VR 19.08

20U00

Competitie

KMSK Deinze - Jong Genk

HOT Koop nu jouw KMSK Deinze wedstrijdshirt!

Naar de webshop!

Gedreven sportverslaggever volop in actie bij radio Tequila en SK Deinze

EMILE WALLAYS: «STUDENT JOURNALISTIEK MET TALENT»

Nieuws Bericht geplaatst op woensdag 27 januari 2021

Zondagmorgen 8 uur. Emile is live aanwezig in de studio van Radio Tequila, zijn voorbereiding bij de hand, klaar om zijn programma GOAL te presenteren. Aansluitend om 10 uur vervoegt hij als co-presentator/interviewer UP-TO-DATE, het wekelijkse twee uur durende socio-culturele programma. Hij verslaat elke thuiswedstrijd van SK Deinze, live vanuit de radiostudio op de club en schrijft bovendien een voorbeschouwing én matchverslag van elke wedstrijd, voor de website en de nieuwsbrief. Maar ook bij de jeugd helpt hij mee aan de communicatie. Emile Wallays is zijn naam. Jong, bescheiden maar bijzonder ambitieus. Derdejaarsstudent journalistiek. Emile heeft een doel. Journalistiek is zijn toekomst. En dat zullen we geweten hebben.

Ze bestaan nog: jongeren die op zondagmorgen vroeg uit de veren zijn om een hobby uit te oefenen. Emile doet dat nu al iets meer dan twee jaar. Een hobby die ongetwijfeld zijn toekomst wordt: ‘journalistiek’. “Al ben ikzelf niet echt een sportman – ‘buiten het fietsen bij goed weer’, zegt hij met een alleszeggende smile – toch ben ik bezeten door de sport, al van kindsbeen af. De passie voor het wielrennen is er met de paplepel ingegoten en ook het voetbal volg ik al van kleins af aan op. SK Deinze voelt als thuis aan”, vertelt Emile heel enthousiast. “Ik hou van nieuwe uitdagingen en nieuwe opdrachten. Mijn dagen zijn goed gevuld. Misschien neem ik wel te veel hooi op mijn vork. Van school uit krijgen we heel wat opdrachten. In combinatie met al mijn buitenschoolse activiteiten is het daarom zeker en vast plannen geblazen en een goed overzicht bewaren van hoe de week er gaat uitzien”, gaat Emile verder.  

Op mijn vraag naar wat zijn voorkeur uitgaat, geschreven of gesproken pers, was zijn reactie overtuigend: “De gesproken pers is zeker mijn grote ambitie voor later, zowel radio of TV maar ook artikels schrijven doe ik graag. Ik ben sowieso een manusje-van-alles. Ik zit nog in een fase waar ik nog volop aan het leren ben. Radio geeft me wel een goed gevoel door het rechtstreekse contact met het publiek, de luisteraar. Maar gemakkelijk is het zeker niet want elke fout wordt direct uitvergroot. Een tekst kan je zelf nalezen en eventuele fouten gemakkelijker corrigeren wat bij radio of TV niet het geval is. De adrenaline is stukken groter bij het radio-maken en daar hou ik wel van”, aldus Emile.

Volgend jaar studeert hij af aan de hogeschool Howest te Kortrijk. “Het einde van vorig schooljaar en ook dit schooljaar zijn speciaal, daar hoeft ik geen tekening bij te maken.  Veel lessen werden online gegeven. Niet altijd leuk maar dat geldt voor alle studenten. In december werden we wel op de campus verwacht omdat het praktijklessen waren. Dat houdt in: camera leren bedienen, nieuws lezen en een radioprogramma presenteren. Anderzijds spaarden de digitale lessen me heel wat tijd uit wat mij dan weer meer ruimte gaf voor mijn hobby’s, al zijn al mijn hobby’s aan mijn opleiding gerelateerd. Ik leer elke dag bij en ik weet dat ik nog veel moet leren maar dat vind ik zeker niet erg, integendeel”, besluit een wijze Emile. En weg is hij, op naar een nieuwe opdracht… wellicht voor KMSK Deinze.

GOUDEN RELATIES

Dakota Vastgoed Domestic Services Group Ceyssens EDA Declercq