VR 19.08

20U00

Competitie

KMSK Deinze - Jong Genk

HOT Koop nu jouw KMSK Deinze wedstrijdshirt!

Naar de webshop!

Op bezoek bij de City Football Group

Voorbeschouwing Lommel SK – KMSK Deinze

Nieuws Bericht geplaatst op donderdag 28 januari 2021

Revanche na het verlies van vorige week tegen leider Union Saint-Gilloise, dat is de boodschap van de zeventiende speeldag voor ‘The Tigers’. Om het met de woorden van Youssef Challouk te zeggen: “Lommel is een tegenstander die ons ligt.” Bovendien konden de Lommelaren nog niet winnen tegen KMSK Deinze. Op vrijdagavond 29 januari maken de Oost-Vlamingen de verplaatsing naar het Souvereinstadion voor de zeventiende speeldag in de D1B Pro League.

Na zestien competitiewedstrijden in de D1B Pro League blijft alles op een zakdoek van elkaar liggen. Enkel tegen de leider in het klassement, Union Saint-Gilloise, valt er voorlopig niets te beginnen. De strijd om de tweede plaats blijft de competitie bepalen. Vijf ploegen staan op vijf punten van elkaar en strijden voor de barrageplaats, die uitgeeft op een barragewedstrijd en zo een mogelijke promotie. KMSK Deinze verloor afgelopen weekend met 2-4 van leider Union. KVC Westerlo sprong vorig weekend dan weer naar de tweede plaats in het klassement na de 4-3 zege tegen RFC Seraing. Lommel SK won na een sterke remonte tegen RWDM. De Brusselse ploeg kwam voor de rust nog 0-2 voor, maar met dank aan Kadiri, Neven en topschutter Ugalde werd de achterstand helemaal weggewerkt. Tot slot nam Lierse Kempenzonen afstand van de laatste plaats. Zij wonnen met 3-1 van Club NXT.

Statistieken zestiende speeldag

Na een break van een grote maand hadden de 1B-teams er afgelopen weekend duidelijk veel zin in. Het werd een recordspeeldag voor de Belgische competitie. De vier 1B-wedstrijden leverden 22 doelpunten op, dat betekent een gemiddelde van 5,5 goals per match. Zo werd het doelpuntenrecord van speeldag 6 eerder dit seizoen verbroken. Voor het vorige doelpuntenrecord moeten we al terug naar het seizoen 2016-2017. Toen vielen er 18 goals op speeldag 10 van die jaargang.

 

Een ander record dat niemand ontgaan is, is de goal van Dante Vanzeir. De spits van Union scoorde al na zeven seconden in de wedstrijd tegen KMSK Deinze. Hij heeft nu het record van snelste profgoal in alle Belgische competities op zijn naam staan. Volgens de spits van Union haalden ze de mosterd bij het Italiaanse AC Milan. Op 20 december vorig jaar scoorde Braziliaan Leao de snelste goal in de Italiaanse voetbalgeschiedenis na amper 6.62 seconden.

Transfermarkt is geopend

De maand januari staat gelijk aan transfers, maar ook een nieuw voetbaljaar 2021. Volgens transfermarkt.be heeft Lommel SK de meest waardevolle selectie van de 1B-reeks. Met dank aan City Football Group beschikt de club over heel wat buitenlandse talenten. De totale waarde van de Lommelse selectie wordt geschat op 10,43 miljoen euro. Volgens diezelfde website beschikt KMSK Deinze over een selectie met een waarde van 4,75 miljoen euro.


Geen transfer deze winter voor KMSK Deinze, maar die zijn er wel bij de tegenstander van vrijdagavond. Lommel SK Versterkte zich met Koki Saito. Bij de Lommelse club tekent hij een contract tot 2025. De Japanse jeugdinternational is een polyvalente aanvallende middenvelder. Zo kan hij ook als centrumspits of linksbuiten uit de voeten. Amper 19 jaar is hij nog maar. In de Japanse eerste klasse speelde hij dit seizoen 32 wedstrijden en was hij goed voor drie doelpunten en evenveel assists. Volgens verschillende bronnen telde Lommel meer dan 2 miljoen euro neer voor de Japanner.

 

Bovendien trok Lommel nog een ander jong talent aan. Met dank aan de City Football Group trok de Limburgse club ook de Braziliaanse middenvelder Diego Rosa aan. Hij werd wereldkampioen met de U17 van zijn land. De speler zou City Football Group maar liefst elf miljoen euro kosten.

 

Ook in de andere richting viel er heel wat nieuws te rapen bij Lommel. Mitja Krizan wordt verhuurd aan het Sloveense NK Bravo. De spits kon nooit doorbreken in Limburg en wist in achttien wedstrijden slechts een keer te scoren. Bovendien nam de club ook afscheid van Sebastiaan Brebels. De Belgische middenvelder van 25 was een vaste pion in de basis, maar past niet binnen de filosofie van City Football Group. Hij trekt naar de IJslandse club Knattspyrnufélag Akureyrar, dat zevende staat in de Urvalsdeild, de eerste klasse van IJsland. Tot slot nam Lommel ook afscheid van Jamal Aabbou. De winger trekt op huurbasis richting Lierse Kempenzonen.

Blessureleed

Niet alles is rozengeur en maneschijn bij Lommel. De club kampt net als Deinze met heel wat blessureleed. Stijn Wuytens, die vorige zomer overkwam van AZ, ligt alweer in de lappenmand. Tijdens de trainingen liep de verdediger een spierblessure op en hij zou zo’n vier weken buiten strijd zijn. Ook Thomas Agyepong liep een spierscheur op. Hij zou ook vier weken langs de kant staan.

Spelers om in de gaten te houden

Lommel kan rekenen op twee certitudes in hun selectie. Laurent Lemoine en Tomas Svedkauskas misten nog geen enkele minuut van het seizoen 2020-2021 in 1B. Bovendien behoort Lemoine tot de beste passeurs in de Lommelse selectie. Hij slaagde in 770 passes en steekt zo ver boven zijn teamgenoten uit. Samen met Glenn Neven is hij een van de vaste steunpilaren in de Limburgse selectie.

 

Neven, die vorig weekend goed was voor remonte tegen RWDM, blinkt uit als stofzuiger op het middenveld. Samen met Lemoine won hij al de meeste luchtduels. Bovendien zijn diezelfde twee spelers sterk in uitverdedigende acties en succesvolle terugspeelballen.

 

In het aanvallend compartiment rekenen de Limburgers vooral op de diensten van Kolbeinn Thordarson, Kevin Kis en Anass Zaroury. Zij zorgen voor de aanvoer richting topschutter Manfred Ugalde. De Costa-Ricaan is dit seizoen al goed voor acht doelpunten en doet het daarmee een doelpunt minder goed als Lennart Mertens. Ook Zaroury wist al zes keer dit seizoen de netten te laten trillen.

Onderlinge confrontaties

De wedstrijd tussen Lommel en KMSK Deinze wordt een duel tussen de vierde en de vijfde in het klassement. Lommel bleef zijn laatste twee wedstrijden ongeslagen met overwinningen tegen Club NXT en RWDM. KMSK Deinze was dan weer vijf speeldagen ongeslagen, maar verloor vorig weekend tegen Union.

 

Lommel won dit seizoen een wedstrijd meer dan Deinze, maar verloor ook een wedstrijd meer. De Limburgse club heeft een doelpuntenratio van bijna twee goals per wedstrijd terwijl de Tigers het doen met een ratio van 1,4. Dutoit wist zijn netten ook een wedstrijd meer schoon te houden dan de goalie van Lommel, Svedkauskas.

 

Lommel wist dit seizoen nog niet te winnen van Deinze. In onderlinge confrontaties staat het 1-1-0. Op 27 september wonnen de Oost-Vlamingen met 1-2 van Lommel, op 21 november speelden beide teams 1-1 gelijk.

Uitgelicht: Dylan De Belder

Het heeft even geduurd voor Dylan De Belder, maar de voormalige spits van Cercle Brugge komt onder stoom bij KMSK Deinze. In zijn laatste wedstrijden voor KMSK Deinze was hij goed voor drie goals in vier matchen.

 

De Belder kwam vorige zomer over van Cercle Brugge, waarvoor hij drie seizoen speelde. In totaal mocht De Belder dit seizoen al 10 keer spelen in het shirt van Deinze. Hij is goed voor een goal elke 162 minuten.

 

Ook bij Cercle Brugge deed De Belder vaak de netten trillen. In 70 optredens in het shirt van groen-zwart was de Belgische spits van 28 goed voor negen goals en zes assists. De Belder speelt vrijdagavond trouwens tegen een van zijn ex-clubs. In het seizoen 2015-2016 werd hij verhuurd door Waasland-Beveren aan Lommel. In het seizoen 2016-2017 was hij goed voor 18 goals in 29 matchen voor de club. Ongetwijfeld een extra motivatie voor de spits van Deinze.

 

 

GOUDEN RELATIES

Dakota Vastgoed Domestic Services Group Ceyssens EDA Declercq