VR 19.08

20U00

Competitie

KMSK Deinze - Jong Genk

HOT Koop nu jouw KMSK Deinze wedstrijdshirt!

Naar de webshop!

De leider op bezoek in het Burgemeester Van de Wielestadion

Voorbeschouwing KMSK Deinze - R Union SG

Nieuws Bericht geplaatst op vrijdag 22 januari 2021

De winterstop zit erop en de batterijen zijn helemaal opgeladen voor de tweede seizoenshelft in de D1B Pro League. Voor de eerste keer van dit nieuwe jaar, 2021, maken de Tigers hun opwachting in het Burgemeester Van de Wielestadion. KMSK Deinze neemt het zaterdagavond 23 januari op tegen de leider in de D1B Pro League, Royale Union Saint-Gilloise. In de vorige twee recente ontmoetingen kon Deinze geen vuist maken tegen de Brusselaars. SK Deinze is alvast klaar voor een stunt.

Na vijftien competitiewedstrijden in de D1B Pro League is het voor de tweede plaats spannender dan ooit. Vlak voor de winterstop speelde KMSK Deinze gelijk tegen RFC Seraing. Beide ploegen schoten weinig op met het enige punt. KVC Westerlo, dat momenteel op de derde plaats staat, verloor dan weer met 2-1 tegen KVC Westerlo. Leider Union zag zo zijn voorsprong vergroot worden tot negen punten op eerste achtervolger RFC Seraing. Lommel United en RWD Molenbeek konden dan weer profiteren van het puntenverlies bij de nummers twee tot vier in het klassement. Beide ploegen komen zo dichter bij de tweede plaats van RFC Seraing. In totaal staan vijf ploegen op vijf punten van elkaar. Het wordt ongetwijfeld een spannende strijd voor de tweede plaats. Die positie geeft recht op een barragematch tegen nummer zeventien uit de eerste klasse en zo zit een mogelijkheid tot promotie er nog altijd in.

Oefenmatchen

In de winterstop is het vanzelfsprekend dat ploegen oefenwedstrijden afwerken. Zowel KMSK Deinze en Union hadden die boodschap goed begrepen. Union nam het in die oefenwedstrijden op tegen RSC Anderlecht en oefende ook tegen KRC Genk. In die beide wedstrijden kwam Union sterk voor de dag en legden ze enkele straffe statistieken voor. Tegen de Limburgers werd het 4-4 met dank aan goals van Burgess, Leynen, Undav en Vanzeir.

 

Ook tegen RSC Anderlecht kwam Union sterk uit de hoek. Via Vanzeir kwamen de Brusselaars op voorsprong. De topscorer van Union had daarna nog enkele kansen op de 0-2, maar hij faalde in de afwerking. Het werd uiteindelijk 0-1 voor de troepen van Mazzu tegen een RSCA-selectie van invallers en beloften.

 

In tegenstelling tot de Brusselaars oefende KMSK Deinze slechts een keer afgelopen winterstop, maar dat deden ze wel met verve. Op het veld van Royal Antwerp FC wonnen de Tigers met 2-4 van de Great Old. Doelpuntenmakers voor KMSK Deinze waren De Belder, Mertens, Blondelle en Dansoko. Voor Antwerpen scoorde Benson twee keer.

Spelers om in de gaten te houden

Na vijftien speeldagen in de D1B Pro League is er al heel wat duidelijk geworden. Zo kan Union rekenen op een sterk aanvallend compartiment met heel wat verschillende doelpuntenmakers. In totaal scoorde de Brusselse club al 36 keer in vijftien verschillende wedstrijden. Dat betekent dat Union er elke wedstrijd minstens twee in het mandje kan leggen van de tegenstanders. De doelpunten danken ze vooral aan Dante Vanzeir. De jonge Belgische spits kwam afgelopen zomer over van KV Mechelen. In 1B vond hij al twaalf keer de weg naar doel. Ook zijn spitsbroer Deniz Undav wist al zes keer de netten te laten trillen voor de Brusselse club.

 

Bovendien kan Union ook rekenen op een ijzersterk middenveld met daarbij twee spilfiguren. Teddy Teuma en Casper Nielsen zorgen voor heel wat beslissende acties en ook in verdedigend opzicht blinkt Teuma vooral uit. De Franse middenvelder is vooral beslissend met zijn tackles, passes en onderscheppingen. Hij speelt als het ware als een stofzuiger voor de verdediging. Ook de Deen Casper Nielsen is een man om in de gaten te houden. In de eerste competitiewedstrijd van het seizoen scoorde hij een vrije trap tegen Deinze. Ondertussen is hij goed voor vier doelpunten dit jaar. En ook zijn laatste beslissende pass mag er zijn. Hij voorzag de aanvalslinie van Union al van drie assists.

 

In het verdedigende compartiment kan Union rekenen op de Engelse verdediger Christian Albert Burgess. De Brit is goed voor 611 geslaagde passes, blinkt ook uit op vlak van uitverdedigen en ook in de lucht is hij moeilijk af te stoppen. Burgess won maar liefst 70 luchtduels en steekt daarmee ver boven iedereen uit bij Union. Hij moet ongetwijfeld het duel aangaan met Lennart Mertens, die ook 71 gewonnen luchtduels op zijn naam heeft staan.

Statistieken

De wedstrijd tussen KMSK Deinze en Royale Union Saint-Gilloise wordt een duel tussen de vierde en de eerste in het klassement. Deinze is bezig aan een sterk parcours, want in de laatste vijf wedstrijden bleef de Oost-Vlaamse club ongeslagen. In totaal wonnen de ‘Tigers’ twee wedstrijden van de vijf en speelden ze drie keer gelijk.

 

Ook Union doet het dit seizoen uitstekend. De Brusselse club verloor dit seizoen nog maar twee keer en in totaal zijn ze goed voor 11 gewonnen wedstrijden. In hun laatste vijf wedstrijden pakte coach Felice Mazzu uit met 12 op 15. Enkel de wedstrijd tegen RFC Seraing verloren de Brusselaars met 1-0. Het wordt zaak voor de Tigers om de verdediging van Union te doorbreken, want in zeven van de vijftien wedstrijden hield doelwachter Moris zijn netten schoon. Bovendien krijgen ze minder dan 1 doelpunt per speeldag tegen.

 

KMSK Deinze doet het met 4 clean sheets en een gemiddelde van 1,3 doelpunten per wedstrijd en 1,4 doelpunten per wedstrijd krijgen ze dan weer tegen.

Uitgelicht: Niels De Schutter

Op de zestiende speeldag van het seizoen pikken we opnieuw een onmisbare schakel eruit in de selectie van KMSK Deinze. Niels De Schutter maakte al twaalf keer dit seizoen zijn opwachting in 1B. De verdediger viel in de laatste wedstrijd voor de winterstop uit met een hersenschudding, maar daarvoor verzekerde hij zich van een vaste stek in de verdediging van KMSK Deinze.

 

De concurrentiestrijd ligt hoog in de verdediging van Deinze met onder andere ook nog Seth De Witte, Siebe Blondelle en ook Viktor Boone, die terug is uit blessure. Toch kan De Schutter aardige statistieken voorschotelen.

 

De verdediger is goed voor een passnauwkeurigheid van 352 geslaagde passes, daarmee staat hij op de vierde plaats in de selectie van KMSK Deinze. De Schutter is ook de centrale verdediger met het meest succesvolle tackles, hij heeft er 11 op zijn naam staan. Daarnaast blinkt de verdediger ook uit op vlak van onderscheppingen, uitverdedigende acties en terugspeelballen.

 

Afwachten wordt het voor wie coach David Gevaert kiest centraal achterin in de verdediging van KMSK Deinze.

 

Voorbeschouwing door Emile Wallays.

GOUDEN RELATIES

Dakota Vastgoed Domestic Services Group Ceyssens EDA Declercq