VR 19.08

20U00

Competitie

KMSK Deinze - Jong Genk

HOT Koop nu jouw KMSK Deinze wedstrijdshirt!

Naar de webshop!

Voorbeschouwing Lierse Kempenzonen – KMSK Deinze

Ongeslagen reeks voortzetten

Nieuws Bericht geplaatst op vrijdag 11 december 2020

KMSK Deinze maakt zaterdagavond 12 december de verplaatsing naar ’t Lisp voor de veertiende competitiewedstrijd van het seizoen. ‘The Tigers’ spelen kwart voor negen tegen de voorlaatste in het klassement, Lierse Kempenzonen. De afgelopen vier speeldagen konden de Lierenaren niet winnen. Vorige week verloren ze met forfaitcijfers van Union Saint-Gilloise en zo zien de Pallieters dat de top zes hun voorsprong verder uitbouwt. ’t Lisp davert op zijn grondvesten. Voor de laatste goal van Lierse moeten we zelfs al terug tot 7 november, toen won de Antwerpse club met 1-3 van Seraing.

De dertiende speeldag in de 1B Pro League was er een van de vele goals. Union Saint-Gilloise, nog altijd leider in de 1B Pro League, smeerde Lierse Kempenzonen een forfaitnederlaag aan. Toch zag het er lang naar uit dat het geen walk-over ging worden, maar niets was minder waar. Eerste achtervolger op Union, RFC Seraing, smeerde Club NXT een zware thuisnederlaag aan met 0-4. KVC Westerlo is alleen derde na hun 2-1 zege tegen Lommel United. En tot slot KMSK Deinze bleef steken op een 1-1 gelijkspel tegen RWD Molenbeek.

Statistieken 13de speeldag

De afgelopen speeldag was er een voor de statistieken want de prominente spelers lieten zich weer opmerken via hun sterkste kwaliteiten. Scoren en assists geven. Zo dikten Mikautadze (RFC Seraing) en Vanzeir (Union) hun totaal aan met elk één doelpunt. Mikautadze komt zo op zestien goals te staan dit seizoen, Vanzeir doet het met twaalf doelpunten in dertien competitiewedstrijden.

Manfred Ugalde (Lommel) was lang the best of the rest, maar hij moet zijn derde plaats nu delen met KMSK Deinze spits Lennart Mertens. De topschutter van de Tigers was opnieuw trefzeker en zorgde voor een punt tegen Racing White Daring Molenbeek. Zowel Ugalde en Mertens scoorden dit seizoen zeven keer.

En ook in de assistenranking waren er heel wat verschuivingen te noteren afgelopen weekend. Jallow (Seraing) en Vanzeir (Union) nestelden zich afgelopen zaterdag in het spoor van Brüls (Westerlo), maar ook de spelmaker van de Westelse club deelde afgelopen weekend een assist uit. Hij behoudt zijn kloof van twee assists en deelde er ondertussen zelf al zeven uit dit seizoen. Bovendien was ook Challouk weer beslissend afgelopen speeldag. Hij gaf zijn vijfde assist afgelopen zondag tegen Molenbeek en komt daarmee op een gelijke hoogte te staan met Vanzeir en Jallow. Alle drie de spelers hebben vijf assists achter hun naam staan dit seizoen.

Pallieters om in de gaten te houden

Een naam die normaal gezien altijd in deze lijst moet staan is de naam van Ben Santermans. De 28-jarige verdediger kwam afgelopen zomer transfervrij over van Lommel United, maar is voor de wedstrijd tegen KMSK Deinze geschorst. Nochtans heeft de verdediger dit seizoen nog geen enkele speelminuut in het shirt van Lierse Kempenzonen gemist. Op vlak van uitverdedigende acties, passnauwkeurigheid en succesvolle terugspeelballen doet hij ruimschoots beter dan zijn ploeggenoten. Ongetwijfeld een aderlating voor de pallieters dat hij er niet zal bijzijn nu zaterdag voor de match tegen KMSK Deinze.

Nog een andere speler om in het oog te houden is de verdedigende middenvelder Scott Bitsindou. De Congolese speler scoorde in de heenwedstrijd tegen KMSK Deinze zijn enigste doelpunt van het seizoen en fungeert als het ware als een rots in de branding van het Antwerpse middenveld. Bovendien laat de Congolees zich vooral uitblinken in de lucht. Zo won hij al 28 luchtduels dit seizoen en is hij ook de sterkste man op het veld met al meer dan 60 gewonnen duels.

Topschutter van dienst bij Lierse Kempenzonen is Ayyoub Allach. De Belgisch-Marokkaanse linksbuiten die ook als centraal aanvallende middenvelder kan spelen, liet dit seizoen al vier keer de netten trillen. Toch moeten ‘the Tigers’ ook met hem geen rekening houden voor de komende wedstrijd. De linksbuiten sukkelt met een gescheurde enkelband en keert pas terug begin januari.

Statistieken

De wedstrijd tussen Lierse Kempenzonen en KMSK Deinze wordt een duel tussen de zevende en de vierde in het klassement. Deinze is in zijn laatste drie wedstrijden ook ongeslagen gebleven met een overwinning en twee gelijke spelen. Bovendien is het bij Lierse Kempenzonen al geleden van 7 november dat ze nog eens konden winnen. Dit seizoen kreeg Lierse ook al 29 doelpunten tegen, waarvan 10 in hun laatste vier wedstrijden.

KMSK Deinze daarentegen kan rekenen op een solide defensie met slechts twee tegendoelpunten in hun laatste drie wedstrijden.

Uitgelicht: Michiel De Looze

David Gevaert kan niet om Michiel De Looze heen dit seizoen. De rechtsachter van ‘the Tigers’ speelde al elke minuut van dit voetbalseizoen. Zo staat zijn totaal op 1170 minuten. Bovendien is de vinnige verdediger ook sterk in zijn tackles en duels. De Looze leverde al 354 goede passes af dit seizoen. Bovendien deed hij al 24 succesvolle tackles, wat resulteert in een ratio van twee goede tackles per match. En tot slot heeft De Looze ook het meeste aantal geslaagde onderscheppingen op zijn naam staan, dat totaal staat op 20.

Voorbeschouwing door Emile Wallays.

 

GOUDEN RELATIES

Dakota Vastgoed Domestic Services Group Ceyssens EDA Declercq