ZA 29.01

20U45

Competitie

KMSK Deinze - RE Virton

HOT Koop nu jouw KMSK Deinze wedstrijdshirt!

Naar de webshop!

Voorbeschouwing KMSK Deinze – Club NXT

‘The Tigers’ tegen de jonkies van Club NXT

Nieuws Bericht geplaatst op donderdag 26 november 2020

KMSK Deinze speelt vrijdagavond 27 november zijn twaalfde competitiewedstrijd van het seizoen. In eigen huis, het Burgemeester Van de Wielestadion, ontvangen ze de jonkies van Club NXT. Vorige week behaalden zij hun eerste overwinning van het seizoen in de 1B Pro League. Lierse Kempenzonen ging met een vlotte 2-0 voor de bijl. De Brugse machine lijkt na een 4 op 6 vertrokken. Een vooruitblik op KMSK Deinze-Club NXT.

Dat de 1B Pro League een bizarre en vreemde competitie is, hoeven we niet meer duidelijk te maken. Iedereen kan winnen van elkaar, maar na elf matchen staat er wel een absolute heerser aan de top van het klassement. Royal Union Saint-Gilloise staat autoritair aan de leiding met maar liefst zeven punten voorsprong op eerste achtervolger RFC Seraing. De ploeg uit het Brusselse heeft na elf speeldagen 26 punten op het conto staan. RFC Seraing staat tweede met 19 punten en op de derde plaats staan er maar liefst vier ploegen op gelijke hoogte. RWDM, Lommel SK, Westerlo en ook KMSK Deinze scoorden dit seizoen elk 15 punten. Lierse Kempenzonen staat zevende met 10 punten en laatste staan de beloften van Club Brugge. Toch geeft dat klassement een vertekend beeld op het vormpeil van onze tegenstander.

De 0 is eindelijk van de tabellen

Op de 11de speeldag van het seizoen stond Club NXT tegenover de mannen van Lierse Kempenzonen. De Bruggelingen wonnen verdiend met 2-0 na doelpunten van Ignace Van der Brempt en Thibo Baeten. Dankzij die zege veegden de jonkies van Club een vervelende nul van de tabellen. Het was namelijk hun eerste zege van het seizoen en bovendien slaagden ze er ook in om voor het eerst dit seizoen de netten schoon te houden.

 

Club NXT werd lang gezien als het kneusje van 1B en de kritiek van andere coaches volgden als schering en inslag. De statistieken in hun eerste tien matchen van het seizoen logen dan ook niet. Club NXT heeft elf speeldagen lang moeten wachten op zijn eerste drie punten van het seizoen. Een verbetering van het trieste record van KSV Roeselare vorig jaar. Daarnaast waren de jonkies ook de ploeg met de meeste verliespunten thuis, de meeste verliespunten uit en waren ze de minst productieve ploeg uit en thuis. Daarnaast scoorde Club ook nog maar tien keer dit seizoen en hebben ze een negatief doelpuntensaldo van 16 goals. Maar in de laatste twee wedstrijden pakte coach Rik De Mil een 4 op 6 met zijn jonkies.

Brugse jonkies om in het oog te houden

Brugse jonkies om in het oog te houden

Een eerste naam om zeker en vast mee rekening te houden is toptalent Mathis Servais. De jongeman is afgelopen maandag 16 jaar geworden, waardoor hij kan opgeroepen worden voor Club NXT. Het stond al in de sterren geschreven dat de tiener zijn debuut zou maken in het beloften- of profelftal dit seizoen.

Servais wordt gezien als een van de grootste talenten van de Brugse jeugdploegen. De middenvelder kon al rekenen op interesse van Europese topteams zoals FC Barcelona, AS Roma en Marseille. Vraag blijft voorlopig of Rik De Mil het Waalse toptalent al meteen zal selecteren.

Daarnaast houden we beter ook rekening met de Brugse jonkies die afgelopen week de verplaatsing maakten naar Dortmund voor het duel in de Champions League. Doelman Lammens, verdedigers Van Der Brempt, De Cuyper en Fuakala en aanvaller Badji maakten de verplaatsing naar het Signal Iduna Park. Diezelfde Van Der Brempt en De Cuyper zorgden in de eerste confrontatie tussen KMSK Deinze trouwens voor de late gelijkmaker. Het duel eindigde toen op 1-1.

Statistieken

 Club NXT speelde dit seizoen al elf competitiewedstrijden. Van die elf wedstrijden konden ze slechts één partij winnen, speelden ze vier keer gelijk en verloren ze zes keer. In totaal slikten ze 26 goals, tot twee keer toe slikten ze zelfs zes goals in één duel. Het zorgt ervoor dat hun balans staat op 2.4 tegendoelpunten per match. Bij KMSK Deinze staat dat aantal op 1.5.

Op vlak van passnauwkeurigheid blinkt Ibe Hautekiet uit met 404 geslaagde passes. Ook in uitverdedigende acties toont de verdediger zich sterk met 38 geslaagde acties. Bij Club NXT rekenen ze op De Cuyper voor assists. Zijn totaal staat dit seizoen op twee. Voor de goals rekenen ze op de 18-jarige spits Thibo Baeten. Hij scoorde dit seizoen vijf keer en neemt daarmee 50% van de gemaakte goals van Club NXT voor zijn rekening.

Vooruitblik van Alessio Staelens en David Gevaert

Vooruitblik van Alessio Staelens en David Gevaert

KMSK Deinze – Club NXT wordt een duel tussen de vijfde en de achtste in het klassement. Deinze won twee van zijn laatste vijf partijen, maar pakte de laatste twee speeldagen slechts een punt. Club NXT won een keer in de laatste vijf matchen, maar zij pakken wel uit met een 4 op 6. Het devies van David Gevaert is alvast duidelijk: “Het wordt een wedstrijd waarin me meer te verliezen hebben, dan dat we te winnen hebben. Het zal een pot worden op het scherpst van de snee.”

En ook Alessio Staelens bereidt zich voor op een duel op het scherpst van de snee: “De drie punten moeten sowieso worden thuisgehouden. Met die druk moeten we overweg kunnen, zonder twijfel.”

Voorbeschouwing door Emile Wallays.

GOUDEN RELATIES

Dakota Vastgoed Domestic Services Group Ceyssens EDA Declercq