VR 19.08

20U00

Competitie

KMSK Deinze - Jong Genk

HOT Koop nu jouw KMSK Deinze wedstrijdshirt!

Naar de webshop!

TRANSFER UPDATE: KMSK DEINZE GAAT LOCKDOWN IN MET ICEWOLVES ESPORT

Esporten in periodes van “Lockdown”

Nieuws Bericht geplaatst op zaterdag 14 november 2020

KMSK Deinze kwam tot een samenwerking met Sven Mayné van IceWolves Esports. We hebben het over gamen. Ik hoor jullie al luidop denken “Gamen, why”! Een totaal verkeerde inschatting. Dit vraagt om tekst en uitleg van Sven Mayné, 27 jaar, bekend als ‘Svekkes’ in de gamewereld en co-CEO van IceWolves, een organisatie van gamers die samen toernooien spelen. Sedert hun oprichting in 2015 zijn ze serieus gegroeid met ruim 1300 volgers op FB. Sven is nu zelf drie jaar intensief bezig met IceWolves esports en deed al heel veel voor de game-industrie in België. Gilles De Decker, lid van IceWolves esports, wordt de esporter voor KMSK Deinze. Timothy Steenbeke zal Gilles bijstaan als coach. Het eerste online toernooi voor de jeugd en voor de eerste ploeg wordt weldra aangekondigd, en er valt ook een mooi prijzenpakket te winnen.

Taboe rond gamen

Sven organiseert events, is streamer en ook nog politicus. Gilles wordt dan weer onze esporter en hij wordt bijgestaan door een coach Timothy die elke match  mee zal analyseren en zorgen dat Gilles doorgroeit binnen esports. Zij dragen een kledijpakket van KMSK Deinze met op het shirt ook het logo van IceWolves op onze off – en online events die gestreamd worden. Sven wil vooral jongeren helpen met videogames. Hij is ervan overtuigd dat gamen mensen kan samenbrengen. “In esports moet je heel strategisch denken, goed en activerend voor ons brein,” vervolgt Sven. “Ouders zijn terecht soms bezorgd over gamen. Ze willen natuurlijk niet dat hun kind elke dag uren aan een stuk zit te gamen. Maar dit kan je tenminste controleren. Je kan de computer gewoon uitzetten na een bepaalde speeltijd of software installeren die dat voor jou controleert. Ik voelde me aangetrokken tot het IceWolves team omdat ze niet alleen competitief zijn, maar ook gamers met een lager niveau een platform geven. Bij IceWolves kan ik perfect jongeren helpen via videogames maar ze ook aanmoedigen om hun studies verder te zetten of een job te zoeken. Zo bouwen we samen een sterk zelfvertrouwen op,” verduidelijkt Sven.

Svekkes helpt zijn partners voorruit

“Voor mij is een partnership meer dan een zakelijke overeenkomst. Het is een relatie die geschoeid is op loyaliteit, communicatie en kwaliteitsvol eerlijk werk. Ik zet mij altijd meer dan 100% in voor mijn partners want zo bouwen we samen aan onze visie,” weet Sven.  

Samenwerking IceWolves en KMSK Deinze

Samenwerking IceWolves en KMSK Deinze

Elke club in 1A, de Jupiler Pro League, heeft een esporter en speelt toernooien. Dat wordt ook door de Pro League gestimuleerd. KMSK Deinze is een van de weinige clubs in 1B die dit ook lanceert. “We hebben een samenwerking op touw gezet met SK Deinze en vragen de supporters en sympathisanten binnen de SK Deinze-familie om ons Virtual Reality-team te willen vormen. Echt kennis van gamen in VR is niet nodig. We houden het laagdrempelig en  organiseren de toernooien in verschillende levels en leeftijdscategorieën indien gewenst. Trouwens, het leert snel. De minimum leeftijd is 13 jaar.”  aldus Sven.  

Toernooien: offline en online

Door de coronatoestand zullen we in eerste instantie gaan voor een online toernooi. We mikken hier niet alleen op de echte gamers maar ook op onze fans,  jong en minder jong!  Spelers moeten een account aanmaken op de website en zo kunnen ze zich inschrijven.        De winnaar krijgt een gepersonaliseerde wedstrijdtenue van de eerste ploeg. Daar bovenop ook nog een echte wedstrijdbal van ADIDAS. En die winnaar mag ook nog eens tegen onze esporter spelen.
Ook onder de jeugd zullen we een toernooi organiseren. Op termijn – post corona – zullen we een FIFA evenement organiseren in het stadion.                                                             

We houden u op de hoogte via onze website en social media.

GOUDEN RELATIES

Dakota Vastgoed Domestic Services Group Ceyssens EDA Declercq