VR 19.08

20U00

Competitie

KMSK Deinze - Jong Genk

HOT Koop nu jouw KMSK Deinze wedstrijdshirt!

Naar de webshop!

’t Kuipje wordt een scherprechter

Voorbeschouwing KVC Westerlo – KMSK Deinze

Nieuws Bericht geplaatst op vrijdag 26 februari 2021

Met nog negen matchen te gaan in 1B ligt de strijd nog altijd niet in een definitieve plooi. Het is zoals Cruijff jaren geleden al had voorspeld: “Voetballen is simpel, maar het moeilijkste dat er is, is simpel voetballen.” In 1B liegt die leuze niet, want iedereen kan van elkaar winnen. Onze mannen haalden vorige week hun eerste drie punten binnen in 2021. De beloften van Club NXT vormden geen partij en gingen met 4-0 voor de bijl. De strijd om de tweede plaats ligt nog altijd open met drie ploegen op een punt van elkaar. The ‘Tigers’ volgen op vijf punten van de barrageplaats. Zondagavond, 28 februari om 20 uur, volgt de scherprechter tegen KVC Westerlo.

Op de twintigste speeldag in de DB Pro League heeft Deinze gedaan wat het moest doen. In ons eigen Burgemeester Van de Wielestadion klopten we de Brugse jonkies met 4-0. Die jonkies mogen best letterlijk genomen worden, want afgelopen weekend stond het jongste profelftal ooit tussen de lijnen in ons stadion. Club NXT verloor zo voor de vijftiende keer dit seizoen en blijft troosteloos laatste met zeven punten. Deinze klom dankzij de overwinning naar de vijfde plaats op vijf punten van de tweede plek. Union, dat over een aantal weken kampioen kan spelen, won dan weer de topper tegen RFC Seraing en Lommel klopte dan weer Lierse Kempenzonen. Door het puntenverlies van Seraing, komt Lommel zo opnieuw tot op een punt van de tweede plaats. En omdat ook Westerlo met het kleinste verschil verloor tegen RWDM, ligt alles opnieuw op een zakdoek van elkaar en blijft het spannender dan ooit.

Uitgelicht: Westelse transfers

Westerlo heeft niet stilgezeten op de transfermarkt afgelopen transferperiode. Ze haalden maar liefst vier nieuwe spelers binnen. De eerste transfer die Westerlo was de transfer van de Zwitserse rechtsachter Léo Seydoux. De verdediger tekende een contract voor 3,5 seizoenen en komt over van de Zwitserse kampioen BSC Young Boys Bern. Veel aandeel had de Zwitser niet in de titel van zijn club, want hij werd vorig seizoen uitgeleend aan NE Xamax.

Bovendien versterkte Westerlo zich ook met de 23-jarige verdediger Rubin Seigers. De jonge verdediger heeft al ervaring in 1B want vorig seizoen hielp hij mee aan de titel van Beerschot. Toch beleefde hij niet veel plezier aan zijn periode bij Beerschot, want daar werd hij afgeremd door een blessure. Rubin doorliep tijdens zijn nog prille carrière de jeugdacademie van KRC Genk, maar vertrok afgelopen winter definitief naar ’t Kuipje. Nog een andere verdediger die aangetrokken werd is Guy Serge Yameogo. Hij wordt gehuurd voor een periode van 18 maanden van de Turkse tweedeklasser Samsunspor. Yameogo verdedigde dit seizoen drie wedstrijden de clubkleuren van Samsunspor. Hij wordt de vierde speler bij Westerlo met Ivoriaanse roots.

Tot slot versterkte Westerlo zich ook nog op aanvallend vlak. Van diezelfde Turkse tweedeklasser huren ze ook de 25-jarige Fransman Ange-Freddy Plumain. De linksbuiten is een voormalig Frans jeugdinternational, maar kwam na een coronabesmetting nog nauwelijks aan de bak bij zijn Turkse werkgever. Bij Westerlo wil de speler nieuw leven in zijn carrière blazen met extra speelminuten. De Franse aanvaller was bovendien al trefzeker voor Westerlo in de wedstrijd tegen RFC Seraing.

Onderlinge confrontaties

De wedstrijd tussen KVC Westerlo en KMSK Deinze wordt een duel tussen de vierde en de vijfde in het klassement. In totaal wist Westerlo dit seizoen al acht keer te winnen, onze mannen doen het met een overwinning minder dit seizoen. Opvallend is wel dat beide ploegen al evenveel keer de weg naar doel wisten te vinden dit seizoen. Zowel Westerlo als Deinze scoorden dit seizoen al 29 keer. Bij de Tigers komt een derde van die doelpunten van onze topschutter Lennart Mertens. Bij Westerlo liggen de doelpunten meer verspreid. Igor Vetokele, Atabey Cicek en Lukas Van Eenoo scoorden dit seizoen allebei zeven keer.

In totaal kreeg Westerlo dit seizoen nog maar 22 doelpunten tegen, dat wil zeggen slechts 1,2 doelpunten per wedstrijd. Westerlo kan dus rekenen op een sterke defensie waarbij Pietro Perdichizzi en Noël Naby Soumah de vaste steunpilaren zijn. Bovendien rekent onze tegenstander ook op de diensten van Berke Özer, de doelwachter miste dit seizoen nog maar één match.

Voor de match tegen KMSK Deinze zal Westerlo wel niet kunnen rekenen op de diensten van zijn aanvaller Kurt Abrahams. De spits kreeg afgelopen weekend een rode kaart nadat hij protesteerde bij scheidsrechter Pirard. Het bondsparket liet weten dat hij voor twee wedstrijden geschorst is en dus zo de match tegen Deinze mist.

Uitgelicht: Tom Vandenberghe

De 150ste match van Tom Vandenberghe in het shirt van KMSK Deinze kunnen we ook in deze voorbeschouwing niet aan ons laten voorbijgaan. Onze keeper kwam in 2015 over van Sparta Petegem en sindsdien speelde hij zich meer en meer in de kijker bij KMSK Deinze.

In zijn eerste seizoen in Deinse kleuren verdedigde hij zeventien wedstrijden de kleuren van onze club. Vorig seizoen, toen we de titel behaalden in de eerste amateurklasse, speelde ook Tom Vandenberghe een groot aandeel daarin. In 24 wedstrijden werd hij amper zestien keer gepasseerd. Daarmee slikte hij amper 0,66 tegendoelpunten per wedstrijd. In zijn zes wedstrijden die hij dit seizoen al speelde, wist hij 2 keer de nul te houden. En wij hopen met z’n allen dat er nog meer clean sheets mogen bijkomen!

GOUDEN RELATIES

Dakota Vastgoed Domestic Services Group Ceyssens EDA Declercq