ZA 29.01

20U45

Competitie

KMSK Deinze - RE Virton

HOT Koop nu jouw KMSK Deinze wedstrijdshirt!

Naar de webshop!

Pallieters kwartiertje afhouden

Voorbeschouwing KMSK Deinze – Lierse Kempenzonen

Nieuws Bericht geplaatst op vrijdag 12 maart 2021

Na 21 wedstrijden kunnen we opnieuw pronken met ‘de Heilige Drievuldigheid’. We wonnen dit seizoen zeven keer, speelden zeven keer gelijk en we hebben ook zeven verliespartijen op ons palmares staan. Met nog zeven wedstrijden te gaan in de D1B Pro League willen we met een positieve noot eindigen. En die positieve noot proberen we te vinden met een positief doelpuntensaldo en een positief aantal gewonnen partijen in vergelijking met verloren wedstrijden. En die missie kan vrijdagavond, om 20 uur, beginnen op de 23ste speeldag tegen de voorlaatste in het klassement, Lierse Kempenzonen.

Op de 22ste speeldag in de 1B Pro League trokken de ‘Tigers’ met een punt naar huis na het gelijkspel in het Emond Machtensstadion. Alessio Staelens opende halfweg de eerste helft de score na een snelle spelomzetting, maar 20 minuten voor affluiten wist Ephestion de gelijkmaker binnen te werken voor RWDM. En ook in de wedstrijd voor de barrageplaats was er een gelijkspel. RFC Seraing speelde gelijk tegen KVC Westerlo na een doelpunt vlak voor affluiten. Union Saint-Gilloise ging dan weer winnen op ’t Lisp en kan zaterdagavond in de Zwanze Derby een nog grotere optie op de titel nemen. En ook Lommel komt zich weer moeien in de strijd om de tweede plaats na hun overwinning tegen Club NXT.

Het ‘Pallieters Kwartiertje’

Het wordt opletten voor KMSK Deinze in het eerste kwartier van de wedstrijd. De Pallieters starten traditioneel met een sterk openingskwartier en wisten al zeven keer te scoren in de eerste vijftien minuten van een match.

Enkel Union kan straffere statistieken voorleggen in het openingskwartier, maar de Brusselaars maakten ook al dertig doelpunten meer dit seizoen dan Lierse. In totaal scoorde Lierse 28% van haar doelpunten in de eerste vijftien minuten van de match.

Onderlinge confrontaties

De wedstrijd tussen Oranje-Zwart en Lierse Kempenzonen wordt een duel tussen de zesde en de zevende in het klassement. Uit de statistieken tussen beide ploegen valt duidelijk één rechtlijnige conclusie te trekken. KMSK Deinze won in totaal al zeven keer dit seizoen, terwijl Lierse daar vier overwinningen tegenzet. Ook op vlak van gelijke spelen overtreffen we Lierse duidelijk met een verschil van vijf. Tot slot verloor Lierse ook al zestien keer dit seizoen, Deinze doet het daarin stukken beter met zeven nederlagen.

Ook op vlak van gemiddeld aantal doelpunten per wedstrijd kunnen de ‘Tigers’ straffere statistieken voorleggen. Per wedstrijd scoort onze ploeg 1,4 doelpunten, terwijl Lierse net boven de grens van 1 doelpunt per wedstrijd zit. Op vlak van tegendoelpunten krijgt Lierse ook meer dan twee doelpunten per wedstrijd tegen, Deinze krijgt er gemiddeld 1,7 binnen per wedstrijd. De goalies van Lierse konden dit seizoen ook nog maar één keer de nul houden, terwijl Deinze daarin vijf keer in slaagde.

Bij de Pallieters wordt het vooral oppassen voor de man met de meeste speelminuten in het shirt van Lierse achter zijn naam, Ben Santermans. De verdediger maakte dit seizoen al het meeste aantal uitverdedigende acties, heeft een passnauwkeurigheid van 81% en slaagde 67% van zijn tackles. Daarnaast is het ook oppassen geblazen voor de verdedigende middenvelder Scott Bitsindou, die ook als verdediger uit de voeten kan. Hij wist bovendien ook al eens te scoren tegen Deinze en heeft het meeste aantal gewonnen luchtduels. Samen met Yentl Van Genechten is hij de man die de meeste duels kon winnen en slaagde in de meeste tackles. Op aanvallend vlak moeten we dan weer Sava Petrov en Euloge Fessou Placca in de gaten houden, respectievelijk de assistenkoning en topschutter bij Lierse.

Uitgelicht: ‘Capi’ Flavien Le Postollec

De ouderdomsdeken in de selectie staat in de spotlights van de ‘Uitgelicht van de week’. Flavien Le Postollec kwam in 2018 over van Oud-Heverlee-Leuven en verdedigt sindsdien de oranje kleuren van onze club. Voordien had de centraal verdedigende middenvelder al heel wat ervaring bij andere clubs opgedaan. Voor hij bij Leuven aan de bak ging, speelde hij ook nog in het shirt van RAEC Mons, KAS Eupen, FC Brüssel, LOSC Lille, FC Martigues en US Créteil-L. Aan ervaring geen gebrek dus bij onze Franse kapitein met Ivoriaanse roots. 

In totaal verdedigde Le Postollec al 69 keer de kleuren van oranje-zwart, waarbij hij goed was voor drie goals. Dit seizoen speelde onze kapitein al 1190 minuten en startte hij in 14 van de 15 wedstrijden in de basis. Onze kapitein toont nog steeds zijn waarde voor Oranje-Zwart. Naast zijn leiderschap op en naast het veld, kan hij ook nog een geslaagde passing percentage voorleggen van 83%.

Flavien kan vrijdagavond voor de 70ste keer het shirt van Deinze verdedigen. Ongetwijfeld zal hij zijn jubileum willen vieren met een overwinning in eigen huis! Forza SKD!

GOUDEN RELATIES

Dakota Vastgoed Domestic Services Group Ceyssens EDA Declercq