VR 19.08

20U00

Competitie

KMSK Deinze - Jong Genk

HOT Koop nu jouw KMSK Deinze wedstrijdshirt!

Naar de webshop!

Fort Burgemeester Van De Wiele

Voorbeschouwing KMSK Deinze – Racing White Daring Molenbeek

Nieuws Bericht geplaatst op woensdag 17 maart 2021

Graag waren we deze voorbeschouwing begonnen met een uitsluitsel over de 1B-competitie van volgend seizoen, maar dat kan helaas nog niet. De Pro League zat de afgelopen dagen samen om een nieuwe formule uit te tekenen voor zowel de eerste als de tweede klasse, meer bepaald 1A en 1B. Na de algemene vergadering van gisteren, kan er daar jammer genoeg nog niets over gezegd worden. Wat we wel weten, is dat we ook volgend seizoen de verplaatsing naar ’t Lisp mogen maken. Lierse Kempenzonen blijft dus in 1B, terwijl Union afgelopen weekend kampioen speelde. Met nog zes wedstrijden te gaan in 1B, voor alle andere ploegen buiten RWDM nog vijf, is de laatste rechte lijn ingezet. Morgen, donderdag 18 februari om 17 uur, ontvangen we Molenbeek in ons Burgemeester Van de Wielestadion. We verloren slechts twee keer dit seizoen in eigen huis, niet verrassend was Union twee keer onze temmer. Het Burgemeester Van De Wielestadion is dan ook ‘onze Arena’.

Op de 23ste speeldag van het seizoen in de 1B Pro League temden de ‘Tigers’ Lierse Kempenzonen in eigen huis met een ‘jantje’. Youssef Challouk, kersvers papa, kroonde zicht tot matchwinnaar met twee goals en ook Alessio Staelens pikte zijn doelpunt mee. Allebei onze aanvallende middenvelders zitten nu aan zes rozen dit seizoen. In de stand klimt Deinze opnieuw over RWDM naar de vijfde plaats op voorlopig elf punten van de tweede plaats, die bekleed wordt door RFC Seraing. De Luikse club won met het kleinste verschil van Club NXT, dat troosteloos laatste blijft staan in het klassement. Union kroonde zich dan weer tot kampioen van de Zwanze-derby en van de reguliere competitie door een 2-1 overwinning. En tot slot mengt Lommel United zich meer en meer in de strijd om de tweede plaats. Afgelopen weekend was Marlos Moreno de redder in nood met een treffer in de slotminuten in de partij tegen KVC Westerlo.

Union Saint-Gilloise kampioen

Union mag zich na 48 jaar opnieuw opmaken voor de hoogste voetbalklasse van België. Met elf titels in de prijzenkast zijn ze zonder twijfel een van de grootste traditieclubs in België. De club met het stamnummer 10 was dit seizoen oppermacht, met dank aan trainer Felice Mazzu en het spitsenduo Vanzeir en Undav.

 

De Brusselse traditieclub maakte in zijn lange voetbalgeschiedenis al heel wat mee. Van faillissementen, nieuwe geldschieters tot Europees voetbal en zelfs een sleutel in de onafhankelijkheidsstrijd van de kolonies. Union maakte alles mee. Met nog vijf wedstrijden te spelen en een voorsprong van 17 punten, zijn ze niet meer bij te benen. Wij wensen Union dan ook het allerbeste volgend seizoen in 1A en willen via deze manier ook de club feliciteren.

Onderlinge confrontaties

De wedstrijd tussen KMSK Deinze en RWD Molenbeek wordt een duel tussen de vijfde en de zesde in het klassement. Afgelopen weekend sprong Deinze dankzij hun overwinning tegen Lierse Kempenzonen opnieuw naar de vijfde plaats in het klassement. Toch kon RWDM dit seizoen al een keer meer aan het langste eind trekken dan onze ‘Tigers’. In totaal won RWDM dit seizoen al negen keer, wij wonnen acht wedstrijden. Niettegenstaande dat het bij Molenbeek vaak erop of eronder is, ze speelden dit seizoen dan ook maar twee keer gelijk, twee keer tegen ons. Verder verloor RWDM dan weer elf keer dit seizoen, terwijl Deinze dat aantal wist te beperken tot zeven.

Beide ploegen staan op amper twee punten van elkaar en zo liggen de andere statistieken ook enorm dicht bij elkaar. Zowel op vlak van gemiddeld aantal doelpunten per wedstrijd en gemiddeld aantal doelpunten tegen leggen beide ploegen dezelfde statistieken voor. Zo krijgen wij, net als RWDM, gemiddeld 1.6 doelpunten per wedstrijd tegen en weten we gemiddeld anderhalf doelpunten per wedstrijd te scoren. Enkel op vlak van clean sheets is er een miniem verschil, daar scoren we met zes clean sheets één beter dan Molenbeek.

Bij Molenbeek wordt het vooral oppassen voor de twee mannen met de meeste speelminuten. Het duo Le Joncour en Ruyssen vormen steevast de centrale as in de verdediging van Molenbeek. Het hoeft dan ook niet te verwonderen dat ze bijna in elke voorbereiding over Molenbeek de revue zijn gepasseerd.

Ook Nicolas Rommens vormt zoals altijd een vaste figuur in de voorbeschouwing van Molenbeek. De 26-jarige middenvelder heeft het grootste aantal gewonnen duels op zijn naam staan, maar is bovendien ook goed voor vijf goals dit seizoen. In de spits is het dan weer opletten voor de Portugese reus Leonardo Miramar Rocha. Hij wordt geflankeerd door Kévin Mayingila Nzuzi Mata en Corenthyn Lavie, vorig weekend goed voor een doelpunt tegen Union.

Uitgelicht: Siebe Blondelle

Siebe Blondelle is sinds Cedric Vlaeminck het roer heeft overgenomen opnieuw een ‘hot topic’ bij Deinze. In de laatste twee wedstrijden mocht hij telkens in de basis starten en slikte hij maar één doelpunt. De 34-jarige verdediger kwam afgelopen seizoen over van KAS Eupen en speelde sindsdien vijftien matchen in het shirt van KMSK Deinze. In die vijftien matchen wist Blondelle ook al een keer de netten te laten trillen. Op speeldag 2 trof hij raak tegen RFC Seraing, het werd daar 3-2.

Blondelle is een voetballer met enorm veel ervaring. Voor hij bij ons aankwam speelde hij ruim lange tijd in de hoogste voetbalklasse van België. Siebe heeft ervaring bij Eupen, Waasland-Beveren, RAEC Mons, FC Verbroedering Dender Eendracht Hekelgem en Rot Weiss Ahlen, ook in Nederland deed hij ervaring op.

In totaal speelde Blondelle dit seizoen al 1208 minuten, waarbij hij dertien keer in de basis startte en twee keer is ingevallen. Onze verdediger is alvast goed voor 507 succesvolle passen dit seizoen en meer dan 64 geslaagde lange ballen van meer dan 32 meter. Op naar nog betere statistieken bij KMSK Deinze!

GOUDEN RELATIES

Dakota Vastgoed Domestic Services Group Ceyssens EDA Declercq