VR 19.08

20U00

Competitie

KMSK Deinze - Jong Genk

HOT Koop nu jouw KMSK Deinze wedstrijdshirt!

Naar de webshop!

WIM DE SCHUYTER: SK DEINZE MEDEWERKER IN GOEDE EN KWADE DAGEN

MEDEWERKER IN DE KIJKER

Nieuws Bericht geplaatst op dinsdag 08 december 2020

Zaterdagavond 28 november, wedstrijd KMSK Deinze tegen club Brugge (NXT). Rond halfzeven kom ik de parking nabij de 818 – lounge opgereden. Als persverantwoordelijke en als tijdelijke omroeper van dienst - ondanks het feit dat er geen publiek wordt toegelaten - is de pers wel aanwezig om hun verslag op te maken van de wedstrijd. Gezien mijn persoonlijk mobiliteitsprobleem is het niet evident om voortdurend met krukken rond te tsjollen en dus brengt de rolstoel in deze soelaas. En jawel, pas aangekomen of daar komt hij heel spontaan met mijn viervoeter aangerold, Wim, de altijd sympathieke en behulpzame man.

Ondanks zijn eigen miserie - hij verloor in minder dan twee maand tijd zijn beide ouders -  blijft hij zijn club oranje-zwart trouw. ‘In goede en kwade dagen’ weet de 47-jarige vrijgezel Wim, gehuld  in een fluohesje, ons te vertellen. Hij is namelijk sedert enkele jaren dé steward van dienst aan de perszaal.  “Eigenlijk heel toevallig. Dennis Van Wijk was toen trainer. Ik was daarvoor even vlaggendrager van dienst voor ’t Kouterke. Toen ze iemand nodig hadden op die post aan de perszaal heb ik niet getwijfeld” aldus Wim. “Eigenlijk ben ik al 37 jaar verbonden aan Deinze” gaat Wim zijn verhaal enthousiast verder.  “Ik speelde 10 jaar bij de jeugd van Deinze tot ik uitgeleend werd eerst bij Olsene en daarna bij Zeveren Sportief. Uit mijn actieve loopbaan vergeet ik nooit het seizoen  85 –’86 toen ik de Oranjeprijs kreeg bij de knapen en een seizoen later uitverkozen werd als verdienstelijke jeugdspeler. In mijn laatste wedstrijd die ik speelde  wist ik met Zeveren uitgerekend tegen mijn Deinze te scoren, een zalig moment” herinnert Wim zich. Maar zijn liefde voor Deinze is altijd groot geweest. Wim volgde en volgt nog steeds de oranjen overal, thuis en op verplaatsing. “Deinze is een mooie en familiale club. Nooit laat ik hen in de steek. We zijn nu echt een op en top professionele club. De eisen van de Pro League zijn niet min. Het zou mooi zijn ooit met Deinze nog eens in de Jupiler League te mogen uitkomen. We hebben een voorzitter met ambitie, dus waarom zou het niet kunnen. Dromen moeten niet altijd bedrog zijn!” besluit Wim.

GOUDEN RELATIES

Dakota Vastgoed Domestic Services Group Ceyssens EDA Declercq