ZA 29.01

20U45

Competitie

KMSK Deinze - RE Virton

HOT Koop nu jouw KMSK Deinze wedstrijdshirt!

Naar de webshop!

Wim De Decker de nieuwe T1 bij KMSK Deinze

Nieuws Bericht geplaatst op donderdag 04 maart 2021

KMSK Deinze neemt na anderhalf seizoen in alle vriendschap afscheid van David Gevaert. “Ik had het gevoel dat de mayonaise niet meer pakte tussen spelers en trainer. Maar ook de spelers kunnen maar best eens goed in eigen spiegel kijken”, verduidelijkt voorzitter Denijs Van De Weghe bij het ontslag van David Gevaert. “Langer aanmodderen naar het einde van het seizoen heeft geen zin. Ik wil David danken om SK Deinze naar het professionele voetbal te hebben geloodst, naar 1B. Maar nu moest ik snel schakelen vooral met het oog op volgend seizoen. Zo kwam ik bij Wim De Decker terecht”, aldus de voorzitter.

“Ik had een aantal goede gesprekken met de zeer ambitieuze voorzitter en het klikte meteen. Die ambitie spreekt me erg aan”, weet de nieuwe coach. “Ik wil wel een nuance geven aan mijn job. Tot einde van dit seizoen zal ik de trainingen niet leiden en ook geen plaats nemen op de bank. Dat laat ik over aan de T2, Cédric Vlaeminck en de rest van de staf. Ik ga vooral de spelers observeren en analyseren in functie van volgend seizoen. Velen zijn einde contract. Samen met de voorzitter zal ik de spelersgroep voor komend seizoen bepalen” besluit Wim De Decker.


Wim De Decker is 38 jaar. Hij speelde o.a. voor SK Beveren, KAA Gent, Germinal Beerschot, KRC Genk en Royal Antwerp FC. In 2016 zette hij een punt achter zijn actieve spelerscarrière. De Decker schopte het zelfs tot Rode Duivel.


In november 2016 werd hij hoofdcoach van Antwerp en bracht de club na 13 jaar terug naar de hoogste afdeling. In mei 2020 werd hij de nieuwe T2 bij AA Gent, waarna hij in september zelfs als hoofdtrainer werd aangesteld als opvolger van de ontslagen Laszló Bölöno. Begin december moest ook hij plaats ruimen bij het radeloze AA Gent.

Wim De Decker tekende een contract bij KMSK Deinze tot eind volgend seizoen.

GOUDEN RELATIES

Dakota Vastgoed Domestic Services Group Ceyssens EDA Declercq