VR 19.08

20U00

Competitie

KMSK Deinze - Jong Genk

HOT Koop nu jouw KMSK Deinze wedstrijdshirt!

Naar de webshop!

#IedereenSKD: ANDY DE CLERCQ OF HOE IEMAND DIE BIJNA BLIND IS HET VOETBAL BELEEFT

Een altijd immer optimistische Andy doet onze ogen opengaan!

Nieuws Bericht geplaatst op donderdag 29 april 2021

Andy is 42 jaar jong en lid van de Sfeergroep 818 en supportersclub De Blussers. Vroeger ook van supportersclub De Chromosomen maar deze club bestaat helaas niet meer. Maar wat ik tot voor de aanvang van het voorbije seizoen niet wist en wellicht velen met mij is dat Andy voor 95% blind is. En toch geniet hij van elke wedstrijd van SK Deinze. Hij doet bovendien nog vrijwilligerswerk en wandelde dit jaar al enkele honderden kilometers. Een aangrijpend verhaal van een eeuwige optimist.

”Ik ben wel niet blind geboren”, vangt hij zijn betoog aan.“ “Het gebeurde wel plotseling heel snel, nu 19 jaar geleden. Op zes maanden tijd takelde mijn zicht af door de ziekte van Leber, een erfelijkheidsziekte, een foutje in de chromosomen. Ik heb het leven als een valide persoon meegemaakt en weet perfect hoe de wereld er uitziet en dat is misschien wel mijn redding“, aldus Andy. Hij heeft zelf nog gevoetbald, van zijn 6de tot zijn 18de , in Aarsele waar hij afkomstig van is en nog steeds woont.  Hij supportert al van zijn 14 jaar voor Deinze. “Toen ik schoolliep overtuigden enkele vrienden mij mee te gaan naar het voetbal in Deinze.

Nu nog ben ik aanwezig op alle thuiswedstrijden en ga ook mee op verplaatsing, natuurlijk in tijden zonder Corona! Momenteel kan ik elke wedstrijd nog een beetje volgen op mijn groot TV scherm van 1,40m waar ik op minder dan een halve meter van zit”, vertelt Andy heel rustig. “In normale omstandigheden vertrek ik naar het voetbal met de belbus maar moet dan noodgedwongen met vrienden terugkeren aangezien er geen belbus meer rijdt ’s avonds laat. Ik sta tussen de supporters en geniet van de sfeer van de match want zelf zie ik het niet meer. Mijn vrienden steunen en informeren mij voldoende”, zegt Andy.

Maar Andy blijft niet bij de pakken zitten. Hij werkt al 15 jaar als vrijwilliger twee en een halve dag in het zorgverleningscentrum Heilig Hart in Deinze. “Vroeger werkte ik in de bouw maar ik heb me door mijn slechtziendheid moeten omscholen. Ik heb zo mijn interesses gevonden in de computerwereld. Nu ontwerp ik websites”, verduidelijkt onze super supporter.

“Lockdown is een extreme situatie en dit vraagt om extreme reacties. Stappen is de boodschap ! Zo trok ik vanaf begin dit jaar dagelijks mijn wandelschoenen aan met als motto #blijvengaan. Met dank aan mijn kompaan Christof de Baets voor de vele tochtjes. Vorig weekend heeft mijn  wandelteller de kaap van 1000 km overschreden, een gemiddelde van ruim 250 km per maand.  Christof is ook mijn schaakmakker.

Schaken is een andere hobby van mij en ben aangesloten bij schakersclub Karpov in Deinze”, geeft Andy nog mee. Tenslotte blikt hij nog even terug op het eerste seizoen van SK Deinze in 1B: “We hebben het al bij al niet slecht gedaan al konden we misschien toch enkele puntjes meer gesprokkeld hebben”, verklaart Andy, die heel gemotiveerd over het voetbal praat met een hart dat duidelijk oranje-zwart klopt.

Een ongelooflijke kerel, die ondanks zijn beperking zeer positief in het leven blijft staan. CHAPEAU Andy !  

GOUDEN RELATIES

Dakota Vastgoed Domestic Services Group Ceyssens EDA Declercq