ZA 29.01

20U45

Competitie

KMSK Deinze - RE Virton

HOT Koop nu jouw KMSK Deinze wedstrijdshirt!

Naar de webshop!

‘Tigers’ in Winterland

Voorbeschouwing Lierse Kempenzonen – KMSK Deinze

Nieuws Bericht geplaatst op vrijdag 12 februari 2021

De start van 2021 is een start in mineur geworden voor KMSK Deinze. We verloren onze eerste twee matchen van het seizoen tegen Union Saint-Gilloise en Lommel SK. Door de winterse omstandigheden vorig weekend werd de wedstrijd tegen Racing White Daring Molenbeek uitgesteld naar een nog nader te bepalen datum. Zo zijn we nog op zoek naar hun eerste drie punten van het voetbaljaar 2021. Zaterdagavond 13 februari trekken onze ‘Tigers’ naar ’t Lisp. We nemen het op de negentiende speeldag van de D1B Pro League op tegen Lierse Kempenzonen.

Speeldag 18 in de D1B Pro League werd er geen voor de geschiedenisboeken. Enkel de wedstrijd tussen leider Union Saint-Gilloise en Lierse Kempenzonen werd afgewerkt. De wedstrijd eindigde op 2-1 dankzij goals van het Brusselse spitsenduo Undav en Vanzeir. Emile Samyn wist de eer te redden voor Lierse Kempenzonen. Alle drie de andere wedstrijden werden niet gespeeld vorig weekend. Lommel SK liet op zaterdag verstek gaan voor de wedstrijd tegen RFC Seraing wegens coronaperikelen. Op zondag konden de wedstrijd tussen Club NXT-Westerlo en KMSK Deinze-RWD Molenbeek niet afgewerkt worden door de weersomstandigheden. In het klassement blijft Union autoritair leider, Seraing springt door het forfait van Lommel naar de tweede plaats en voor de andere ploegen in 1B blijft de situatie ongewijzigd.

Operatie redding is ingezet

Lierse Kempenzonen zit momenteel ‘in vieze papieren’ De Pallieters staan momenteel zevende in het klassement met 13 punten uit 18 wedstrijden. Een plek bij de laatste twee in het klassement lijkt onvermijdelijk, al kan in voetbal alles gebeuren. Club NXT staat op de laatste plaats in het klassement, maar kan dit seizoen niet degraderen. Dat wil zeggen dat de ploeg op de voorlaatste plaats uitkijkt op degradatie.

 

De Pallieters staan momenteel negen punten achter Molenbeek, al heeft die Brusselse club nog een match te goed. Met nog tien wedstrijden te gaan blijft de strijd om de voorlaatste plaats even spannend als die om de tweede plaats. Toch is Lierse niet van plan om bij de pakken te blijven zitten. Ze versterkten zich afgelopen wintertransferperiode met jong bloed en jonge talenten.

 

Een van die talenten is Jordy Gillekens, een jeugdproduct van OH Leuven met ervaring bij de A-kern van de Leuvenaars. De centrumverdediger doorliep in Leuven de jeugdkern en verdedigde in het seizoen 2018-2019 de kleuren van de Italiaanse club Fiorentina (U19). De verdediger kwam sinds de promotie van OHL naar 1A niet meer in actie. Daarnaast trok Lierse nog een andere speler aan van OHL. Brent Laes is een 20-jarige linksback die voorlopig nog niet kon doorbreken bij de eerste ploeg van Leuven. Hij moet de concurrentie aangaan met Timo Cauwenberg, die momenteel op een kaart van schorsing staat.

 

Bovendien ging Lierse ook bij Lommel shoppen. Jamal Aabbou is een jonge winger die onder Peter Maes uitgroeide tot een vaste basispion in de Lommelse elf. Dit seizoen loopt het spaak voor de twintiger. Aabbou komt maar weinig tot spelen toe en mocht slechts enkele korte invalbeurten maken.

 

Tot slot trok Lierse ook Tibeau Swinnen aan. Hij is een centrale middenvelder, die zonder club zat sinds afgelopen zomer. Daarvoor kwam hij aan de bak bij het Nederlandse Helmond. Hij kwam bij die club 65 keer in actie en scoorde zeven keer. Bovendien was hij goed voor vijf assists. De Belg tekende een contract tot het einde van het seizoen.

Onderlinge confrontaties

De wedstrijd tegen Lierse Kempenzonen wordt een duel tussen de vijfde en de zevende in het klassement. Bovendien wordt het de 130ste wedstrijd van Lennart Mertens in het shirt van Deinze. In 129 wedstrijden wist onze clubtopschutter 70 doelpunten te maken. Iets voor in de geschiedenisboeken.

 

We zijn in het voetbaljaar 2021 nog op zoek naar zijn eerste drie punten van het seizoen. Lierse wist die punten al binnen te halen op de eerste speeldag na de winterstop na een overwinning tegen Club NXT. Ondertussen verloor de club ook weer twee keer op rij.

 

We slikten in onze afgelopen twee duels acht doelpunten en blijft achter met een 0 op 6. Lierse Kempenzonen behaalde na de winterstop een 3 op 9. In onderlinge confrontaties staat het 2-0 voor Deinze. De laatste confrontatie, op 12 december, blijft in het geheugen gegrift staan. Toen vielen er maar liefst zeven doelpunten, met Deinze als uiteindelijke winnaar en De Belder als de ultieme verlosser. Ook op 4 oktober werd er met slechts één doelpunt verschil gewonnen, het werd toen 2-1.

 

Opvallende statistiek is dat de goalies van Lierse dit seizoen slechts een wedstrijd de netten schoon wisten te houden. Dutoit slaagde daar vier kier in. Bovendien krijgt Lierse 2,2 doelpunten binnen per match, Deinze doet het met 1,7 doelpunten per wedstrijd.

Uitgelicht: Gert Van Walle

Gert Van Walle is amper 24 jaar, maar is toch een boegbeeld in de selectie van KMSK Deinze. Niet alleen voor de eerste ploeg, maar ook voor de jeugd. De polyvalente speler die op meerdere posities uit de voeten is een jeugdproduct van Deinze en maakt zaterdag zijn rentree in de selectie na een blessure.

 

Van Walle speelde dit seizoen al 664 minuten in 1B in 12 verschillende optredens. Van die twaalf optredens startte hij er 6 in de basis en viel hij zes keer in. De polyvalente speler toont zich ook in verdedigend opzicht heel erg sterk. Zo heeft hij een tackle succes van 73% en scoort hij ook in de lucht sterk met acht op twaalf gewonnen luchtduels. Bovendien lukte Van Walle in zes dribbels en kwamen 32 van zijn lange ballen aan.

 

In totaal speelde Van Walle al 115 wedstrijden in het shirt van Deinze. 

GOUDEN RELATIES

Dakota Vastgoed Domestic Services Group Ceyssens EDA Declercq