ZA 29.01

20U45

Competitie

KMSK Deinze - RE Virton

HOT Koop nu jouw KMSK Deinze wedstrijdshirt!

Naar de webshop!

#IEDEREENSKD: RONY VAN LANCKERE: GETROUWD MET SK DEINZE

Nieuws Bericht geplaatst op dinsdag 23 maart 2021

Keek je ook naar de wedstrijd Westerlo – Deinze op Eleven Sports op 6 maart? Dan zag je tijdens de rust ongetwijfeld de prachtige reportage door het productiehuis De Chinezen in opdracht van Eleven Sports over Rony Van Lanckere en Gilbert Demeyer. Ook wij zochten beide supporters op. Gilbert kwam vorige week al aan bod, nu is het de beurt aan Rony. Rony is 60 jaar trouwe supporter van SK Deinze, in alle stilte. Mocht je hem niet kennen dan is er na het zien van deze reportage verandering in gekomen. Een aantal duizenden kijkers konden kennismaken met hem. Zo wordt plots een onbekende, stille en trouwe supporter, een Bekende Vlaming of toch zeker een BD, een Bekende Deinzenaar! Een heuse stortvloed aan complimenten overspoelden en overspoelen nog steeds Gilbert en Rony. Ze zijn gewaarschuwd en houden maar beter een stijlvolle stylo in aanslag om de vele fans en aanhangers – eens die weer op de wedstrijden worden toegelaten – op hun wenken te voorzien met een handtekening. Wie weet waar! Voor wie het interesseert: Rony is nooit getrouwd geweest.

“Ik ben nooit de ware tegengekomen”, zegt onze eeuwige vrijgezel. Zijn grote liefde: voetbal en meer bepaald SK Deinze. “ Ik was zelf geen groot voetbaltalent. Om mijn conditie een beetje te onderhouden sloot ik me in 1975 aan bij Las Vegas die speelden in het liefhebbersvoetbal. Het zorgde ook voor wat sociaal contact.”, weet Rony.

Rony studeerde voor elektricien, moest in 1969 in het leger en begon in 1970 te werken bij het veevoederbedrijf DSM in Astene tot aan zijn pensioen in 2008. “Mijn hele leven volgde ik SK Deinze op de voet en maakte mooie tijden mee. Heel vroeger deed ik ook de verplaatsingen naar RWDM om te supporteren voor Willy Tack, gewezen doelman van SK Deinze en toen het absolute sluitstuk van deze Brusselse club. De eerste derby’s tussen Deinze en Petegem waren memorabel. SK bleef toen wat pendelen tussen 1ste provinciale en 4de nationale maar in de jaren 90 beleefden we superjaren: eerst kampioen in 4de nationale op Izegem waar toen een eerste keer onze fanfare mee op verplaatsing ging en het jaar daarop kampioen in 3de nationale op de 29ste speeldag in Charleroi. Negen supportersbussen trokken toen richting Charleroi”, vertelt  Rony mijmerend. Steeds horen we bij de supporters en zeker ook bij Rony namen opduiken als Nico Vanderdonck, Kurt Mertens en Luc Feys. Ambiance was er altijd en dat zorgde dikwijls voor verstomming bij de tegenstrever. “Stel je voor, in St. Truiden verloren we met 6 – 0 en toch bleef de muziekfanfare van Deinze onverstoord doorgaan. Dat maakten we ook mee tijdens het bekertreffen op Antwerp waar we met 7 – 4 verloren”, aldus Rony.

Rony blijft ook in coronatijden trouw aan Deinze. Voor 95% volgt hij alle trainingen en de wedstrijden op TV wil hij voor geen geld missen. “Gelukkig kon ik dit seizoen de trainingen blijven volgen. Ik heb misschien maar vijf trainingen gemist. Dat is mijn lang leven”, besluit Rony. We wensen Rony nog vele jaren voetbalgeluk toe. Het hart van onze  supporter nummer 1 blijft in elk geval eeuwig oranje-zwart kloppen!

Wie de reportage over Gilbert en Rony heeft gemist of deze wil herbekijken kan dit doen via  deze link: https://fb.watch/48i8aT86gv/

GOUDEN RELATIES

Dakota Vastgoed Domestic Services Group Ceyssens EDA Declercq