VR 19.08

20U00

Competitie

KMSK Deinze - Jong Genk

HOT Koop nu jouw KMSK Deinze wedstrijdshirt!

Naar de webshop!

GERT VAN WALLE: LIEVELING VAN VELE SUPPORTERS

«Ik wil me graag langer aan deze familiale club binden»

Nieuws Bericht geplaatst op donderdag 22 april 2021

Gert Van Walle was jarig op 14 maart. Het jeugdproduct van SK Deinze werd 25. Hij kende twee passages bij de club, en we kunnen gerust stellen dat Gert zich ontpopte als een clubspeler en een echt boegbeeld voor menig supporter maar ook voor de jeugd. Hij heeft nog steeds dat echte speelse in zich, ‘een brave rebel’ zeg maar, die soms moeite heeft om in het gareel te lopen. Hij houdt van het leven als profvoetballer al vraagt het wel veel inspanning. «Volgend seizoen ga ik er alles aan doen om mijn gewicht onder controle te krijgen», beloofde Gert alvast ten stelligste. Het feestbeest in hem zal hij ook even opzij moeten zetten. Maar kwaad kan je er nooit op zijn. Hij is joviaal, gedienstig en sociaal. Hij houdt van het voetbalspelletje en is als polyvalente speler, die op verschillende posities kan worden ingezet, misschien wel de meest onderschatte voetballer in het elftal. Hij is linksvoetig en moeilijk van de bal te zetten. Hij staat stevig op zijn benen, is sterk, technisch begaafd en kan ook nog eens doelpunten maken. Kortom, een echte smaakmaker binnen het team. Gert is nog een echte clubspeler, een fenomeen dat steeds zeldzamer wordt in de professionele voetbalwereld.

Binnen de Pro League wordt tegenwoordig alles perfect in kaart gebracht. Cijfers liegen nooit. We geven graag kort een overzicht van de vormpeil van Gert op één speeldag van het einde van de competitie. Zo speelde Gert tot op heden 795 minuten in 1B in 15 duels. Van die 15 keer zijn er acht basisplaatsen en viel hij 7 keer in. Zeker in verdedigend opzicht tonen zijn statistieken positief. Zo heeft hij een tackle succes van 76% en scoort hij ook in de lucht sterk met negen op dertien gewonnen luchtduels. Bovendien kwamen 38 van zijn lange passes  -  van minimum 32 meter -  juist aan. “Ik kende dit seizoen toch al wat pech met een onterechte rode kaart en enkele kwetsuren. Het was een heel vervelende blessure, een scheur in de aanhechting van een pees in de quadriceps, waarmee ik al het hele seizoen sukkelde. Ik wou steeds te vroeg hervatten omdat ik me eigenlijk mentaal en fysiek goed voelde maar helaas speelde dat letsel me voortdurend parten. Ik kan dus niet tevreden zijn op mijn eerste seizoen in 1B. Daardoor stond ik toch al 10 matchen niet op het wedstrijdblad. En dat is jammer want hoe meer men speelt, hoe beter het loopt. Zeker voor mezelf die voortdurend een gevecht moet aangaan met mijn gewicht. Fysiek mag ik nochtans niet klagen. Mijn cijfers op training zijn goed. Ik wil vooral voetballen en me 100% inzetten voor deze ploeg. Het kan en moet beter. Jammer genoeg kwam ik niet tot scoren terwijl ik vorig jaar in 1ste Amateur toch twee keer wist te markeren”, verduidelijkt Gert.

We polsen eveneens naar zijn nog steeds prille loopbaan. “Ik ben begonnen bij de jeugd van Belzele en daarna Maldegem maar maakte al vlug de overgang naar Deinze, bij de U10. Op mijn 17de bood  voorzitter Denijs Van De Weghe mij een driejarig contract aan. Ik voelde het vertrouwen in mij als jeugdproduct. Het is niet aan iedereen gegeven om zo’n kans te krijgen. Ik kreeg natuurlijk niet elke match de kans om me te tonen. Ik wilde me meer bewijzen en werd voor één seizoen uitgeleend aan Knokke. Ik keerde terug naar Deinze om toch iets voor de ploeg te kunnen betekenen. Zo verlengde ik mijn verblijf een eerste keer in 2017 voor 3 nieuwe seizoenen en dit seizoen kwamen we terug tot een overeenkomst tot volgend jaar 30 juni 2022. Ik voel me hier goed. Er is een schitterende omkadering. Ik hoop snel terug voor publiek te mogen spelen want dit blijft toch een groot verschil maken”, besluit een geestdriftige Gert, die in totaal al 165 wedstrijden op zijn teller staan heeft in het shirt van Deinze en zich ook tot echte publiekslieveling heeft ontpopt.

GOUDEN RELATIES

Dakota Vastgoed Domestic Services Group Ceyssens EDA Declercq