ZA 29.01

20U45

Competitie

KMSK Deinze - RE Virton

HOT Koop nu jouw KMSK Deinze wedstrijdshirt!

Naar de webshop!

Geen ‘Paaspauze’ voor onze ‘Tigers’

Voorbeschouwing KMSK Deinze – Lommel SK

Nieuws Bericht geplaatst op zaterdag 03 april 2021

Na een interlandbreak van twee weken zijn alle spieren terug opgewarmd om er volledig tegenaan te gaan voor de laatste vier speeldagen van het seizoen. Eerstvolgende treffen is de match tegen de nummer drie in het klassement, Lommel SK. In de vorige ontmoetingen tegen Lommel werd de prijzenpot gelijk verdeeld. Zo won Deinze de allereerste confrontatie, speelden ze bij de tweede gelijk en kon Lommel de laatste confrontatie winnen. Lommel moet winnen om nog kans te maken op de barrageplaats en ook bij KMSK Deinze is de honger naar de overwinning nog groot. Afspraak op paasmaandag, 5 april, in het Burgemeester Van de Wielestadion om 20 uur.

Op de 24ste speeldag speelde KMSK Deinze opnieuw een spektakelmatch tegen de beloften van Club NXT. Met dank aan een hattrick van Dylan De Belder en een schot in de kruising van Mehdi Tarfi gingen de Brugse beloften voor de bijl met 2-4. Verder liet RWD Molenbeek punten liggen tegen Seraing en is de vijfde plaats bijna een certitude voor KMSK Deinze. Westerlo bleef dan weer steken op een 2-2 gelijkspel tegen de kampioen in 1B Royal Union Saint-Gilloise en onze tegenstander van aankomende maandag kon twee weken geleden met het kleinste verschil winnen tegen Lierse. In de stand blijft het akelig spannend in de strijd om de tweede plaats. RFC Seraing heeft de beste papieren, maar zowel Lommel en in mindere mate KVC Westerlo maken nog kans om die plaats van de Luikse club af te snoepen.

Onderlinge confrontaties

De wedstrijd tussen KMSK Deinze en Lommel SK wordt een duel tussen de vijfde en de derde in het klassement. KMSK Deinze pakte in hun vorige confrontaties tegen Lommel een 4 op 9. Lommel is in hun laatste drie matchen ongeslagen gebleven al wonnen ze wel telkens met slechts één doelpunt verschil. Ook KMSK Deinze is in zijn afgelopen vier wedstrijden ongeslagen gebleven en dat doen ze met heel wat spektakel.

Zo staan onze ‘Tigers’ nu opnieuw op een doelpuntensaldo van 0 goals. In 24 wedstrijden wisten de oranjehemden 41 goals te maken en kregen we 41 goals binnen. Dat wil zeggen dat Deinze in hun match 1,7 keer scoort en gemiddeld ook 1,7 keer een doelpunt tegen krijgt. Bij Lommel SK ligt dat gemiddelde net iets anders. Zij wisten dit seizoen al 43 keer te scoren en kregen 33 goals tegen. Het brengt hun gemiddelde aantal doelpunten per match op 1,8 doelpunten, terwijl ze er gemiddeld 1,6 tegen krijgen. Je kan dus duidelijk stellen dat Lommel en Deinze aan elkaar gewaagd zijn afgaande op de statistieken.

Lommel kan in zijn wedstrijd tegen Deinze alvast niet rekenen op hun topschutter Manfred Ugalde. De Costa-Ricaan is opgeroepen voor het nationale U23-team van Costa Rica en zij proberen een plekje te versieren op de komende Olympische Spelen. Aan kwaliteit alvast genoeg in de selectie van de club die in handen is van de City Football Group. Zo hebben ze ook nog Marlos Moreno rondlopen, die ondertussen aan vijf doelpunten zit en ook Anass Zaroury deed al zes keer de netten trillen dit seizoen. Verder kijken we beter ook uit voor de sterke blokken in de verdediging met Laurent Lemoine, Vincius de Souza Costa en Kevin Kis.

Spektakel in de ‘Deinse’ matchen

KMSK Deinze werkte al negen matchen af in het nieuwe kalenderjaar 2021. In die negen wedstrijden vielen er maar liefst 41 doelpunten en dat betekent dat er gemiddeld meer dan 4 doelpunten te zien zijn in de matchen van Deinze. Vier keer kregen de ‘Tigers’ een vierklapper binnen, maar ook zelf konden we drie keer aan de lopende band scoren.

Met 82 goals in 24 wedstrijden zijn we inmiddels ook opgeklommen tot de tweede plek in de ranking van meest spektakelrijke 1B-clubs. Enkel Seraing doet het met 85 goals nog net iets beter.

Uitgelicht: ‘Back in Business’ Arnaud De Greef

Arnaud De Greef is terug van weggeweest. Onze 28-jarige verdediger sukkelde een tijd lang met een hernia en miste daardoor bijna het volledige seizoen. Enkel in de eerste twee matchen kon hij nog starten, maar toen viel hij uit met een langdurige blessure.

Onze centrale verdediger doorliep onder andere de jeugdreeksen van Anderlecht en trok in het seizoen 2011-2012 naar KVC Westerlo. Twee jaar later maakte hij een transfer naar Eendracht Aalst, waarna hij twee seizoenen in Nederland speelde bij FC Dordrecht. In 2016 kwam hij terug naar België waar hij een contract tekende bij onze club.

In totaal speelde hij al 122 wedstrijden in het shirt van Deinze, waarbij hij goed was voor drie goals. Dit seizoen speelde Arnaud dus nog maar twee wedstrijden, maar daarbij kan hij wel rekenen op een tackle succes van 100%. 

GOUDEN RELATIES

Dakota Vastgoed Domestic Services Group Ceyssens EDA Declercq