VR 19.08

20U00

Competitie

KMSK Deinze - Jong Genk

HOT Koop nu jouw KMSK Deinze wedstrijdshirt!

Naar de webshop!

De Gallux Kip: Belgische kwaliteitskip, gekweekt met respect voor dier, milieu en consument.

JAN LISABETH, ZAAKVOERDER LISABETH NV, DELIKIP BVBA EN BESTUURDER VAN KMSK DEINZE VZW

Nieuws Bericht geplaatst op maandag 21 december 2020

Jan Lisabeth, zaakvoerder van de Lisabeth nv uit Gottem-Deinze, heeft meerdere kippenbedrijven in groot-Deinze waarvan de laatste uitbreiding in Wontergem gebeurde, is een van de grootste pluimveebedrijven van ons land. Het is een modern bedrijf met eigen kwekerij, broeierij, voederfabriek en groothandel. Zo bracht hij met de Gallux kip een eigen kwaliteitsvol en Belgisch product op de markt. In 1988 kwam hij op vraag van de toenmalige voorzitter Marc Hoste en het Team Invest–project bij KMSK Deinze terecht. En hij is er nog steeds met evenveel enthousiasme en liefde voor de club.

Jan volgde zijn vader op meer dan een kwarteeuw geleden. “ De steeds strengere normen noopten me tot uitbreiding en modernisering. Ik moest mee met de tijd. Zo bevindt er zich in iedere stal een technisch lokaal met een klimaatcomputer waarmee ventilatie, verwarming, lichtsterkte, voeder en watervoorziening wordt gestuurd. Die slimme aanpassingen waren noodzakelijk en betekenen een meerwaarde voor het eindproduct. Het dierenwelzijn is stukken verbeterd.” vervolgt hij.  “Onze firma bezit alle schakels in de productie van kippenvlees. Het gaat van opfok tot broeierij, van veevoederfirma tot braadkippen en de oprichting van de groothandel DELIKIP bvba te Olsene in 1999, geleid door mijn echtgenote Lieve Van Overberghe. Delikip zorgt voor levering aan retail, restaurants, bistro’s, traiteurs, winkels en grootwarenhuizen, als verdeler van de Gallux Kip, eigen kweek.  Wij leveren niet alleen braadkippen maar ook worsten, brochettes, kipfilets, kippenboutjes,… kortom allemaal kwaliteitsvolle producten en daar gaan we prat op “ geeft de gedreven zaakvoerder nog mee.

Jan en Lieve zijn nooit blijven stilzitten, ze zetten grotere stallen die voldeden aan hogere eisen, met  aandacht voor het milieu en voor dierenwelzijn, overwonnen pluimveecrisissen en ze bleven al 32 jaar groot supporter, meer zelf, want Jan werd zelf bestuurder én partner van KMSK Deinze.  “Het was Marc Hoste die mij, nadat ik was toegetreden tot Team Invest, aansprak om ook in het bestuur te komen. Ik was steeds ondervoorzitter van de vzw en sponsor. Ik heb helaas nu minder tijd en heel veel verplichtingen om op elke match aanwezig te zijn maar toch blijf ik Deinze nauw volgen, blijf ik bestuurder van de vzw en uiteraard partner van deze mooie club, zeker en vast al uit respect voor de gigantische inspanningen die Denijs en Kathleen leveren” aldus Lisabeth. Het is wel aangenaam en mooi hoe onze  eigen Belgische Gallux kip staat te pronken op de gloednieuwe ledboarding van SK Deinze!

Wil je ook kennismaken met de firma nv Lisabeth? Het kan in de Oude Heirbaan 184 in Deinze.  Één ding is zeker: ‘Er zit nog toekomst in de kip van morgen, zeker bij DELIKIP!’

WWW.GALLUX.BE  |   INFO@GALLUX.BE

09/388 41 89  |  09 296 21 24

GOUDEN RELATIES

Dakota Vastgoed Domestic Services Group Ceyssens EDA Declercq