ZA 29.01

20U45

Competitie

KMSK Deinze - RE Virton

HOT Koop nu jouw KMSK Deinze wedstrijdshirt!

Naar de webshop!

Voor de laatste keer richting Daknam

Voorbeschouwing Club NXT – KMSK Deinze

Nieuws Bericht geplaatst op zaterdag 20 maart 2021

Een drukke week voor KMSK Deinze met morgenavond de 24ste speeldag in de 1B Pro League tegen Club NXT. We trekken naar het Daknamstadion voor een allerlaatste treffen dit seizoen tegen de beloften van Club Brugge. In de afgelopen drie confrontaties wonnen de ‘Tigers’ twee keer en speelden we één keer gelijk. We mogen dan ook met vertrouwen afzakken richting Lokeren voor de 24ste speeldag dit seizoen. Wie er niet zal bijzijn komende zondag is Lennart Mertens, hij liep afgelopen donderdag tegen een schorsing aan na zijn vijfde gele kaart dit seizoen.

Afgelopen donderdag was het een ware heksenketel in het Burgemeester Van De Wielestadion.

Met maar liefst acht goals was het een waar doelpuntenfestijn. Mehdi Tarfi, Youssef Challouk en Flavien Le Postollec waren de doelpuntenmakers in Deinse loondienst, voor RWDM scoorden Libert, Rommens, Claes en Nzuzi. Door winterse omstandigheden werd de wedstrijd van 7 februari verplaatst en zo troffen beide ploegen elkaar onder een pril lentezonnetje. Beide ploegen moesten na een spectaculaire wedstrijd tevreden zijn met een deling van de punten. 

Onderlinge confrontaties

De wedstrijd tussen Club NXT en KMSK Deinze wordt een duel tussen de vijfde en de achtste in het klassement. KMSK Deinze pakte in hun vorige confrontaties tegen Club Brugge een 7 op 9, daarbij slikte Club NXT zes doelpunten in drie wedstrijden. In totaal wist blauwzwart slechts één keer te scoren tegen Deinze, met dank aan Ignace Van der Brempt.

De beloften van Club spelen vanaf volgend seizoen op Schiervelde, maar mogen dit seizoen nog drie keer op Daknam spelen. Ze wonnen dit seizoen slechts één wedstrijd en speelden vijf keer gelijk. Van de 23 gespeelde wedstrijden, verloren ze er zeventien. Daarbij scoorden ze slechts zeventien doelpunten, wat hen op een gemiddelde brengt van 0.7 doelpunten per wedstrijd. Club NXT krijgt ook heel wat doelpunten tegen, zo hebben de Brugse goalies zich al 54 keer mogen omdraaien dit seizoen.

KMSK Deinze kan dit seizoen teren op 37 gescoorde goals en 39 doelpunten tegen. We danken onze doelpunten vooral aan Lennart Mertens (10), Youssef Challouk (8) en Alessio Staelens (6). Ook Lecomte (2) en De Belder (3) staan in onze top vijf van het topschuttersklassement.

Bij Club NXT wordt het vooral uitkijken naar de mannen met ervaring in de eerste ploeg. Mannen als Ignace Van der Brempt, Thomas Van den Keybus en Maxim De Cuyper hebben al heel wat ervaring op het hoogste niveau en mochten zelfs al Europees aantreden tegen enkele absolute topclubs. Daarnaast is het ook uitkijken naar Nathan Fuakala die met zijn uitverdedigende acties een sterk blok is in de verdediging. Toch blijkt de weg naar doel vinden niet eenvoudig voor blauwzwart. Hun topschutter Thibo Baeten vertrok naar NEC en ook Mathis Servais liep afgelopen week tegen een schorsing aan.

Uitgelicht: Seth De Witte

Seth De Witte kwam pas midden september toe in het Burgemeester Van de Wielestadion. In veertien wedstrijd wist hij een keer te scoren, niet toevallig in de wedstrijd tegen Club NXT. De Witte was jarenlang een vaste waarde bij KV Mechelen en verhuisde vorig seizoen naar Lokeren. De verdediger heeft bij Deinze een contract tot het einde van het jaar met optie op een extra jaar.

De Witte heeft enorm veel ervaring. Zo speelde hij ook nog voor Lierse SK, KFCO Wilrijk en TK Meldert. Ondertussen speelde de rijzige verdediger al 999 minuten in onze kleuren en verzilverde hij daarvan 11 basisplaatsen. Met Seth behaalden we drie clean sheets.

Enkele opvallende statistieken van onze verdediger zijn zijn tackle succes van 85% en zijn 64 uitverdedigende acties. Daarnaast is hij goed voor twee key passes dit seizoen. Misschien doet Seth tegen Club NXT opnieuw de netten trillen?

GOUDEN RELATIES

Dakota Vastgoed Domestic Services Group Ceyssens EDA Declercq