ZA 29.01

20U45

Competitie

KMSK Deinze - RE Virton

HOT Koop nu jouw KMSK Deinze wedstrijdshirt!

Naar de webshop!

VAN SUPPORTER TOT MEDEWERKER BIJ SK DEINZE

«Ruben Gekiere ontwikkelde de website en maakt nu ook deel uit van het communicatieteam»

Nieuws Bericht geplaatst op donderdag 14 januari 2021

36 jaar is hij en al bijna 30 jaar supporter van SK Deinze. Hij genoot een opleiding informatica, werkte enkele jaren in dienstverband binnen de IT-sector om daarna zijn eigen firma op te richten, een IT consulting bedrijf en ontwikkelaar van webapplicaties. Toch besliste Ruben vorig jaar uit het bedrijf te stappen, klaar voor een carrièreswitch. “Na 15 jaar in de IT-wereld had ik het even gezien; de drang voor een nieuwe uitdaging kwam meer en meer in me op”, vertelt Ruben. “Ik wil het nu over een totaal andere boeg gooien en zie wel wat er op mijn pad komt. Er is geen haast bij. Vooral het gevoel moet goed zitten en zal grotendeels mijn keuze mee bepalen”, vervolgt Ruben. Dit betekent dat hij momenteel meer tijd kan vrijmaken voor zijn eerste passie, het voetbal, voor zijn favoriete club Deinze.

“De eerste match die ik van Deinze zag was de titelmatch, eerder een galamatch tegen Namen. We wonnen toen met 5-2. Ik mocht mee met mijn vader. De week daarvoor was de titel verzekerd toen we Charleroi versloegen met 0-1. Het was voor mij een onvergetelijk moment en wou meer van dat. Sedert het seizoen 93-‘94, het eerste jaar dat we in tweede klasse zaten, ben ik zo quasi altijd komen kijken. Ik was toen 9 jaar. Ik heb heel veel mooie herinneringen aan Deinze: Nico Vanderdonck blijft mijn favoriete speler”, vertelt een enthousiaste Ruben.

“Een andere passie – ik durf gerust stellen een bezetenheid –, al van in mijn jeugd, is alles wat te maken heeft met IT, al is dit momenteel wat getemperd. Op mijn 15de leerde ik websites maken via handleidingen die ik op het internet vond. Zo ontwikkelde ik in april 1999 een eerste website van SK Deinze, die later uitgroeide tot de officiële site”, aldus Ruben.

Logisch dat Ruben zijn studies afwerkte in de informaticarichting, eerst in het middelbaar aan het Erasmus Atheneum te Deinze en in het hoger onderwijs in Kortrijk, waar hij de richting Multimedia volgde. Na enkele jobs in de IT sector begon hij zelfstandig te werken in 2010 en richtte in 2014 zijn eigen firma ‘Progressive’ op. “We ontwikkelden onder meer de huidige website van SK Deinze en creëerden toen ook een tool om de sociale media van SK Deinze te automatiseren, met name SocialScore. Zo werd oranje-zwart beter op de sociale mediakaart gezet. Maar dit werd ondertussen ook gebruikt door een vijftiental andere professionele voetbalclubs en ook bij topclubs in het basket- en volleybal”, verduidelijkt Ruben. “De periode als zelfstandige was hevig. Misschien dat corona me deed nadenken en beslissen om een ander carrière pad te kiezen. Daarom stapte ik eind vorig jaar uit het bedrijf dat ondertussen 15 werknemers telt. Wat ik precies ga doen is momenteel nog een vraagteken, ik ben alle opties aan het bekijken en sta open voor nieuwe ideeën”, zegt Ruben Gekiere. “Momenteel heb ik iets meer ruimte gekregen om mij voor Deinze in te zetten. Zo bestuur ik de Led-boarding, het licht & geluid in de vip (wanneer die terug open is natuurlijk), schrijf ik artikels, help ik mee bij communicatie en de B2B en neem ik over waar nodig. Zo was ik onlangs ook stadionomroeper en persmoderator. Natuurlijk kan mijn IT-kennis hulp bieden in het oplossen van probleemstellingen en issues” aldus nog Ruben, die stilletjes hoopt met SK Deinze ooit in de Jupiler League te kunnen aantreden.                            

GOUDEN RELATIES

Dakota Vastgoed Domestic Services Group Ceyssens EDA Declercq