VR 19.08

20U00

Competitie

KMSK Deinze - Jong Genk

HOT Koop nu jouw KMSK Deinze wedstrijdshirt!

Naar de webshop!

STILLE KRACHT ALS VRIJWILLIGER BIJ SK DEINZE

«Sven steekt zijn hele ziel in het Sportje»

Nieuws Bericht geplaatst op dinsdag 09 februari 2021

Je ziet hem niet zoveel. In alle stilte zet hij zich tomeloos én gratis in voor oranje-zwart. Zijn naam: Sven. Straks 31 jaar supporter. Perfectionist in zijn job als digitaal drukker en grafisch ontwerper/dtp’er. Aan zijn oog ontsnapt geen enkel detail in het Sportje, het clubblad van SK Deinze. Kritisch als hij is moet alles perfect worden afgewerkt: logo’s, foto’s, ontwerpen, artikels, je noemt het maar, hij ontfermt er zich over met heel veel zorg en geduld. Elke thuiswedstrijd bezorgt hij de pancarten voor de persconferentie met de namen van trainers en spelers met bijhorend clublogo. Tot voor kort maakte hij ook de menukaarten bij de footlunches met vermelding van de matchbalschenkers. En dat allemaal gratis, gewoon uit liefde voor de club. Gelukkig bestaan ze nog, mensen zoals Sven.

“Mijn eerste wedstrijd die ik volgde was op zondag 11 februari 1990,  SK Deinze – Moeskroen, die we helaas verloren met  0-1. Ik zat toen in het leger”, herinnert Sven zich nog als de dag van gisteren. “Moeskroen nam door die zege de leiding over van Deinze en speelde kampioen met zeven punten voorsprong op ons”, vult Sven aan. Ondanks de nederlaag bleef hij supporteren. “De kampioenstitel in derde klasse in 1993 blijft me vers in het geheugen hangen. Hoe kan het ook anders. Het was niet alleen een euforisch sportief moment want in diezelfde maand ben ik ook getrouwd - en dat nog steeds!”, zegt Sven met een glimlach. “In die tijd van  tweede klasse volgde ik Deinze nog meer van nabij op dan nu in die zin dat ik ook veel verplaatsingen maakte naar o.a. Kortrijk, Waregem, Lokeren, Eeklo”, vervolledigt Sven.

Sven is sedert 2007 nog actiever betrokken bij de club. Enerzijds hielp hij jaren mee in het perslokaal en anderzijds vind je hem iedere thuismatch terug in het omroeplokaal. “Tot 2018 hielp ik in de perszaal en vanaf 2015 was ik aanvankelijk  stand-in voor Hendrik die het scorebord bediende en de muziek draaide, maar intussen doe ik dit vanaf oktober 2017 fulltime. Oh ja, augustus 2007 was ook voor mij de start van het Sportje, het clubblad. Ik ontwierp destijds ook de affiches, flyers en drankkaarten van Deinze”, aldus Sven. Hij verzorgde ook één seizoen, 2012 – 2013, de techniek voor het programma DUG-OUT op radio Tequila, een programma van, voor en door de supporter van SK Deinze. Dit programma dat op antenne kwam op vrijdagavond hield op te bestaan in 2013.                      

Sven verdient het om in de kijker te staan. We zijn hem met SK Deinze dankbaar voor zijn inzet. Hopelijk kunnen we nog jaren samen genieten van het voetbalgebeuren.

GOUDEN RELATIES

Dakota Vastgoed Domestic Services Group Ceyssens EDA Declercq