi

Mehdi Tarfi was in de afgelopen vier wedstrijden goed voor drie goals. Pas na de winterstop sloeg onze aanvallende middenvelder zijn motor op gang en vond hij de weg naar doel terug. Zo scoorde hij zijn eerste van het seizoen op 29 januari tegen Lommel. Daarna was Tarfi ook nog trefzeker in de wedstrijden tegen Molenbeek, Club NXT en opnieuw Lommel. Van die vier goals scoorde hij er drie met zijn linker en maakte hij er eentje met zijn rechter.

Opvallend is ook, als Tarfi op het veld staat, incasseert Deinze minder doelpunten. Zo heeft oranje-zwart slechts een gemiddelde van 1.1 doelpunten tegen. Bovendien was Mehdi dit seizoen ook al goed voor twee assists en dertien key passes.

De aanvallende middenvelder met Marokkaanse roots kwam in 2018 over van FCV Dender waar hij in 50 wedstrijden goed was voor vijf goals. Daarnaast verdedigde Tarfi ook nog vier matchen de kleuren van Zulte Waregem en twee matchen de kleuren van Royal Antwerp FC. Hij doorliep de jeugdreeksen bij RSC Anderlecht. Ondertussen zit Tarfi al aan zijn derde seizoen bij KMSK Deinze. Hij speelde ondertussen al 78 wedstrijden voor de Tigers. In die wedstrijden was hij goed voor veertien doelpunten en vier assists. Wij hopen natuurlijk dat er nog veel mogen bijkomen!

GOUDEN RELATIES

Dakota Vastgoed Domestic Services Group Ceyssens EDA Declercq