VR 19.08

20U00

Competitie

KMSK Deinze - Jong Genk

HOT Koop nu jouw KMSK Deinze wedstrijdshirt!

Naar de webshop!

Flash- On Bafode Dansoko: Van droom naar werkelijkheid

Ik wil mijn ambitie waarmaken met SK Deinze

Nieuws Bericht geplaatst op woensdag 10 maart 2021

Onze reporter Jan De Waele had dit keer een babbel met Bafodé Dansoko, afkomstig uit het Noorden van Frankrijk en dit seizoen overgekomen van La Louvière als extra spits. Als jonge kerel was Ronaldinho zijn grote voorbeeld. Hij kon goed dribbelen en soms prachtige doelpunten maken. Tijd om Dansoko iets beter te leren kennen.

Bafodé, van waar ben je afkomstig en waar liggen je roots?

Ik ben geboren in Roubaix in het Noorden van Frankrijk en woon er trouwens nog. Mijn roots echter liggen in het West-Afrikaanse Guinea of ook wel eens Guinee – Conakry genoemd naar de hoofdstad Conakry.

 

Wanneer ben je beginnen voetballen?

Ik ben in Roubaix beginnen voetballen toen ik 6 jaar was.

In Roubaix is er een soort ‘Centre Social’ dat ‘Hommelet Sport et Culture’ heet met o.m. een voetbalafdeling. Ik startte ooit als verdediger, evolueerde tot middenvelder en verder tot aanvaller. Ik kan zowel in de spits als op de flanken spelen. Toen ik 11 jaar was ben ik naar Wasquehal overgestapt om er tot mijn 17 jaar mijn jeugdopleiding verder te vervolmaken. Tussen mijn 17 en 19 jaar liet ik het veldvoetbal eventjes voor wat het was en heb ik in Roubaix bij het Futsal gespeeld. Als 19-jarige stapte ik over naar FC. Nantes, bij de 2de ploeg. Één seizoen later keerde ik terug bij het eerste elftal van Wasquehal maar maakte de laatste helft van dat tweede seizoen vol bij FC. Vaulx-en-Velin in

het departement Lyon. Nadien trok ik naar UR La Louvière – Centre in het Tivolipark waar ik twee seizoenen volmaakte. Het 1ste in 2de Amateur en het 2de in 1ste Amateur, zoals die reeksen toen werden genoemd.

 

Je bent bij SK. Deinze terechtgekomen. Kende je SK. Deinze?

Vorig seizoen scoorde ik in de thuismatch tegen Oranje-Zwart. Na afloop van het seizoen wou de coach van Deinze me bij de ploeg en van het een is het andere gekomen.

 

Is het Nederlands geen probleem voor jou?

Ik leef voor het voetbal en de voetbaltaal is universeel. Weet je dat we hier 1 uur per week Nederlandse les krijgen? We leren vooral de dagelijkse omgangstaal en zaken gericht naar voetbal. Een bewijs hoe de club professioneel bezig is met de opvang van haar spelers.

 

Hoe breng je je vrije tijd door?

Sowieso moet ook ik  rekening houden met de vorm van lockdown en avondklok. Het grootste deel van mijn vrije tijd breng ik thuis door met het kijken naar filmseries en uiteraard naar voetbal op TV. Bovendien ben ik een muziekliefhebber. En ik rust ook regelmatig. Voldoende rust en gepaste voeding zijn zeer belangrijk, in het bijzonder bij herstel na kwetsuren.

 

Wat is het voordeel van de live-uitzendingen?

Je kan gemakkelijker een analyse maken van de tegenstander. Zo zijn er op de duur geen geheimen meer voor elkaar. Dat brengt mee dat we elke match van onze eigen sterkte kunnen uitgaan en de competitie wedstijd per wedstrijd moeten bekijken.

 

Hoe ervaar je zonder publiek?

Het is nu niet anders maar spelen met publiek is uiteraard beter en de aanwezigheid van de supporters geeft ons een ferme boost. Gelukkig kunnen de wedstrijden op TV gevolgd worden. Of de supporters nog dit seizoen zullen toegelaten worden zal afhangen van hoe de huidige situatie evolueert. Ik zou het enorm leuk vinden, want de supporters hebben er recht op. Maar er lijkt toch nog een grote vorm van twijfel en onzekerheid omtrent het al-dan-niet spelen voor publiek. Ook mijn ouders kijken er naar uit om terug te mogen komen supporteren.

 

Wat zijn voor jou de bijzonderste kwaliteiten voor een aanvaller?

Een aanvaller moet voor mij sterk voor het doel zijn, snel in de ‘16’ komen, krachtig zijn en over heel wat technische vaardigheden beschikken.

Hoe schat je SK. Deinze als ploeg in?

Ik heb SK. Deinze reeds vorig seizoen leren kennen als een zeer goede ploeg die in de toenmalige 1ste Amateur kampioen is geworden met lengtes voorsprong. Het is een grote club met enorm veel ambitie en met een prachtig project dat heel wat vooruitzichten biedt voor de stad, de club, de sponsors, de spelers en van zelfsprekend ook voor de supporters. Toch een groot verschil met mijn vorige club. De trainingen zijn hier ook intenser en onze aanwezigheid op de club wordt zeer afwisselend ingevuld. Behalve de trainingen hebben we ook nog psychologische begeleidingen en praatsessies, wedstrijdanalyses, kiné en spierrelaxatie. Knap is ook dat de club me een werknemersattest heeft bezorgd zodat ik probleemloos de Frans-Belgische grens kan passeren.

 

Hoe evalueer je het huidig seizoen van SK. Deinze?

Een eindronde wordt na het gelijke spel van afgelopen weekend wel heel moeilijk of we zouden de resterende wedstrijden een ongelooflijke reeks moeten neerzetten. Maar we moeten realistisch zijn. Ik besef dat we nu een overgangsseizoen kennen en hoop dat we komend seizoen kunnen knallen. De doelstelling om een eindronde te ambiëren moeten we zeker hebben. Over de kampioen bestaat al een tijdje geen twijfel meer. Union Sint-Gillis wordt de verdiende kampioen.

 

SK Deinze beschikt over een ruime kern. Hoe sta je hier tegenover?

Dit heeft zonder enige twijfel z’n voordelen. Maar anderzijds is het ook wel zo dat er wekelijks spelers naast de selectie vallen. Ik net als mijn ploeggenoten willen er altijd bij zijn.  De concurrentie houdt ons scherp. In het begin van het seizoen kwam ik weinig aan spelen toe, maar ik ben me altijd op het voetbal blijven concentreren en nu kom ik meer en meer aan de bak en heb toch wel een stamplaats verworven. Ik ben ambitieus en wil zoveel mogelijk spelen en scoren. Ik wil oprecht plezier hebben in het voetballen. Ik ben nu 25 jaar en wil zo ver mogelijk evolueren in het spelletje.

Ik heb een 2-jarig contract met een optie voor nog één bijkomend seizoen.

GOUDEN RELATIES

Dakota Vastgoed Domestic Services Group Ceyssens EDA Declercq