VR 29.07

19U00

Oefenwedstrijd

KMSK Deinze - Sparta Petegem

HOT Koop nu jouw KMSK Deinze wedstrijdshirt!

Naar de webshop!

Voorbeschouwing: RWDM - KMSK Deinze: Nieuwe start, Attacking The Future!

#WEARE818! We hebben jullie nodig!

Nieuws Bericht geplaatst op vrijdag 05 maart 2021

KMSK Deinze staat voor nog acht belangrijke matchen dit seizoen en dan is ons eerste wederoptreden op professioneel niveau dit seizoen ten einde. Met het oog op volgend seizoen wordt er al gedacht aan de verdere professionalisering en uitbouw van onze ambitieuze club. Daarom trokken we afgelopen week een nieuwe T1 aan, namelijk Wim De Decker. Toch blijven we ons ook nog altijd richten op dit seizoen in 1B. Een veldslag verloren, is geen oorlog verloren en het wordt tijd om de rug te rechten. En daarom hebben we jullie nodig. Voetbal is een teamsport en nu rekenen we meer dan ooit op jullie, onze twaalfde man. ‘The Tigers’ trekken zaterdagavond, 6 maart om 20 uur 45, naar het Edmond Machtens Stadion voor de 22ste speeldag in de 1B Pro League. Strijdvaardig voor alweer een scherprechter en een mogelijke hogere positie in het klassement.

We zitten sinds de start van 2021 in de hoek waar de klappen vallen. In de vijf wedstrijden die we al speelden in de nieuwe jaargang kregen we vorige week voor de derde keer vier goals om de oren. In de thuiswedstrijd tegen Union, de uitmatch bij Lommel en vorige week tegen Westerlo mochten zowel Dutoit als Vandenberghe zich vier keer omdraaien. Bovendien stond er vorige week voor de vierde keer dit seizoen een spelerselftal van gemiddeld boven de 30 jaar op het veld, ongeëvenaard in 1B. Na die moeilijke start kunnen we ook jullie steun ten volle gebruiken voor de scherprechter tegen RWDM.

Analyse vorige speeldag en midweeks voetbal

Analyse vorige speeldag en midweeks voetbal

Op de 21ste speeldag in de 1B Pro League ging onze club met de billen bloot tegen Westerlo. Vooral in de eerste helft toonden we ons een maatje te klein tegen de Kemphanen. Molenbeek won dan weer tegen Club NXT met 1-3, maar verloor woensdagavond hun inhaalwedstrijd tegen RFC Seraing met 2-4. Het zorgt ervoor dat de Brusselse club over ons springt naar de vijfde plaats in het klassement met slechts één punt verschil. Westerlo speelde afgelopen woensdag dan weer 1-1 gelijk tegen Club NXT en laat daarmee belangrijke punten liggen in de strijd om de barrageplaats. In die strijd staat RFC Seraing er momenteel er het beste voor met 38 punten, drie meer dan Westerlo. De Luikse club won zijn wedstrijd tegen Lierse en Molenbeek afgelopen week en neemt daarmee een belangrijke optie richting de tweede plaats. Lierse Kempenzonen en Club NXT vechten dan weer een onderonsje uit voor de laatste plaats in het klassement. Het verschil tussen beide ploegen is slechts zes punten. Leider Union blijft de competitie domineren en is op weg om aan het eind van de maand kampioen te spelen.

Onderlinge confrontaties

De wedstrijd tussen RWD Molenbeek en KMSK Deinze wordt een duel tussen de vijfde en de zesde in het klassement. In totaal wist Molenbeek dit seizoen al negen keer te winnen, terwijl wij aan zeven overwinningen zitten dit seizoen. Toch staan we in het klassement, maar door een puntje van elkaar gescheiden. Dat komt doordat Molenbeek dit seizoen al tien nederlagen op zijn naam heeft staan, terwijl Deinze zeven keer verloor. Onze Tigers speelden bovendien ook vijf keer meer gelijk dan Molenbeek.

 

Net zoals het in het klassement tussen beide ploegen dicht bij elkaar ligt, zo zijn de statistieken van beide teams ook redelijk synchroon. Zowel RWDM als wij behaalden dit seizoen elk vijf clean sheets.  Ook kregen we allebei gemiddeld 1.7 doelpunten tegen per wedstrijd en scoren we anderhalf doelpunt per wedstrijd. Net zoals in de vorige onderlinge confrontaties, zal het ook zaterdag onwaarschijnlijk dicht bij elkaar liggen. Onder het tijdperk David Gevaert behaalden de Tigers een 4 op 6 tegen RWDM.

 

Bij RWDM wordt het vooral oppassen voor het centrale verdedigende duo Florian Le Joncour en Gilles Ruyssen. Bovendien kunnen de Brusselaars rekenen op de sterke diensten van hun middenvelder Nicolas Rommens. Hij heeft niet enkel een groot aandeel in het verdedigende compartiment, ook aanvallend blinkt hij uit met vijf goals en drie assists. En in de aanval rekent Molenbeek vooral op de diensten van de boomlange Leonardo Miramar Rocha en Kévin Nzuzi Mata, zij scoorden respectievelijk zeven en zes keer in het rode Brusselse shirt.

Wim De Decker als nieuwe T1

KMSK Deinze neemt na anderhalf seizoen afscheid van David Gevaert. Wim De Decker, die dit seizoen nog trainer was bij KAA Gent, neemt het roer van hem over. De trainingen zullen tot het einde van het seizoen geleid worden door T2 Cédric Vlaeminck en de rest van de staf. Momenteel is het dus nog even wachten tot wanneer we Wim De Decker op de bank zullen zien.

 

Toch kan onze nieuwe coach al enkele sterke adelbrieven voorleggen. De Decker heeft als speler ervaring bij SK Beveren, KAA Gent, Germinal Beerschot, KRC Genk en Royal Antwerp FC. Bovendien loodste hij die laatste club in 2016 na dertien jaar terug naar de hoogste afdeling. Wij toasten alvast op een heuglijke samenwerking!

Uitgelicht: Michiel De Looze

Michiel De Looze mag de laatste weken dan wel wat uit de spotlights verdwenen zijn, toch blijft onze ‘kleine werkmier’ zich steevast inzetten op trainingen. Op het einde van het voetbalseizoen 2018-2019 kwam hij over van reeksgenoot Rupel Boom naar Deinze. Daarvoor doorliep onze rechtsachter de jeugdreeksen van Anderlecht en speelde hij ook bij de beloften van KV Mechelen. Ondertussen is hij goed voor 33 wedstrijden in ons shirt en herinneren we ons nog allemaal zijn enigste doelpunt voor ‘the Tigers’. Zijn afgezwaaide voorzet tegen Lierse Kempenzonen deed niet alleen onze wenkbrauwen fronsen, ook De Looze zelf kon zijn eigen ogen niet geloven.

Dit seizoen begon De Looze dertien keer in de basis en mocht hij twee keer invallen. Hij is daarmee goed voor al 1213 gespeelde wedstrijdminuten dit seizoen. Ondanks het feit dat hij de laatste wedstrijden niet tot spelen toe kwam, heeft De Looze nog altijd het hoogste aantal ‘meest succesvolle tackles’ op zijn naam staan. Hij heeft er 24, terwijl eerste achtervolger Vansteenkiste er 21 heeft. Bovendien blinkt De Looze ook uit in de duels van de 115 duels die hij is aangegaan dit seizoen, heeft hij er 74 gewonnen. Met De Looze in de basis behaalden we dit seizoen drie clean sheets.

 

Michiel is nog altijd slechts 22 jaar en deelde dit seizoen al 2 assists uit. Bovendien is hij goed voor 13 key passes en was hij goed voor 368 succesvolle passes dit seizoen.

GOUDEN RELATIES

Dakota Vastgoed Domestic Services Group Ceyssens EDA Declercq