ZA 22.01

20U45

Competitie

KVC Westerlo - KMSK Deinze

HOT Koop nu jouw KMSK Deinze wedstrijdshirt!

Naar de webshop!

KMSK Deinze kansloos onderuit in het Joseph Mariënstadion

Nieuws Bericht geplaatst op maandag 09 november 2020

Royal Union Saint-Gilloise verstevigt zijn leidersplaats in 1B na de 3-0 zege tegen Deinze. De leider won makkelijk dankzij twee goals van Vanzeir en eentje van Lapoussin. Voor KMSK werd het een moeilijke partij. De Oost-Vlaamse club kreeg gisteren (zaterdag) pas te horen dat het moest aantreden tegen Union, nadat de spelers veertien dagen in quarantaine verbleven.

Op de tiende speeldag van het seizoen in 1B trok KMSK Deinze richting het Joseph Mariënstadion, de thuisbasis van leider Royal Union Saint-Gilloise. De club ontsnapte de voorbije weken niet aan het coronavirus. De spelers kregen gisteren pas te horen dat ze moesten spelen tegen Union, aangezien de Pro League een voorstel tot uitstel had afgekeurd.

Union toonde zich in de eerste helft de gevaarlijkste ploeg. De Schutter moest al vroeg in de wedstrijd aan de hendel trekken en haalde een doorgebroken Union-speler onderuit met een gele kaart tot gevolg. In de vrije trap die daaruit volgde ging Vandenberghe goed plat op het schot van Nielsen.

De club uit het Brusselse bleef de kansen aan elkaar breien. Vanzeir, Nielsen en Teuma zorgden voor enkele kleine kansjes, maar geen gevaar voor de keeper van Deinze Tom Vandenberghe.

Na twintig minuten spelen in de eerste helft kwam Deinze voor een eerste keer dicht bij het doel van Moris. De keeper van Union schatte een hoekschop verkeerd in, waardoor zijn doel onbewaakt achterbleef. De Witte had het gezien en kopte de bal binnen het doelkader, maar op de lijn werd zijn kopbal weggehaald.

Het wedstrijdbeeld ging goed op en af, met Union als gevaarlijkste ploeg. Seth de Witte wist de Deinzenaren met enkele sterke slidings recht te houden, maar negen minuten voor tijd was het toch prijs voor de Brusselaars. Dante Vanzeir maakte zijn achtste van het seizoen in de rebound op een vrije trap van Lapoussin.

Deinze was niet aangeslagen van de goal, want voor de rust kregen de Oost-Vlamingen nog drie reuzenkansen om gelijk te maken. Vansteenkiste probeerde het vanop 25 meter, maar Moris was vastbesloten zijn netten schoon te houden. Vlak voor affluiten van de eerste helft was ook Challouk er dichtbij. De aanvallende middenvelder kreeg alle ruimte van de wereld, maar wat uit zijn actie volgde was een zwak schot dat Moris amper verontrustte. En ook Staelens was er ontzettend dichtbij. In een bijzondere situatie en miscommunicatie in de Brusselse defensie stormde hij alleen af op doel, maar hij miste onbegrijpelijk.

In de tweede helft waren de kansen opnieuw voor Union. Na dom balverlies van Dansoko op de eigen helft trapte Dante Vanzeir de bal richting Lapoussin. De Fransman omspeelde de Deinse defensie met enkele sterke bewegingen en klopte Vandenberghe in de korte hoek.

Union drong minder aan, maar ook Deinze kwam er niet veel meer uit in de tweede helft. Toch wist de leider in 1B nog eens de weg naar de netten te vinden. Vanzeir werd prachtig diepgestoken in de rug van de Deinse defensie en zo scoorde hij zijn tweede van de avond. Hij zit zo aan negen treffers dit seizoen.

Voor KMSK Deinze werd het een logische nederlaag na twee weken niet getraind te hebben. Deinze zakt naar de voorlopig vijfde plaats in het klassement op twaalf punten van leider Union.

 

Matchverslag door Emile Wallays.

 

Opstellingen:

Royal Union Saint-Gilloise

  1. Anthony Moris (GK), 4. Jonas Bager, 6. Casper Nielsen, 11. Mathias Fixelles (55’ 20. Senne Leynen), 13. Dante Vanzeir, 16. Christian Burgess, 17. Teddy Teuma (K) (87’ 5. Anas Hamzaoui), 24. Edison Jordanov, 44. Siebe Van Der Heyden, 94. Loïc Lapoussin, 96. Brighton Labeau (76’ 3. Alexander Cochraine)

KMSK Deinze

  1. Tom Vandenberghe (GK), 7. Alessio Staelens (75’ 2. El Banouhi), 9. Lennart Mertens (K), 10. Raphael Lecomte, 11. Youssef Challouk (75’ 99. De Belder), 14. Bafode Dansoko (55’ 12. Van Walle), 15. Michiel De Looze, 17. Jannes Vansteenkiste, 21. Mathias Schils, 24. Niels De Schutter, 44. Seth De Witte

 

GOUDEN RELATIES

Dakota Vastgoed Domestic Services Group Ceyssens EDA Declercq